ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

HANNIBAL – ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΠΕΡΣΚΑΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΑΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΟΛΟ!

HANNIBAL - ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΠΕΡΣΚΑΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΑΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΟΛΟ!

HANNIBAL – ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 
ΥΠΕΡΣΚΑΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΑΝ ΤΟΝ 
ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΟΛΟ!
  Τα μεγάλα “θηράματα” πέφτουν από μικρά “όπλα”! Αυτό ακριβώς θα συνέβαινε σε όλες τις μονάδες του Τουρκικού Πολεμικού Στόλου, αν απλωνόταν σε νησιά και βραχονησίδες τα ευφυή ελληνικά υπερσκάφη “Hannibal”, που σχεδίασε ο κορυφαίος Έλληνας Ναυπηγός Αννίβας Αρτέμης, γιος του πρώτου στον κόσμο σχεδιαστή κατευθυνόμενων πυραύλων, Ευάγγελου Αρτέμη!
ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΤΕΝΤΑ
Ο Αννίβας Αρτέμης είχε σχεδιάσει ήδη από την δεκαετία του ΄60 πρωτοποριακά ξύλινα τότε σκάφη, με μια μοναδική αεροδυναμική και υδροδυναμική γάστρα, που προσδίδει μικρότερη επαφή με το νερό, άρα μικρότερη αντίσταση και μεγαλύτερη ταχύτητα και αντί να χτυπάει την θάλασσα, τελικά την σχίζει και κερδίζει απίστευτα σε σταθερότητα ακόμη και στις πιο κλειστές στροφές! Τον περίφημο αυτό σχεδιασμό “Δ” τον κατοχύρωσε διεθνώς από τότε και είναι ακόμη αξεπέραστος ναυπηγικά!
Δεν είναι απλά καλούπι, είναι έργο υψηλής ναυπηγικής τέχνης - Από τα χέρια του Αρτέμη Αννίβα
Δεν είναι απλά καλούπι, είναι έργο υψηλής ναυπηγικής τέχνης – Από τα χέρια του Αρτέμη Αννίβα

Ακριβώς γι΄ αυτό πολεμάται, όπως κάθε άξιος Έλληνας μέσα σε αυτή την χώρα, που κάποιοι δεν θέλουν με κανέναν τρόπο να ξαναγίνει η μεγάλη εκείνη δημιουργική και τεχνολογική δύναμη των περασμένων χιλιετιών.

   Έλληνες εφευρέτες, τεχνικοί και πρωτοπόροι, οι ίδιοι και τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες τους (βλέπε Χρωπεί, Πόνυ, Ωνάσης – Ολυμπιακή κλπ) πολεμούνται και σαμποτάρονται με κάθε τρόπο, ως τώρα, ώστε η χώρα να μην σηκώσει ποτέ κεφάλι (Μνημόνια – lock down). Να μην ξαναγίνει ποτέ η χώρα που θαύμαζε όλο ο κόσμος.

  Και οι κύριοι μέθοδοι σαμποταρίσματος είναι η απαγόρευση Τραπεζικού Δανεισμού, η αλλαγή Νομοθεσίας και Κανόνων, οι “Φωτογραφικοί” Διαγωνισμοί Προμηθειών, η Ματαίωση Παραγγελιών, που πάντα συμβαίνουν με εξωτερική πίεση και εσωτερική πολιτική υποχώρηση των “μαριονετών” που συνήθως κυβερνούν, όχι μόνο στην πολιτική, μα και στο στράτευμα… 

 Γιατί είναι σπάνιο ένας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ή Όπλου, να βροντήσει το χέρι του στο τραπέζι του Υπουργού και να το ραγίσει και πολύ σπανιότερο να παραιτηθεί καταγγέλοντας τις “ύαινες” που τρώνε τις σάρκες και τα άξια, προικισμένα παιδιά της Ελλάδας!
   Και ένα τέτοιο, προικισμένο παιδί με το τάλαντο του Ναυπηγού, χωρίς να έχει σπουδάσει Ναυπηγός στα μακριά και ξένα Πανεπιστήμια, είναι ο δικός μας Αρτέμης Ανίββας! Ο “Βασιλιάς” της Θάλασσας!

Ο “ΒΑΣΙΛΙΑΣ” ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Βράβευση του Αρτέμη Αννίβα σε αγώνες ταχύπλοων - φωτ. "Rib and Sea" - επεξεργ. Νοιάζομαι
Βράβευση του Αρτέμη Αννίβα σε αγώνες ταχύπλοων – φωτ. “Rib and Sea” – επεξεργ. Νοιάζομαι

Ο άριστος Έλληνας Ναυπηγός, με τα πρώτα κιόλας Hannibal του, κέρδιζε πολλούς αγώνες ταχύπλοων και καθιερώθηκε σαν “Βασιλιάς” της θάλασσας!

