ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

 

ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Η ΕΝΔΕΛΕΧΉΣ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΉ ΕΡΜΗΝΕΊΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ‘’ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ’’ ΟΡΙΖΕΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΟΤΙ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ , ΙΘΥΣ+ΓΕΝΟΣ (ΙΘΥΣ=ΕΥΘΥΣ, Ο ΚΑΤ’ ΕΥΘΕΙΑΝ ΒΑΙΝΩΝ + ΓΕΝΟΣ -ΓΕΝΕΣΘΑΙ / ΓΙΓΝΟΜΑΙ). ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ,ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΝΗΚΕΙΣ.

ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1835 ΕΩΣ ΤΗΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ , ΑΝΤΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ .ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ , ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΤΗΣ ‘’ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ‘’ ΚΑΙ ΤΗΣ ‘’ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ’’ .
ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΞΗΓΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΛΟΣΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ , ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ‘’ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ’’ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ‘’ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ‘’ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΟΥΦΛΕΡΟ.

 

Sorras FM


ΠΗΓΗ