ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Το Βέλγιο μειώνει τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ σε ενέργεια και καύσιμα

 

Το Βέλγιο μειώνει τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ σε ενέργεια και καύσιμα


Σε μειώσεις στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο ντίζελ και τη βενζίνη, καθώς και στον ΦΠΑ στην ενέργεια, ανακοίνωσε το Βέλγιο μετά τις αντίστοιχες κινήσεις των κυβερνήσεων σε Γαλλία, Πορτογαλία, Κύπρο και Ολλανδία, ενώ τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει και η Γερμανία.

Η βελγική κυβέρνηση συμφώνησε σε μια σειρά φορολογικών μειώσεων για χαμηλότερες τιμές ενέργειας, όπως η μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς και στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στη βενζίνη και το ντίζελ, όπως επισήμως ανακοινώσε σήμερα ο Βέλγος πρωθυπουργός Alexander de Croo.

«Ταυτόχρονα, η χώρα μας συνεχίζει να ασκεί πίεση στην ΕΕ, κυρίως για να παγώσει τις τιμές του φυσικού αερίου», ανέφερε ο επικεφαλής της κυβέρνησης στο Twitter.

Τα μέτρα θα κοστίσουν περίπου 1,3 δισ. ευρώ στο βελγικό δημόσιο. Αυτό είναι το δεύτερο πακέτο στήριξης που εγκρίθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού για τον περιορισμό των επιπτώσεων από την αύξηση των τιμών στους λογαριασμούς των καταναλωτών, μετά από μια πρώτη «ένεση» τον περασμένο Ιανουάριο.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέτρα περιλαμβάνουν μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο στο 6% από την 1η Απριλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου και την παράταση έως τον Σεπτέμβριο της μείωσης του ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια, που έχει ήδη ανακοινωθεί. Το κοινωνικό τιμολόγιο θα παραταθεί επίσης μέχρι τον Σεπτέμβριο και θα δοθεί μια επιταγή ύψους 200 ευρώ σε όσους έχουν θερμαίνουν τα σπίτια τους με πετρέλαιο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Vincent Van Peteghem.

Σε ότι αφορά τη βενζίνη και το ντίζελ, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης θα μειωθεί κατά 0,175 ευρώ το λίτρο, εξοικονομώντας περίπου 10 ευρώ στο γέμισμα ενός ρεζερβουάρ χωρητικότητας 60 λίτρων. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Ιούνιο. Επιπλέον, οι σιδηροδρομικοί ναύλοι, οι οποίοι αναμενόταν να αυξηθούν τον Ιούλιο, θα παγώσουν στο πλαίσιο μιας σειράς μέτρων που «θα εξοικονομήσουν μια μέση οικογένεια 300 ευρώ το χρόνο», δήλωσε ο υπουργός ενέργειας του Βελγίου.

Την ίδια στιγμή, η βελγική κυβέρνηση, η οποία σχεδίαζε να προχωρήσει στο σταδιακό κλείσιμο των πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, δήλωσε δημόσια ότι εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης της ωφέλιμης ζωής ορισμένων αντιδραστήρων που λειτουργούν εν όψει των ενεργειακών επιπτώσεων της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τι θα κάνει η Γερμανία

Ακολουθώντας τα χνάρια του Βελγίου, αλλά και τεσσάρων ακόμα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ολλανδία, η Γερμανία αναζητά τρόπους ώστε η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να περιοριστεί στα 2€/λίτρο. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Christian Wolfgang Lindner, τάχθηκε υπέρ της προσωρινής μείωσης της φορολογίας σε ντίζελ και βενζίνη προκειμένου να υποχωρήσουν οι τιμές. Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, η μείωση ανά λίτρο αναμένεται να ανέλθει στα 0,2€/λίτρο, με τα μέτρο να κοστίζει στα ταμεία της χώρας περί τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ισχύς της επικείμενης μείωσης στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης θα έχει διάρκεια τρεις μήνες.

Πηγή

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

1.1. Το Υπουργείο Οικονομικών θα αναδομηθεί σε μια υπηρεσία που θα υπηρετεί τη μέσω του φόρου ανταποδοτική διαδικασία της Πολιτείας προς τον πολίτη.

1.2. Θα καταργηθούν όλοι οι υπάρχοντες φορολογικοί νόμοι γιατί η πολυνομία είναι η οδός της διαφθοράς, διαπλοκής, συναλλαγής όλων των κακόβουλων ενεργειών και καταδυνάστευσης του πολίτη. Ο φορολογικός νόμος του εισοδήματος που θα καθιερωθεί θα έχει τουλάχιστον 10ετή διάρκεια.

1.3. Θα καταργηθούν όλοι οι υπάρχοντες φόροι επί της ακίνητης περιουσίας ώστε ο πολίτης να είναι πραγματικά κυρίαρχος και κύριος της εστίας του και της περιουσίας του. Ο φόρος για αγορά ακίνητης περιουσίας δεν θα είναι πάνω από 3 % και όχι 11 % που επί πολλά χρόνια πληρώνουμε για απλή μεταβίβαση. Για μεταβίβαση σε συγγενή πρώτου βαθμού είναι χωρίς φόρο.