 Τα σκάφη του Αννίβα, τα οποία ακριβώς από το ονομα του οι φίλοι του πρωτονόμασαν “Άννιμπαλ” (Hannibal), πετούσαν κυριολεκτικά στο νερό, μοιάζοντας με “αεροπλάνα” ή καλύτερα “αερόπλοια”!

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

Υπέροχο και μοναδικό ξύλινο Hannibal
Υπέροχο και μοναδικό ξύλινο Hannibal

Το 1968 μάλιστα, ο Αρτέμης Αννίβας σε συνεργασία με τον αείμνηστο, πολυμήχανο Σωτήρη Σοφιανόπουλο της ΧΡΩΠΕΙ, πρότειναν στο κράτος να τοποθετηθούν τέσσερα ΠΑΟ (Πυροβόλα Άνευ Οπισθοδρομίσεως που τρυπούν ακόμη και τον πιο σκληρό χάλυβα) πάνω σε μεγάλα ξύλινα (και γι΄ αυτό μη ανιχνεύσιμα από τα ραντάρ) Hannibal, ώστε να αποτελέσουν έναν ευέλικτο επιθετικό στολίσκο κρούσης, που θα μπορούσε να κυκλώσει και να επιτεθεί σαν “μελίσσι” στα τουρκικά πλοία, αναπτύσσοντας, χάρη στον μοναδικό σχεδιασμό, μυθικές για την εποχή ταχύτητες!

Για την εποχη που μιλάμε (1968) τα ΠΑΟ 106 ηταν αλλα και ειναι ακομα φοβερα όπλα. Μιλάμε για δραστικο βεληνεκές 7 χιλιομετρα ευθύβολα και με δυνατότητα διάτρησης μεγαλων θωρακίσεων. Αν λαβεις υπόψιν σου τον τρόπο που θα δρουσαν ( αντάρτικο της θάλασσας) εγω θα τα ελεγα φοβερα όπλα. Σημερα λογο του οτι η συγκεκριμένη πλατρφορμα ειναι αξεπέραστη θα μπορούσαν να εχουν εξοπλιστεί με οπλα τελευταίας τεχνολογίας

ΠΑΟ σε τζιπ
ΠΑΟ σε τζιπ
Τα σκάφη θα ήταν αποκλειστικά ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής, θα απαιτούσαν ελάχιστα χρήματα και θα έδιναν υψηλή ναυπηγική και αμυντική τεχνολογία στην Ελλάδα, αλλά κυρίως μεγάλη αποτρεπτική και επιθετική ισχύ!
 
  Δυστυχώς και τότε, τα σχέδια δεν υλοποιήθηκαν και ακολούθησε η τραγωδία της Κύπρου, για την θαλάσσια άμυνα της οποίας τα μικρά και οικονομικά εκείνα πολεμικά θα ήταν ιδανικά!

ΤΑ ΝΕΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ HANNIBAL

HANNIBAL - ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΠΕΡΣΚΑΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΑΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΟΛΟ!
HANNIBAL – ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΠΕΡΣΚΑΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΑΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΟΛΟ!
Πενήντα ολόκληρα χρόνια μετά, το 2017 – 2018ο ακούραστος και αδικαίωτος ακόμη Αρτέμης Αννίβας, σχεδίασε ένα εντελώς νέο, πρωτότυπο, άπιαστο και “αόρατο” (stealth) πολεμικό Hannibal (αυτό που βλέπουμε ως μοντέλο στις εικόνες), με μεγάλα προτερήματα και κρυμμένα όπλα και το παρουσίασε σε μια Επιτροπή του Λιμενικού και σε μια άλλη του Επιτροπή του Πολεμικού Ναυτικού στο Πεντάγωνο, με αφορμή την Προκήρυξη σχετικού Διαγωνισμού!

 

  Το μακρόστενο και χαμηλού προφίλ Πολεμικό Hannibal, θα είχε μήκος 20 μέτρων και θα έπιανε 60 κόμβους στο νερό (ταχύτητα αστραπής για πολεμικό), ενώ θα μπορούσε να εκτελεί εξαιρετικά δύσκολες αποστολές, στροφές και μανούβρες και να πλέει γρήγορα και σταθερά ακόμη και με μεγάλο κυματισμό, χάρη στην μοναδική πατέντα των Hannibal!

