ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Σεισμός στο Αρκαλοχώρι 27/9/2021.... 1 χρόνο μετά: Απίστευτο τι πραγματικά συμβαίνει !!!


Μετρώντα
ς 1 χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Αρκαλοχώρι και στην ευρύτερη περιοχή, το μόνο που μπορούμε να πούμε με απόλυτη σιγουριά είναι ότι η διοίκηση του Δήμου είναι απανταχού απούσα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες ακόμα και σήμερα!!!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!!!

27/9/2021 και ώρα 9:27 π.μ....... Η ώρα που ο χρόνος απλά.... ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ.    

Αυτό που έχει αφήσει πίσω της αυτή η μέρα εκτός από κατεστραμμένα κτήρια (κατοικίες, επιχειρήσεις, σχολεία κτλ.), είναι φόβος και ανασφάλεια για το αύριο με τους γηραιότερους να δηλώνουν ότι δεν έχουν ζήσει κάτι όμοιο του !!!

Και εδώ μπαίνουν διάφορα ερωτήματα... 

Δεν ήταν ενήμερος ο Δήμος για ένα δυνατό χτύπημα του Εγκέλαδου εφόσον υπήρχε συνεχόμενη δραστηριότητα 3 μήνες πριν την 27η Σεπτεμβρίου του 2021;

Φυσικά και υπήρχε !!! 

Για αυτό άλλωστε μέσα στο καλοκαίρι του 2021 ανακοίνωσαν, μέσω διαδικτύου, σημεία συγκέντρωσης για το Αρκαλοχώρι και τα γύρω χωριά. 



Και κάπου εδώ προκύπτει το 2ο ερώτημα... 

Γιατί δεν ήταν έτοιμη η ηγεσία του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος

Χρόνος, σαφέστατα, υπήρχε αρκετός.... Γιατί τόση αδράνεια και αδιαφορία για την προστασία των δημοτών;

Ένα τρίτο ερώτημα  είναι..... 

Γιατί ο Δήμαρχος δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που είχε να ζητήσει όσο προσωπικό χρειαζόταν (γιατί είχε κηρυχθεί η περιοχή σε έκτακτη ανάγκη) χωρίς να βγει από το ταμείο του Δήμου ούτε 1€;

Γιατί έπρεπε όλο το βάρος, της διανομής τροφίμων - νερών - ράντζων - στήσιμο σκηνών και άλλα πολλά, να πέσουν στις πλάτες των 8-10 ατόμων της καθαριότητας δουλεύοντας από 10-14 ώρες (ειδικά τις πρώτες μέρες) αφήνοντας πίσω τις δικές τους οικογένειες και χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αμοιβή, λέγοντας τους πως είναι υποχρεωμένοι λόγω συγκυριών.

Η δική σας υποχρέωση κύριες και κύριοι ποια ήταν;

Φανήκατε ΑΝΑΞΙΟΙ των συγκυριών !

Ας απαντήσει λοιπόν, σύμφωνα με την κρίση του ο καθένας στα παραπάνω ερωτήματα!!! 




Πάμε τώρα στο σήμερα...... 

Ποια είναι η εικόνα του Αρκαλοχωρίου 1 χρόνο μετά;

Ένα Αρκαλοχώρι στην κυριολεξία να έχει γυρίσει 50 χρόνια πίσω! Το μισό κατεστραμμένο και το άλλο μισό να υπολειτουργεί στην ουσία... με τους όποιους κατοίκους έχουν παραμείνει εδώ, να προσπαθούν να φτιάξουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους... όσοι τουλάχιστον μπορούνΤο ένα από τα 2 δημοτικά σχολεία καθώς και το γυμνάσιο να στεγάζονται ακόμα σε οικίσκους, τα τοπικά εμπορικά καταστήματα να είναι ένα βήμα πριν το οριστικό λουκέτο και η ηγεσία του Δήμου απλά...... πετάει χαρταετό!!!

ΑΛΗΘΕΙΑ !!! 

Χρήματα στο ταμείο του Δήμου δεν μπήκαν λόγω του σεισμού; 

Φυσικά και ναι !!! 

Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό !!!  ΔΕΣ ΕΔΩ!!!

Τι κάνατε λοιπόν ή τι κάνετε Κυρίες και Κύριοι της διοίκησης του ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΟΣ για τον τόπο σας;




Και σε αυτό το σημείο αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι ο πολίτης, ο άνθρωπος βάλλεται με τόσες καταστροφικές συνέπειες  σε  σημείο που απειλείται η ίδια του η ζωή. Είτε σε κοινωνικό είτε είναι οικονομικό επίπεδο.

Βλέπουμε ότι τόσα χρόνια η διοίκηση αυτής της χώρας, είτε είναι δήμος είτε είναι κράτος το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με την ίδια αδιαφορία και την ίδια καθυστέρηση σε οτιδήποτε συμβεί με οποιαδήποτε  επίπτωση. Η μόνη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν εξανεμίζεται με χαρτιά και μελάνια.

Τελικά πως θα προστατευτεί ο πολίτης; Ποια είναι τα ιδανικά και σε τι αξιακό θα στηριχτεί ώστε να βελτιώσει την ίδια του την ζωή;

Ήρθε η στιγμή που θα πρέπει ως πολίτες αυτής της χώρας να ξεχάσουμε ότι ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια και να αρχίσουμε να παίρνουμε ρόλο ως  ενεργοί πολίτες, να αναλάβουμε την διοίκηση αυτής της ιερής χώρας ώστε να διασφαλίσουμε και να βελτιώσουμε  τις  ζωές μας  και  τις  ζωές των παιδιών μας.

Πάντα από τις προηγούμενες γενιές, τις γενιές των παππούδων μας, μας μάθαιναν να είμαστε μονιασμένοι ως κοινωνίες, διότι με αυτό τον τρόπο υπήρχε  αρμονία και μέσα από την αρμονία ερχόταν η δίκαιη διαβίωση όλων μας.

Μπορούμε να το κάνουμε και τώρα, να ενωθούμε ως μια μεγάλη οικογένεια με τον μοναδικό πολιτικό φορέα Ελλήνων Συνέλευσις. Έναν φορέα που φέρει ενεργούς πολίτες για τον ίδιο στόχο και σκοπό που εκπροσωπεί και συνάμα προστατεύει μέσα από το αξιακό του σύστημα τον ίδιο τον άνθρωπο. Όλοι μας έχουμε τις ίδιες ανάγκες για οξυγόνο, νερό, τροφή, ασφάλεια κ.α. Τι μπορεί να μας  χωρίζει από αυτές τις ανάγκες ως άνθρωποι;  Τίποτα!

Γι' αυτό λοιπόν ενώσου με τα αδέλφια σου.., ξέρεις τι μπορεί να συμβεί... πάντα ήξερες... απλά ξέχασες... Θυμήσου!




ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΟΥ;

ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ




ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ: ΝΑΤΑΣΑ ΝΤΟΥΣΤΑΚΗ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΟΥ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΣΜΥΡΙΛΙΟΥ 43, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τ.Κ. 71303 ΤΗΛ. - FΑΧ: 2814006906 Email: esy.perifereiakritis@gmail.com