ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Νέες προειδοποιήσεις για κατάρρευση τράπεζας – Άνθρωποι στις ΗΠΑ δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματα τους

 

Νέες προειδοποιήσεις για κατάρρευση τράπεζας έχουν αρχίσει να εμφανίζονται λόγω τεράστιων απραγματοποίητων ζημιών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της FDIC.

Οι τράπεζες ανέφεραν τώρα ότι έχουν πάνω από 309 δισεκατομμύρια δολάρια σε μη πραγματοποιηθείσες ζημίες μόνο για το δεύτερο τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου.

Η FDIC ανέφερε ότι και τα 4.645 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που είναι ασφαλισμένα από την FDIC είχαν μη πραγματοποιηθείσες ζημιές 309,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τίτλους που κρατούνται μέχρι τη λήξη.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή ρυθμιστική κατάθεση της Τράπεζας της Αμερικής, γνωστή ως Έκθεση Κλήσης, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023, είχε 105,79 δισεκατομμύρια δολάρια σε  μη  πραγματοποιηθείσες ζημιές από τους διακρατούμενους έως τη λήξη (HTM) τίτλους της, αναφέρει η Wall Street στο Parade .

Οι μη πραγματοποιηθείσες ζημίες της Bank of America αντιπροσωπεύουν το 34% όλων των μη πραγματοποιηθεισών ζημιών σε τίτλους διακρατούμενους έως τη λήξη που αναφέρθηκαν από τις 4.645 ασφαλισμένες από το FDIC εμπορικές τράπεζες και ταμιευτήρια.

«Όχι μόνο οι μη πραγματοποιηθείσες απώλειες της Bank of America υπερβαίνουν το κανονικό σε ποσοστιαία βάση, αλλά και το συνολικό ποσό σε δολάρια των τίτλων που διακρατούνται μέχρι τη λήξη είναι επίσης πολύ πέρα ​​από τον κανόνα.

Όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία, η Bank of America είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ομοσπονδιακά ασφαλισμένη τράπεζα στις ΗΠΑ με περιουσιακά στοιχεία 2,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. (Αυτή είναι μόνο η ομοσπονδιακά ασφαλισμένη εμπορική τραπεζική μονάδα της Bank of America. Η τραπεζική εταιρεία συμμετοχών διαθέτει περιουσιακά στοιχεία 3,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και περιλαμβάνει τη γιγαντιαία χρηματιστηριακή εταιρεία λιανικής και την επενδυτική τράπεζα Merrill Lynch.)

Η JPMorgan Chase είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στις ΗΠΑ με περιουσιακά στοιχεία 3,38 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στην ομοσπονδιακά ασφαλισμένη τράπεζά της (Chase Bank) και 3,87 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία στην εταιρεία χαρτοφυλακίου της, λέει η WoP .

Η CPA/CFA Sandy Peters λέει ότι αυτό το ακραίο ποσό μη πραγματοποιημένων ζημιών είναι αυτό που προκαλεί την κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB).

«Αυτό έκανε η SVB. Στις 31/12/2022, η SVB αντικατόπτριζε 91,3 δισεκατομμύρια δολάρια χρηματοπιστωτικών μέσων HTM, το 43,1% του ισολογισμού της, στο αποσβεσμένο κόστος. Η εύλογη αξία τους ήταν μόνο 76,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 15,1 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερο από τη λογιστική τους αξία».

Γιατί κανείς δεν μιλά για αυτό;

Market News Today – Νέες προειδοποιήσεις για κατάρρευση τράπεζας λόγω τεράστιων ζημιών.

Η Wall Street on Parade αμφισβητεί γιατί κανείς δεν είναι διατεθειμένος να μιλήσει για αυτές τις τεράστιες απραγματοποίητες απώλειες που έχουν τη δυνατότητα να εξαφανίσουν τα χρήματα των Αμερικανών.

«Γιατί η Bank of America έχει δισεκατομμύρια περισσότερα από αυτά τα χρεόγραφα από το παγκόσμιο μεγαθήριο JPMorgan Chase; Κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να μιλήσει για αυτό», αναφέρει το περιοδικό.