Στο κέντρο του σχεδιάστηκε ο προφυλαγμένος πυργίσκος διακυβέρνησης, ενώ μπροστά του και τέρμα πίσω υπάρχουν θέσεις αναδυόμενων πυροβόλων, ενώ πίσω από τον πυργίσκο θέση αναδυόμενου εκτοξευτή πυραύλων!

Στα πλαϊνά του Ελληνικού Πολεμικού Hannibal, σχεδιάστηκαν έξυπνα από τον Αννίβα Αρτέμη οι θέσεις των κρυμμένων τορπιλών, που θα μπορούσαν να βυθίσουν ακόμη και φρεγάτες!

Ακόμη, το Hannibal θα διέθετε στα σπλάχνα του θέσεις κομμάντος, που με κλίμακα θα ανέβαιναν γοργά στην πλώρη, όπου προστέθηκε άλλη μια καινοτομία του Αννίβα, εμπνευσμένη από την Κρίση των Ιμίων. Μια περιστροφική γέφυρα αποβίβασης! Ώστε το σκάφος να μπορεί να προσεγγίζει και να αποβιβάζει στις βραχονησίδες μας, χωρίς να προσκρούει στα βράχια, εύκολα, γρήγορα, άμεσα και με ασφάλεια!

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

   Δυστυχώς όμως οι Επιτροπές, βαλμένες σε παραμέτρους των αλλογενών Πολιτικών, δεν προχώρησαν τα Hannibal και δεν άρπαξαν με σεβασμό και δέος την ευκαιρία για την δημιουργία ενός Εθνικού Πολεμικού Σκάφους πολλαπλών ρόλων και για το Λιμενικό και για το Πολεμικό Ναυτικό
 Με κίνδυνο λοιπόν σχεδιαστικά μυστικά να προβληθούν παραπέρα, προχωρήσαμε αναγκαστικά στην περαιτέρω δημοσιοποίηση όλων αυτών των πρωτοποριακών στοιχείων που ακύρωσαν αθεράπευτοι “γραφειοκράτες” και “διαγωνισμοί φωτογραφικοί”, ώστε οι “δουλειές” να πηγαίνουν πάντα αλλού! Άνθρωποι που  ΠΟΛΕΜΟΥΝ την Ελλάδα ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ (ΝΑΤΙΒΙΣΜΟ) και τα παιδιά της! Που δεν έχουν δική τους ανάσα, μα είναι πάντα συνδεδεμένοι στους “αναπνευστήρες” των ξένων…
  Φαντάζεστε εάν ο Αννίβας Αρτέμης ήταν στις ΗΠΑ, στην Γερμανία, την Κίνα, την Ιαπωνία ή την Τουρκία τι θα γινόταν! Τι τιμές και αξιώματα θα του είχαν δοθεί! Πόσο θα μιλούσαν γι΄ αυτόν τα ΜΜΕ και τι ουρές θα γινόταν σε Πανεπιστήμια και Κολέγια για να τον ακούσουν;
   Μα εκείνος ζει φτωχικά στην γλυκιά Ελλάδα, που είχε την ευλογία να βγάζει μυαλά “γίγαντες“, αλλά και την δυστυχία να διοικείται από ανθέλληνες αλλογενείς πολιτικούς “νάνους”!

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

   Τα δε Ελληνικά Πανεπιστήμια, οφείλουν να ανακηρύξουν τον Αρτέμη Αννίβα σε Διδάκτορα της Ναυπηγικής, όπως θα γινόταν σε όλον τον κόσμο όπου ψάχνουν και ανταμείβουν τα ταλέντα, για να ανοίγονται νέοι δρόμοι και να υπάρχει συνέχεια και πρωτοπορία, που με την σειρά της φέρνει ισχύ, εξαγωγές και αμέτρητα έσοδα!
Όταν απέναντί σου έχεις έναν τόσο μεγάλο, τόσο ταλαντούχο και τόσο αδικημένο επί ολόκληρες δεκαετίες Έλληνα καινοτόμο Ναυπηγό, τον Αρτέμη Αννίβα, δεν το αντέχεις να μην δακρύσεις μαζί με όλη την Ελλάδα, για το γεγονός ότι άκαπνοι κομματάρχες και κομματικά και όχι εθνικά Υπουργεία και Κυβερνήσεις, θάβουν κυριολεκτικά ζωντανό έναν θρύλο, έναν “Βασιλιά” της Θάλασσας! Και μαζί του την ίδια αμυντική θωράκιση και ναυπηγική πρωτοπορία της χώρας, την ώρα που κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα, λόγω ΑΟΖ!
Όσο και εάν μας γεμίζει θυμό η κατασκευαστική μοναξιά, ο διωγμός καλύτερα του Αννίβα Αρτέμη, τόσο μας γεμίζει αισιοδοξία μια παρέα πιστών φίλων του, που ενθουσιασμένοι χρόνια τώρα με τα θρυλικά Hannibal διαφόρων υλικών και μεγεθών, τα οποία οργώνουν επί δεκαετίες τις θάλασσες, έχουν συστήσει την “λέσχη” των “Hannibal Boats (δείτε εδώκαι κάθε χρόνο διοργανώνουν συνάντηση με τα σκάφη τους, προσκαλώντας και τιμώντας τον μοναδικό Ναυπηγό τους Αννίβα Αρτέμη !

