ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Πως το επίσημο δουλεμπόριο νομιμοποιείται συνεχώς


ΦΕΚ Α’ 145/2022 - Νέα πνοή και ενέργεια μέσω της νομοθεσίας έρχεται να δώσει η διοίκηση της χώρας στην μετανάστευση, η οποία εντέχνως και κατά αντιστροφή νομικών όρων ονομάζει ως πρόσφυγες όσους ανταποκριθούν στο επίσημο πλέον κάλεσμα που τους γίνεται. Τον Ιούλιο είχαμε την αναθεώρηση του νόμου περί ασυνόδευτων ανηλίκων. Βέβαια, απορίας άξιο είναι πως ένα ασυνόδευτο ανήλικο καταφέρνει να φτάσει ως τα σύνορα μας την στιγμή που γνωρίζουμε ότι σε όλη την διαδρομή του από τις ανατολικές χώρες, απ' όπου προέρχονται συνήθως, οργιάζουν κυκλώματα που ασχολούνται με δουλεμπόριο κι άλλες αντιανθρώπινες δραστηριότητες, μέχρι και εμπόριο οργάνων...


Το νομικό πλαίσιο της χώρας έχει γίνει ήδη αρκετά φιλικό βάσει της συνθήκης της Γενεύης, η οποία επιβάλει συγκεκριμένα πράγματα ως προς την ιδιότητα του πρόσφυγα. Το θετό δίκαιο που εφαρμόζεται παραβλέπει ότι στον αναλογικό κόσμο τα πράγματα ίσως δεν είναι ακριβώς όπως στο χαρτί, και αδυνατεί να διαχειριστεί ως νόμος το δίκαιο το οποίο ερμηνεύεται κατά το δοκούν. Έτσι το δίκαιο υποχωρεί και το άδικο επιβάλλεται μέσω των ανεξάρτητων αρχών και οργανισμών και των εντολέων τους.

Είναι αδύνατον ένα ασυνόδευτο ανήλικο να διασχίσει την μισή Ασία περνώντας συνεχώς σύνορα παρανόμως συναλλασσόμενο με τον πιο διεφθαρμένο υπόκοσμο και να φτάσει εν ζωή στην χώρα μας. Όμως φθάνει και βάσει του νόμου, π.χ. 4636/2019 άρθρο 4, δηλώνει ό,τι θέλει, όποια ηλικία θέλει και μάλιστα μέσω της νομοθεσίας μας οι υπηρεσίες μας πρέπει να δεχθούν την αλήθεια των λεγομένων του.



Στην χώρα μας πλέον ανθεί το επίσημο εμπόριο ανθρώπων. Όταν καθένας παρανόμως εισερχόμενος στην χώρα μας αποκτά προστασία από εταιρίες και ''φιλάνθρωπους'' κατ' επάγγελμα, τότε είναι αυτονόητο ότι μιλάμε περί εμπορίου. Είτε αυτές οι ''εταιρίες" πληρώνονται από τον ''πρόσφυγα'', είτε απολαμβάνουν χρήματα του πολίτη μέσω των διάφορων προγραμμάτων που τρέχουν. Μάλιστα ο Νόμος 4960/2022 περί ''ασυνόδευτων ανηλίκων'' διευθετεί φανερά το οικονομικό κομμάτι της υπόθεσης με αρκετά κονδύλια που διοχετεύονται προς τις ''εταιρίες επιτροπών''.



Ο νόμος ξεκαθαρίζει τους φορείς παροχής υπηρεσιών επιτροπείας. Διακρίνουμε και ιδιωτικές εταιρίες με την προκάλυψη του φιλανθρωπικού οργανισμού.