1.4. Για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών η Ελλήνων Πολιτεία θα θέσει νομοθεσία ώστε η αγορά των αυτοκινήτων να γίνεται ατελώς με ένα ποσό ΦΠΑ εάν και εφόσον κριθεί αναγκαίο.

1.5. Τα τέλη κυκλοφορίας δεν θα είναι πάνω από 50 € ετησίως γιατί δεν υπάρχει καμία λογική, αυτοκίνητα με τέσσερις ρόδες και με κάλυψη οδοστρώματος περίπου το ίδιο να υπάρχει μια διακύμανση 150 έως 1400 € όπως είναι σήμερα.

1.6. Τα διόδια καταργούνται γιατί καταστρατηγούν το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών εντός του Ελλαδικού χώρου. Με τους σημερινούς παρόχους των Εθνικών Οδών θα διαπραγματευτεί η Πολιτεία.

1.7. Η φορολογία εισοδήματος θα αρχίζει από της 15.000 € ετησίως. Η μέριμνα της Πολιτείας είναι ότι ο μικρότερος μισθός θα είναι διαμορφωμένος κατά αυτό τον τρόπο ώστε το 50 % του να καλύπτει τις βιοτικές ανάγκες του εργαζόμενου.

1.8. Η Ελλήνων Πολιτεία θα διανείμει στον άξονα των Ελλάνιων Αξιών κρατική γη στους αυτόχθονες Έλληνες Ιθαγενείς και μόνο σε αυτούς χωρίς το δικαίωμα μεταπώλησης της.

1.9. Η Ελλήνων Πολιτεία με απόλυτο σεβασμό στον νεογέννητο Έλληνα με πρόσβαση στην αρμονία και με γνώμονα ότι ήρθε στην Ελλάνια γη θα αποκτά αυτομάτως ένα τμήμα της πολεοδομημένης περιοχής. Με σεβασμό προς κάθε Έλληνα Πολίτη και με βάση την ισότητα και όλα τα Ελλάνια Πρωτόκολλα από την πρώτη ημέρα που θα αναλάβει θα αντιμετωπίσει την γυναίκα αναγνωρίζοντας τον τεράστιο ρόλο της όπως ορίζεται στην Κοσμοθέαση μας (Κοσμοθέαση είναι οτιδήποτε προσλαμβάνεται από τις αισθήσεις και γίνεται αντιληπτό μέσω της νοητικής διεργασίας ως αληθινό και υπαρκτό).

1.10. Η γυναίκα αναγνωρίζεται ως αυτοδύναμη, αυτόνομη και ανεξάρτητη μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Φορολογικά αντιμετωπίζεται αυτόνομα κάνοντας προσωπική φορολογική δήλωση και όχι οικογενειακή. Οτιδήποτε αποκτάται εντός του έγγαμου βίου θα διαμοιράζεται σύμφωνα με την νομοθεσία εξαρχής. Για τις μητέρες που ανατρέφουν παιδιά θα υπάρχει πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη από την Πολιτεία. Από την πρώτη μέρα που καθίσταται έγκυος με Ελλάνιο Γόνο, η Πολιτεία αναλαμβάνει πλήρως όλα τα έξοδα εγκυμοσύνης, γέννησης και ανατροφής του. Η Πολιτεία θα αποκαταστήσει όλες τις μητέρες όταν χρειαστεί να μπουν στην παραγωγική διαδικασία για τα χρόνια που έμειναν εκτός αυτής.

1.11. Είναι υποχρέωση μας να ανατρέψουμε την γενοκτονία που γίνεται σήμερα και να την μετατρέψουμε σε ευγονία. Η αποκατάσταση και η εξασφάλιση των γυναικών μητέρων και των απογόνων μας είναι ιερό καθήκον μας.

1.12. Μέσω της φορολογικής πολιτικής θα δοθεί ανάπτυξη σε όλους τους επιμέρους παραγωγικούς κλάδους.

1.13. Η Ναυτιλία δεν θα φορολογείται με μόνη υποχρέωση να είναι η έδρα της εταιρείας στην Ελλάδα. Το προσωπικό και τα πληρώματα να είναι Έλληνες, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμοι και όλες οι επισκευές των πλωτών μέσων να γίνονται στην Ελλάδα.

1.14. Στην βιομηχανία η οποία θα καλύπτει τομείς παραγωγής που είναι απαραίτητοι στην Πολιτεία και προκειμένου να γίνει η Ελλάδα αυτάρκης βιομηχανικά, τα πρώτα πέντε χρόνια καθίστανται αφορολόγητα.

1.15. Η βιοτεχνική παραγωγή προϊόντων καπνού και αλκοολούχων ποτών θα επιβαρύνεται με φόρο μόνο ίσο με την αξία του προϊόντος. Δηλαδή η τελική τιμή πώλησης του είναι 50 % η τιμή πώλησης από τον παραγωγό και το 50 % φόρος προς την πολιτεία.

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