Η Sandy Peters λέει ότι οι τράπεζες είναι καλές στο να κρύβουν τα οικονομικά τους βάρη.

«Αυτό σημαίνει ότι η λογιστική αξία των χρηματοοικονομικών καταστάσεων αυτών των χρηματοοικονομικών μέσων που διακρατούνται μέχρι τη λήξη αντικατοπτρίζεται στο αποσβεσμένο κόστος ή τι πλήρωσε η διοίκηση για το περιουσιακό στοιχείο κάποια στιγμή στο παρελθόν συν την απόσβεση της έκπτωσης ή του ασφάλιστρου από την ονομαστική αξία.

Η εύλογη αξία γνωστοποιείται μόνο στην όψη των οικονομικών καταστάσεων και στις υποσημειώσεις. Οποιαδήποτε μη πραγματοποιηθείσα απώλεια είναι «κρυμμένη σε κοινή θέα. 

«Αλλά η πρόθεση της διοίκησης και το επιχειρηματικό μοντέλο δεν αλλάζουν την αξία των χρηματοοικονομικών μέσων. Η ταξινόμηση HTM το καθιστά πιο δύσκολο για τους επενδυτές και τους καταθέτες να το δουν.”

Θα δούμε μεγαλύτερες τράπεζες να καταρρέουν αυτή τη δεκαετία;

Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις σκέψεις σας για αυτό — αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω.

Για περισσότερα νέα και ενημερώσεις της αγοράς, ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις push, εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο ή ακολουθήστε με στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Άλλα τραπεζικά νέα…

Μια αμερικανική τράπεζα εμποδίζει τώρα τις οικογένειες να έχουν πρόσβαση σε χρήματα, με αποτέλεσμα τα νοικοκυριά να χάνουν το ενοίκιο και να καθυστερούν τους λογαριασμούς.

«Αυτή η τέταρτη μέρα δεν μπορεί να προσεγγίσει την εξυπηρέτηση πελατών μέσω συνομιλίας ή ζωντανού πράκτορα. Καμία συναλλαγή δεν επιτρέπεται να πραγματοποιηθεί αν και έχω διαθέσιμα κεφάλαια. Δεν μπορώ να πάρω είδη παντοπωλείου ή Uber, ξέρω τι να κάνω. Η Green dot έχει ουσιαστικά κλέψει τα χρήματά μου»,  αναφέρει ο Tye Lanier.

Περισσότεροι πελάτες της Green Dot Bank  μιλούν  εναντίον της τράπεζας στο τελευταίο σκάνδαλο που έχει εγκλωβίσει χρήστες χωρίς πρόσβαση στα χρήματά τους.

Η Green Dot Bank αντιμετωπίζει τώρα  καταγγελίες απάτης  από διάφορους πελάτες που έχουν  αποκλειστεί  από τον λογαριασμό τους από εβδομάδες έως μήνες.

Πολλοί πελάτες δυσκολεύονται να λάβουν άμεση απάντηση από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της τράπεζας, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι τους δόθηκε η ευκαιρία.

«Πέρασε ένας μήνας και ακόμα δεν έχω καταφέρει να πάρω τα χρήματά μου από τη Walmart green dot. Ζήτησα μια κάρτα αντικατάστασης 4 φορές δεν έχω πάρει κάρτα ακόμα το ενοίκιο μου λήγει για τον περασμένο μήνα και αυτόν τον μήνα νομίζω ότι προσπαθώ να κρατήσω τα χρήματά μου»,  λέει η Marzell Land.

«Από την AZ δεν έχω πάρει τα χρήματά μου από την Τετάρτη. Έχω οικογένεια και λογαριασμούς που πρέπει να πληρώσω. Ξέρω ότι όταν διορθώνουν αυτό το πρόβλημα, παίρνω τα χρήματά μου και έχω φύγει σαν τον άνεμο, αυτό δεν είναι σωστό»,  ανέφερε ο Μπόμπι Ρίβερς.

«Τα χρήματά μου έχουν φύγει. Πιστεύω ότι τώρα η τράπεζα [Green Dot Bank] την κρατά όμηρο. Είναι τα λεφτά μου από τα SS και δεν μπορώ να τα πάρω πίσω, συνεχίζουν να παρατείνουν την ημερομηνία.

