ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Τελευταίες πινελιές στο νομοσχέδιο για συνταξιούχους που εργάζονται και συνταξιοδότηση όσων χρωστούν


Τη διαβεβαίωση ότι θα τηρηθεί πλήρως το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Action24, ενώ, ταυτόχρονα, διευκρίνισε ότι θα δοθούν και πολλά κίνητρα στις επιχειρήσεις, για να την εφαρμόσουν νωρίτερα.

Για τους ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι είναι σε συνεχή συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας και υπογράμμισε ότι τον απασχολεί πολύ το ζήτημα των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των εργαζομένων στον τουρισμό. «Θέλουμε οι έλεγχοι να αυξηθούν ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, όσο γίνεται περισσότερο» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης γνωστοποίησε ότι, εντός των επόμενων 10 ημερών, θα αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο θα περιλαμβάνει ρύθμιση για την κατάργηση της παρακράτησης 30% στη σύνταξη των εργαζόμενων συνταξιούχων.

«Θα ρυθμίσουμε ένα ζήτημα το οποίο αφορά πάρα πολλούς συμπολίτες μας, οι οποίοι, αυτήν τη στιγμή, επειδή κάνουν ένα ή δύο μεροκάματα τον μήνα ή την εβδομάδα, χάνουν το 30% της σύνταξής τους» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι, στην παρούσα φάση, το υπουργείο επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες αυτής της ρύθμισης, ώστε να μην αδικηθεί κανένας.

Όπως είπε, «δεν θα υπάρξει αναδρομική ισχύ. Οι νόμοι ισχύουν πάντα από την ημέρα που ψηφίζονται και μετά».

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας συμπλήρωσε ότιστο νομοσχέδιο θα υπάρξει ρύθμιση που θα αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες που έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ και δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη. «Θα θεσπίσουμε κάποια συγκεκριμένα κριτήρια» προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή

ΠΗΓΗ

https://epistimonikos.wordpress.com/ 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://drive.google.com/file/d/1uB2W... ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: 

https://drive.google.com/file/d/111N4...