ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ


ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΕΧΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ Η ΚΡΗΤΗ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΜΕΤΑ  ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ.

ΕΝ ΑΡΧΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ. ΌΤΑΝ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΖΗΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ. Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΟΜΩΣ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Η ΚΡΗΤΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20ΕΤΕΣ. ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΓΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΝ, ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΑΝ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΥΦΑΛΜΥΡΩΣΗΣ, ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΥΔΑΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ. ΉΔΗ ΔΙΕΙΣΔΥΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΥΔΑΤΑ ΛΟΓΟ ΥΠΕΡΑΝΤΛΗΣΗΣ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΜΕ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΚΑΙ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΖΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ.

ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΟ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΙΔΙΩΤΕΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ. ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΝΕΡΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ. ΌΤΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΡΙΖΩΜΟ ΤΟΥΣ. ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.

ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΙΣΔΥΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΚΟΜΙΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΣΕ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΤΟΥΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΛΩΔΙΑΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΚΙΣΣΑΜΟΣ ΚΥΘΗΡΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΚΡΗΤΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΦΙΛΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΌΜΩΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. 

ΤΟΣΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΡΓΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΚΤΕΛΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΑΛΩΣΤΕ ΤΟ 50% ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΩ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 50% ΜΕΣΩ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ.
ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ -

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