ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ.


ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ. Ένας όμορφος τρόπος και εύκολος θα λέγαμε για όσους δεν θέλουν να λάβουν τις νέες ψηφιακές ταυτότητες τις οποίες θα προσπαθήσει να επιβάλλει το κράτος του Μητσοτάκη από το ερχόμενο φθινόπωρο… Και μάλιστα αυτός ο τρόπος είναι καθόλα νόμιμος όπως θα δείτε παρακάτω….

Γράφει ο Chris Papadopoulos: Να ενημερώσω πρώτα για τα βασικά, γιατί έχω διαβάσει πολλές ανακρίβειες.

1. Με νέο ΦΕΚ η ισχύς της ταυτότητας είναι πλέον 10 και όχι 15 χρόνια.

https://www.policenet.gr/…/taytotites-mikroteri-kai…

2. Με νέο ΦΕΚ δόθηκε η δυνατότητα για την έκδοση διαβατηρίου με ισχύ 10 χρόνια από τα 5 που ήταν.

https://www.in.gr/…/diavatiria-ayksanetai-sta-10…/

3. Από το Σεπτέμβριο(δεν ξέρουμε ακριβή ημερομηνία, ίσως αργήσουν κι άλλο λόγω υποδομών), δεν θα υπάρχει δυνατότητα να βγάλετε την παραδοσιακή ταυτότητα που ξέρατε μέχρι σήμερα, αλλά ακόμα μπορείτε.

4. Ακόμα και αν προμηθευτείτε τώρα καινούργια ταυτότητα, το σχέδιο είναι να υποχρεώσουν όλους να αλλάξουν τις σημερινές ταυτότητες με της νέας τεχνολογίας τα επόμενα 2 χρόνια.

Ο μόνος τρόπος για να το αποφύγετε για 10 χρόνια μεχρι και το 2032, είναι να πάτε να βγάλετε ένα διαβατήριο 10ετίας χρησιμοποιώντας την ταυτότητα που έχεται ήδη. Αν η ταυτότητά σας έχει περάσει 10ετία και δεν την δεχτούν όταν θα πάτε να βγάλετε διαβατήριο, απλά τώρα ακόμα προλαβαίνετε να την αντικαταστήσετε μέσα στον Αύγουστο.

Για έκδοση Διαβατηρίου 10ετίας χρειάζεστε::

1. Μια έγκυρη ταυτότητα.

2. Φωτογραφίες ειδικές για διαβατήριο κόστος γύρω στα 10 Ευρώ.

3. Παράβολο γύρω στα 80 Ευρώ.

https://www.passport.gov.gr/diad…/documents/eparavolo.html

4. Να επισημάνετε ότι θέλετε διαβατήριο 10ετίας.

*Για εσάς που έχεται ήδη διαβατήριο, ανανέωση διαβατηρίου δικαιούστε μόνο αν απομένει λιγότερο από ένας χρόνος μέχρι τη λήξη του. Εκτός αν το έχεται χάσει.Για να βρείτε που πρέπει να πάτε για την έκδοση του διαβατηρίου, επιλέξτε από τη λίστα στην παρακάτω σελίδα το Δήμο που ανήκετε.

https://www.passport.gov.gr/…/grafeia-diavatirion-ellada/

Το διαβατήριο είναι επίσημο έγγραφο της ΕΕ. Δεν μπορεί να σας ζητηθεί να το αλλάξετε μόνο στην Ελλάδα και θα ισχύει για 10 χρόνια. Εκτός και αν αλλάξει τα διαβατήρια όλη η ΕΕ, πράγμα λίγο δύσκολο. Άρα μεχρι το 2032 όταν σας ζητείτε ταυτότητα για οποιαδήποτε νομική χρήση, μπορείτε νομιμότατα να χρησιμοποιείτε το διαβατήριό σας, εντός και εκτός Ελλάδας και εντός και εκτός ΕΕ.

ΠΗΓΗ

lumi-news.gr



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://drive.google.com/file/d/1uB2W... ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: 

https://drive.google.com/file/d/111N4...