Οι ''εταιρίες'' επιτροπών είναι πλέον αρκετές. Πρέπει να περνάνε τα χρήματα των προγραμμάτων από τα ταμεία τους για τα λειτουργικά έξοδα που έχουν. Τα κρυφά έσοδα όμως είναι τεράστια μέσω άλλων ''εταιριών'' που χρηματοδοτούν, αλλά και χρηματίζονται παρανόμως ή και νομίμως μέσω δικηγορικών γραφείων που ειδικεύονται στις εκδόσεις ασύλου, διαβατηρίων ή ακόμη και στην διαμεσολάβηση μεταξύ των αλλοδαπών και εργοδοτών εντός της χώρας. Άλλωστε αυτός είναι και ο σκιώδης σκοπός του μεταναστευτικού. Τα φθηνά εργατικά χέρια.

Πλέον η κατάσταση τείνει να γίνει μη ελεγχόμενη. Αφενός κατ' ανάγκην το καλοκαίρι υπήρξε εκτεταμένη αύξηση της ζήτησης εργατικού προσωπικού που δεν μπορούσε να καλυφτεί από τους αλλοδαπούς που είχαν ήδη διεκπεραιώσει τις νομικές διαδικασίες τους, και οι οποίοι μετανάστευσαν πάλι προς την Ιταλία αυτήν τη φορά, και αφετέρου το κενό δεν καλυπτόταν από Έλληνες εργαζόμενους λόγω του ήδη χαμηλού μισθού, του πληθωρισμού αλλά και του ανταγωνισμού από τους φθηνούς αλλοδαπούς εργάτες οι οποίοι παρέμειναν εδώ και των οποίων οι εργοδότες χρηματοδοτούνται μέσω άλλων επιχειρηματικών προγραμμάτων και δανείων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσλάβουν τον ακριβό Έλληνα εργαζόμενο. Έτσι η κάθε ανάπτυξη κατευθύνεται επί της ουσίας προς τους αλλοδαπούς. Ως εκ τούτου έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας και την εξαθλίωση του Έλληνα εργαζόμενου. Και επειδή μιλάμε και για το μέλλον των ''ασυνόδευτων ανηλίκων'', όλοι κάποτε ενηλικιώνονται.

Ο Έλληνας πολίτης δέχεται έναν σκιώδη διωγμό σιγά και ήρεμα βαδίζει προς τον εκτοπισμό. Εμείς δεν έχουμε δει ως γενιά τον εκτοπισμό. Όμως γνωρίζουμε για τους προγόνους μας. Πρέπει να το επιτρέψουμε ακόμη μια φορά;

Από την άλλη, και αυτοί που έρχονται εδώ, κατά κύριο λόγο αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με εμάς στην χώρα τους. Κανείς δεν θέλει να φύγει από τον τόπο που γεννήθηκε. Και όμως τους αναγκάζει η ίδια ανάγκη με εμάς, που τους δημιουργούν τα δικά τους πολιτικά ανδρείκελα. Το συμπέρασμα ανήκει στον αναγνώστη, όμως αναφέρουμε ότι δεν έχουμε και μεγάλες διαφορές ως προς τους σκιώδεις εχθρούς. Άρα, κοινές ανάγκες, κοινοί εχθροί. Κοινοί φιλάνθρωποι μας διοικούν και που ο μόνος λόγος ύπαρξης τους είναι ο πόνος του ανθρώπου. Και γι' αυτό του τον προκαλούν.

Η Ελλήνων Συνέλευσις δημιουργήθηκε για τον άνθρωπο και στελεχώνεται από τον άνθρωπο ως παγκόσμιος ανθρωποκεντρικός οργανισμός. Άρα το πρόβλημα που λύνει η Ελλήνων Συνέλευσις είναι για τον άνθρωπο και όχι για να έχει λόγο ύπαρξης ο κάθε φιλάνθρωπος και οι εταιρίες του. Και η λύση είναι συλλογική και για όλους σε όλον τον κόσμο.

ΣΥΝΤΑΞΗ: ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ




ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ -
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ



Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ






ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΣΜΥΡΙΛΙΟΥ 43, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τ.Κ. 71303 ΤΗΛ. - FΑΧ: 2814006906 Email: esy.perifereiakritis@gmail.com