Θα πάρω τη νέα μου κάρτα με τα χρήματά μου. Αυτό συμβαίνει από την 1η Αυγούστου και ήμουν στο νοσοκομείο όταν με χάκαραν… Θέλω τα χρήματά μου, είναι δικά μου και όχι δική σου πράσινη κουκκίδα»,  λέει η Sandra Machuga..

Οι πελάτες πονούν τώρα αφού μια αμερικανική τράπεζα πάγωσε λογαριασμούς σε αυτό που φαίνεται να είναι το τελευταίο κύμα απάτης στον τραπεζικό τομέα.

Πολλά άτομα, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων , έχουν αναφέρει ανησυχητικές ανησυχίες γύρω από την Green Dot Bank, η οποία διεξάγει μεγάλες επιχειρήσεις με τη Walmart.

«Παλεύω με το WMC/Green Dot για πάνω από δύο χρόνια. πάγωσαν τον λογαριασμό μου αφού υπέβαλα καταγγελίες για δόλιες χρεώσεις.

Έχω στείλει όλα όσα έχουν ζητήσει, ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΟΤΕ. ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟ NETSPEND, ALL ACCESS.

ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ», ανέφερε η Deborah Morrison στο FrankNez την Παρασκευή.

Η Beth Williams, 78 ετών, λέει ότι είναι κάτοχος κάρτας WMC εδώ και 10 χρόνια και δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό της WMC/Green από τις 4 Αυγούστου .

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι πριν η τράπεζα παγώσει τον λογαριασμό της συνταξιούχου, η οποία λέει ότι ζει με την Κοινωνική Ασφάλιση, παρατήρησε δύο μη εξουσιοδοτημένες χρεώσεις πριν απευθυνθεί στην τράπεζα.

«Από τις 4 Αυγούστου δεν μπορώ να έχω πρόσβαση στον λογαριασμό χρεωστικής μου κάρτας WMC. Στις 3 Αυγούστου παρατήρησα 2 μη εξουσιοδοτημένες χρεώσεις και επικοινώνησα αμέσως με την WMC/Green. Ο λογαριασμός μου έπρεπε να παγώσει ανά τμήμα CS/ RESOLUTION.

Τηλεφωνούσα και περνούσα ώρες σε αναμονή για να φτάσω στο CS προσπαθώντας να μάθω πότε φτάνει η κάρτα ταχείας αντικατάστασής μου! Η CS μου έδωσε 4 παρατεταμένες ημερομηνίες όταν θα πάρω την κάρτα αντικατάστασης.

Οι σαθρές εξηγήσεις CS: 1η αναβάθμιση συστήματος & 2η με τεχνικές δυσκολίες! Μου είπαν σήμερα από την CS ότι η κάρτα θα φτάσει στις 27 Αυγούστου ή πριν από αυτήν και με τυπική αποστολή. Με πιάνει πανικός και φοβάμαι ότι μου λένε ψέματα»

Η πελάτισσα της Green Dot, Gloria Templeton, λέει ότι δεν έχει πρόσβαση στον λογαριασμό της εδώ και τέσσερις εβδομάδες!

«Χρησιμοποιώ μια κάρτα χρημάτων Walmart και δεν μπορώ να πάρω τα χρήματά μου για 4 εβδομάδες τώρα. Με πιάνει το τρέξιμο ότι είναι μαλακίες».

Η τράπεζα, η οποία έχει 33 εκατομμύρια πελάτες, είπε αρχικά ότι τα υπόλοιπα λογαριασμών και οι συναλλαγές επηρεάστηκαν από ένα πρόβλημα με έναν συνεργάτη διεκπεραίωσης πληρωμών.

Τώρα, η τράπεζα λέει ότι τα συστήματά της είναι πλήρως σε λειτουργία – ωστόσο, πολλοί πελάτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την αδυναμία ανάληψης χρημάτων από την τράπεζα των ΗΠΑ.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι χρήστες εκφράζουν την οργή τους για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι πελάτες των τραπεζών.

ΠΗΓΗ

lumi-news.gr


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