ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Μωρά "κατά παραγγελία": Πάνω από 100 πάμφτωχες γυναίκες χρησιμοποιήθηκαν από το κύκλωμα ως παρένθετες μητέρες

Το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης αποκάλυψε το κύκλωμα. Πάνω από 350 ζευγάρια εξαπατήθηκαν, θύματα εμπορίας ανθρώπων οι γυναίκες - Τι θα απογίνουν τα κυοφορούμενα βρέφη;

Τουλάχιστον 30 νεαρές γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης-κάποιες με την κοιλιά στο στόμα-«ξετρύπωσαν» από σπίτια-τρώγλες οι αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης. Πρόκειται για γυναίκες από την Μολδαβία, την Ουκρανία, τη Γεωργία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, γυναίκες που δεν είχαν ούτε να ζήσουν στα χωριά τους, και που χρησιμοποιήθηκαν στεγνά, σύμφωνα με την αστυνομία, από το κύκλωμα του μεγαλογιατρού ως δότριες ωαρίων και στην συνέχεια ως παρένθετες μητέρες. Γυναίκες που βρίσκονταν υπό επιτήρηση και τους επιτρεπόταν να βγουν μόνο για σούπερ-μάρκετ και για ιατρικές εξετάσεις στο …φημισμένο Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Αυτά που ήδη βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας είναι άκρως σοκαριστικά και είναι μόνο η αρχή.

1ον στο χρονικό διάστημα που κράτησε η έρευνα του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, το κύκλωμα φέρεται να είχε αλιεύσει και χρησιμοποιήσει περισσότερες από 100 γυναίκες.

2ον μοναδικό κριτήριο ήταν η φτώχεια τους. Το μηνιαίο εισόδημα των 600 ευρώ που τους έδιναν για όσο χρονικό διάστημα έμεναν στην Κρήτη για τη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας, στην πατρίδα τους ήταν το εισόδημα σχεδόν μισού χρόνου. Σε πολλές περιπτώσεις οι οικογένειες τους δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα.

3ον Κατά την ΕΛ.ΑΣ το κύκλωμα είχε στήσει πλέον δικό του μηχανισμό σε Ελλάδα, Βαλκάνια και χώρες της ανατολικής Ευρώπης για να εντοπίζει τις κατάλληλες υποψήφιες παρένθετες μητέρες

Όπως έγραψε και χθες το Cretalive, ένα πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας κόστιζε από 70.000 έως 120.000 ευρώ (το πακέτο).

Στελέχη του Οργανωμένου ανέφεραν ότι είχε στηθεί μία «βιομηχανία» πάνω στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όμως οι εμπλεκόμενοι φέρεται να ήταν πια αδίστακτοι προκειμένου να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, εκμεταλλευόμενοι τη λαχτάρα ζευγαριών να αποκτήσουν παιδί.

Και εδώ έρχεται να «σκάσει» μία ακόμα βόμβα, με βάση την έρευνα από το Οργανωμένο, που δύσκολα καταπίνεται.

Από την έρευνα προκύπτουν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, περισσότερες από 350 περιπτώσεις εξαπάτησης ζευγαριών που απευθύνθηκαν στο Κέντρο για εξωσωματική. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει, όπως λένε οι πληροφορίες, ότι σε πολλές γυναίκες η διαδικασία αφορούσε …αέρα κοπανιστό, όμως εκείνες γνώριζαν ότι έγιναν κανονικά τα προβλεπόμενα με το ανάλογο οικονομικό τίμημα. ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ!

Ακόμα, όπως αποκαλύπτεται, το Κέντρο ήταν πρόθυμο να βοηθήσει στην απόκτηση παιδιού μοναχικούς άνδρες ή gay ζευγάρια. Όπως περιγράφεται, στους ενδιαφερόμενους έβρισκαν εικονικές νύφες, προχωρούσαν σε εικονικά σύμφωνα συμβίωσης και στην συνέχεια εξέδιδαν πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις ότι οι γυναίκες ήταν ανίκανες να τεκνοποιήσουν λόγω συγκεκριμένων βλαβών και έτσι έμπαινε σε ενεργοποίηση το πανάκριβο πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας. Οι ενδιαφερόμενοι, μοναχικοί ή gay, επέστρεφαν στο σπίτι τους με ένα παιδί στην αγκαλιά.

Τις επόμενες ημέρες θα βγουν στο φως της δημοσιότητας πολλά ακόμα που θα μας κάνουν να τρίβουμε τα μάτια μας αφού πρόκειται για μία εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση, σύμφωνα πάντα με την ογκώδη δικογραφία του Οργανωμένου.

Όλες αυτές οι γυναίκες που σήμερα βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης στο πλαίσιο δράσεων του κυκλώματος αναμένεται να χαρακτηριστούν θύματα εμπορίας ανθρώπων προκειμένου να τύχουν της ανάλογης προστασίας τόσο σε επίπεδο εργασιακής εκμετάλλευσης όσο και σε σχέση με την εκμετάλλευση των ωαρίων. Εδώ στην Κρήτη βρίσκεται ήδη και η ΜΚΟ Α21. 

Το ερώτημα είναι τι θα απογίνουν αυτές οι γυναίκες και κυρίως τα βρέφη που κυοφορούν; 

Εντός της ημέρας οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Χανίων.

πηγη

https://www.cretalive.gr/


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://drive.google.com/file/d/1uB2W... ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: 

https://drive.google.com/file/d/111N4...