ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Στο Χείλος της Καταστροφής: Τα Δύο Τρένα που λίγο έλειψε να Συγκρουστούν στη Λάρισα...

Η σχεδόν-σύγκρουση έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια των επιβατών στους ελληνικούς σιδηροδρόμους. Ερωτήματα έχουν τεθεί για την αποτελεσματικότητα των συστημάτων ασφαλείας και την εκπαίδευση του προσωπικού.

Ενώ η έρευνα για το περιστατικό συνεχίζεται, είναι σαφές ότι πρέπει να γίνουν βελτιώσεις στην ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Η πρόληψη τέτοιων περιστατικών πρέπει να είναι προτεραιότητα για τον ΟΣΕ και την ελληνική κυβέρνηση. Ωστόσο κάθε άλλο παρά βελτίωση δεν βλέπουμε… Η σχεδόν-σύγκρουση στη Λάρισα ήταν μια ξεκάθαρη υπενθύμιση των κινδύνων που ελλοχεύουν όταν η ασφάλεια δεν είναι απόλυτη. Είναι καιρός να ληφθούν μέτρα για να διασφαλιστεί ότι τέτοια περιστατικά δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον.

Αν και οι ακριβείς λεπτομέρειες που οδήγησαν σε αυτήν την τρομακτική κατάσταση παραμένουν ασαφείς, αυτό το περιστατικό αποκαλύπτει την ανάγκη για σοβαρή αναθεώρηση και βελτίωση του σιδηροδρομικού μας δικτύου. Από την ποιότητα της συντήρησης μέχρι τα πρωτόκολλα ασφαλείας και την εκπαίδευση του προσωπικού, υπάρχουν πολλοί τομείς που πρέπει να εξετάζονται προσεκτικά. Ωστόσο, τα πρόσφατα επεισόδια δείχνουν ότι το σιδηροδρομικό μας δίκτυο δεν είναι άρτια προετοιμασμένο για να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις προκλήσεις του 21 ου αιώνα.

Παράλληλα με την ανάγκη για επενδύσεις σε υποδομές και τεχνολογία, ο ανθρώπινος παράγοντας πρέπει να έχει προτεραιότητα. Η κατάρτιση του προσωπικού που εργάζεται στους σιδηροδρόμους, σε θέματα ασφάλειας και πρωτοβουλιών πρόληψης, είναι ζωτικής σημασίας. Τα πρωτόκολλα ασφαλείας πρέπει να ενισχυθούν και να τηρούνται αυστηρά, προκειμένου να παρέχεται προστασία στους επιβάτες και στο προσωπικό.

Το περιστατικό στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας ήταν ένας ξεκάθαρος συναγερμός για την ασφάλεια στον σιδηροδρομικό μας τομέα. Η επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργήθηκε πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία για βαθιά αναθεώρηση και βελτίωση του σιδηροδρομικού μας δικτύου. Αναμφίβολα, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις σε υποδομές και τεχνολογία, αλλά εξίσου σημαντική είναι η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση του προσωπικού σε θέματα ασφάλειας. Μόνο με αυτόν τον συνδυασμό μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη του κοινού και να κάνουμε ένα αξιόπιστο και ασφαλές σιδηροδρομικό σύστημα για το μέλλον!!! 


Συντάκτης: Χαράλαμπος Κοκκινίδης.



   Όλοι μας γνωρίζουμε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, και όμως μπορούν όλα να αλλάξουν, πάτησε εδώ για να ενημερωθείς

 Αποδείξεις πραγματικών γεγονότων που σου κρύβουν… δες εδώ!





ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΣΜΥΡΙΛΙΟΥ 43, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τ.Κ. 71303

ΤΗΛ. - FΑΧ: 2814006906

Email: esy.perifereiakritis@gmail.com