 

Δείτε τα πανέμορφα Hannibal και τις επιδόσεις τους

Να κινηθεί άμεσα ο ευαίσθητος Ναυτιλιακός κόσμοςνα μπουν σε γραμμή παραγωγής (αναψυχής και άμυνας), φιγουράροντας πια σε όλες τις Τουριστικές Εκθέσεις και Διαφημίσεις της Ελλάδας, σαν οι σύγχρονες ελληνικές “τριήρεις” της εποχής μας, ενώ κάθε χρόνο να γίνονται Διεθνείς Αγώνες Hannibal, υπό την επίσημη Αιγίδα της ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ/

Και για να συνδυάσουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, οι Αγώνες αυτοί μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα, ακόμη και τώρα, φέτος, με ελληνικά σκάφη, πληρώματα και χορηγούς, σε ΜεγίστηΡω και Στρογγύλη

 

Ο Αννίβας Αρτέμης , ο μεγάλος Έλληνας Ναυπηγός, έφυγε τον Σεπτέμβριο 8/9/2021 στα 87 του χρόνια στον ευαγγελισμό… Έφυγε πικραμένος και αδικαίωτος από το ανθελληνικό αλλογενές  καθεστώς που πολεμά όλα τα ταλέντα, όλα τα παιδιά της Ελλάδος, όλα όσα τα προίκισε η δημιουργία. Όσοι μένουμε πίσω ας κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη, αλλά και το ατέλειωτο μαρτύριό του, βάζοντας πείσμα να τον δικαιώσουμε μια μέρα. Να ναυπηγήσουμε το πρωτοποριακό πολεμικό του σκάφος, ακόμη και σαν μην επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (AUSV), σε απάντηση των τουρκικών ULAQ.

ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ του Κωστή Αλεξίου

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015

6.0 ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

6.1. Θα δημιουργηθούν ειδικές υποδομές όπου οι ερευνητές θα μπορούν να υλοποιούν με άνεση τις έρευνες/-πειράματα καινοτομικά. Αξιοποίηση των αποτελεσμάτων.
6.2. Θα δημιουργηθούν ειδικά σχολεία για παιδιά με υψηλά νοητικά επίπεδα ούτως ώστε να αναπτύξουν ορθά τις δυνατότητες τους.
6.3. Θα εγκατασταθούν καινοτόμα προγράμματα και σοβαρά δίκτυα σε όλα τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, έτσι ώστε με τα ειδικά προγράμματα να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν οι νέες καινοτομίες, δημιουργίες, τεχνολογίες και άλλες εξελίξιμες μορφές προϊόντων, έτσι ώστε τα παραγόμενα προϊόντα να διατίθενται αμέσως στο εμπόριο για περαιτέρω αμοιβαίο όφελος του εκπαιδευτικού προγράμματος, τους μαθητές που φοιτούν, τους καθηγητές που διδάσκουν και κατ’ επέκταση της Ελλάδος, των Ελλήνων και του Ελληνισμού γενικότερα, με τέτοιο τρόπο ώστε μέχρι το δέκα (10 %) τοις εκατό των δικαιωμάτων να επιστρέφει πίσω στο ίδρυμα/ σχολείο από όλες τις εμπορικές δραστηριότητες που θα προωθηθούν με τα νέα προϊόντα και τις τεχνολογίες και έτσι αυτά τα σχολεία/ ιδρύματα να δημιουργούν δικούς τους μηχανισμούς αυτοχρηματοδότησης για να λειτουργούν απρόσκοπτα.
6.4. Θα συσταθεί ειδική επιτροπή άμεσων αδειοδοτήσεων για επενδύσεις ειδικά σε καινοτόμες τεχνολογίες ώστε να ωφεληθεί άμεσα όλη η κοινωνία.


                                                              ΠΗΓΗ