ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΔΕΗ Ο Στάσσης και τα golden boys πήραν δωρεάν μετοχές 6.7 εκατ. ευρώ. Ε.ΣΥ. Συμφωνείς και τους ψηφίζεις;;


ΔΕΗ / Ο Στάσσης και τα golden boys πήραν δωρεάν μετοχές 6,7 εκατ. ευρώ

ΔΕΗ Ο Στάσσης και τα golden boys πήραν δωρεάν μετοχές 6.7 εκατ. ευρώ. Ε.ΣΥ. Συμφωνείς και τους ψηφίζεις;;

Στην προκλητική κίνηση να χαρίσει μετοχές αξίας 6,7 εκατομμυρίων ευρώ σε ανώτερα στελέχη της προχώρησε η ΔΕΗ, την ώρα που οι πολίτες υποφέρουν από την ακρίβεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, συνολική αξία των μετοχών ανήλθε σε €6.750.103,90, βάσει της τιμής κλεισίματος €9,7 της μετοχής της Εταιρείας στις 16.8.2023 και διατέθηκαν σε συνολικά 112 δικαιούχους

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ Α.Ε. (η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι, στις 16.8.2023, διατέθηκαν δωρεάν από την Εταιρεία, μέσω εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών, προς δικαιούχα – σύμφωνα με τα παρακάτω – στελέχη της Εταιρείας και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., ιεραρχικής στάθμης Διευθυντή και άνω (οι «Δικαιούχοι), συνολικά 695.887 ίδιες, κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 114 του Ν.4548/2018 σε συνδυασμό με το άρθρο 49 του αυτού νόμου.

Η συνολική αξία των άνω μετοχών ανήλθε σε €6.750.103,90, βάσει της τιμής κλεισίματος €9,7 της μετοχής της Εταιρείας στις 16.8.2023 και διατέθηκαν σε συνολικά 112 Δικαιούχους, από τους οποίους τα παρακάτω πρόσωπα (που παρατίθενται κατά αλφαβητική σειρά) εμπίπτουν κατά την ανωτέρω ημερομηνία στο αρ. 19, παρ. 1 του Κανονισμού ΕΕ 596/2014:

στις 16.8.2023 διατέθηκαν δωρεάν, μέσω εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών, προς δικαιούχα -σύμφωνα με τα παρακάτω- στελέχη της Εταιρείας και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., ιεραρχικής στάθμης Διευθυντή και άνω (οι «Δικαιούχοι), συνολικά 695.887 ίδιες, κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 114 του Ν.4548/2018 σε συνδυασμό με το άρθρο 49 του αυτού νόμου.

Η συνολική αξία των άνω μετοχών ανήλθε σε €6.750.103,90, βάσει της τιμής κλεισίματος €9,7 της μετοχής της Εταιρείας στις 16.8.2023 και διατέθηκαν σε συνολικά 112 Δικαιούχους, από τους οποίους τα παρακάτω πρόσωπα (που παρατίθενται κατά αλφαβητική σειρά) εμπίπτουν κατά την ανωτέρω ημερομηνία στο αρ. 19, παρ. 1 του Κανονισμού ΕΕ 596/2014:

– Αγγελόπουλος Ευάγγελος
– Αλεξανδρίδης Κωνσταντίνος
– Αναγνωστόπουλος Παναγιώτης
– Βλάχος Όμηρος
– Γεραρής Ιωάννης
– Γιαννακοπούλου Ελένη
– Γιαννόπουλος Γεώργιος
– Γκαβογιάννη Παρθένα – Χριστίνα
– Γκότζου Ευαγγελία
– Γορανίτου Θεανώ
– Δαμάσκος Γεώργιος
– Δημητριάδης Δημήτριος
– Δήμτσα Σοφία
– Ιωακειμίδης Αχιλλέας
– Ιωάννου Αλέξανδρος
– Καραγιαννάκη Βασιλική
– Καρακούσης Γεώργιος
– Κασίμης Άγγελος
– Κεραμιώτης Χρήστος
– Κιάμος Νικόλαος
– Κοφινάς Κυριάκος
– Κρόμπα Δήμητρα
– Λαμπρινού Μαρία
– Λυμπέρη Κλειώ
– Μακρυαλέας Φώτιος
– Μαύρος Κωνσταντίνος
– Μέντζος Βασίλειος
– Μετικάνης Δημήτριος
– Μπιστόλα Ασημίνα
– Νάζος Κωνσταντίνος
– Νάτσης Κωνσταντίνος
– Οικονόμου Ανάργυρος
– Παπαγεωργίου Αλεξάνδρα
– Παπακυρίλλου Αβραάμ
– Παπαποστόλου Χριστίνα
– Πατεράκης Αλέξανδρος
– Σημαιοφορίδης Παναγιώτης
– Σκοτεινός Ηρακλής
– Σπανός Άγγελος
– Σταγάκης Ιωάννης
– Στάσσης Γεώργιος
– Στέφος Ιωάννης
– Συνοδινός Χαράλαμπος
– Τσαγιάννης Ιωάννης
– Τσοκανάς Κωνσταντίνος
– Χατζημιχαήλ Σωτήριος
– Χριστοδουλοπούλου Γεωργία
– Χρυσάγης Κωνσταντίνος

Η ως άνω διάθεση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της από 4.6.2021 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας, με την οποία εγκρίθηκε η Πολιτική Αποδοχών της Εταιρείας όπου προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η θέσπιση Προγράμματος Δωρεάν διάθεσης Μετοχών σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη της Εταιρείας και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., υπό την προϋπόθεση της επίτευξης συγκεκριμένων στόχων, η οποία διαπιστώθηκε με την από 18.7.2023 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

(σ.σ. ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ “Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού” σε ιδιωτική κερδοσκοπική εταιρία…. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΔΕΣ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΟΓΙΚΟ)

Οι ως άνω μετοχές αποκτήθηκαν στο πλαίσιο προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών της Εταιρείας, το οποίο είχε εγκριθεί δυνάμει της από 21.12.2021 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, κατ’ εφαρμογή της ως άνω Πολιτικής Αποδοχών.

Οι Δικαιούχοι παρέλαβαν τις μετοχές που τους αναλογούσαν άνευ χρηματικού ανταλλάγματος με υποχρέωση διακράτησης για χρονικό διάστημα τουλάχιστον
έξι (6) μηνών από την ημερομηνία κτήσης τους.

Μετά και την προαναφερόμενη διάθεση, η Εταιρεία κατέχει συνολικά 11.292.885 ίδιες μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 2,9563% του συνόλου των μετοχών της.

Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και του Ν. 3556/2007.

πηγη

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΟ 2015 ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΔΕΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΤΗΝ ΝΔ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΧΤΥΠΗΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΚΑΙ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Η ΙΔΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ . ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ. ΟΣΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.ΣΥ. ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ; ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟ 41ΤΑΚΑΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΕΣ ΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝ Η ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ , ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ… ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑ ΔΟΓΜΑ ΧΡΩΜΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ


πηγη