ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Πιτσιλής (ΑΑΔΕ): Ηλεκτρονικό σαφάρι για 3,8 εκατ. φορολογούμενους που δήλωσαν έως €10.000 πέρυσιΝέους ελέγχους στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής πραγματοποιεί η ΑΑΔΕ. «Τρέχουμε ήδη μία εκτεταμμένη ψηφιακή διασταύρωση στοιχείων στα εισοδήματα του προηγούμενου έτους. Είναι στο μικροσκόπιό μας 3,8 εκατομμύρια δηλώσεις με εισόδημα έως 10.000 ευρώ το έτος 2021» επισήμανε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

Αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή, ο κ. Πιτσιλής τόνισε: «Η φοροδιαφυγή είναι μία υπόθεση που αφορά όλους μας. Τα δημόσια έσοδα είναι έσοδα όλων μας, δεν στερείται το κράτος εσόδων, στερούμαστε εμείς υποδομές, υπηρεσίες, ευκαιρίες για εμάς και τα παιδιά μας. Αυτό πρέπει να έχουμε στον νου μας».

«Έλεγχος Live»

Ο κ. Πιτσιλής ανέφερε πως «τα ψηφιακά μας εργαλεία τα διευρύνουμε διαρκώς. Συνεχίζουμε να δίνουμε μία πολύ μεγάλη μάχη κατά της φοροδιαφυγής διευρύνωντας τα ψηφιακά εργαλεία, αναπτύσσοντας τεχνικές, δίνοντας τη δυνατότητα στους ελεγκτές να βλέπουν μεγάλα δεδομένα. Στον ελεγχο live, ο ελεγκτής θα μπορεί να βλέπει την εικόνα της επιχείρησης, να καταγράφει τις παραβάσεις και να παίρνει το σημείωμα διαπιστώσεων εκείνη τη στιγμή, ψηφιακά. Ξεκινάμε μέσα στον Ιούλιο πιλοτικά».

Παράλληλα, προανήγγειλε τη δημιουργία ειδικών φορολογικών κέντρων σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Όπως διευκρίνισε «θα εξυπηρετούν κεντρικά, ψηφιοποιημένα» και πως «ένα αφορά στην είσπραξη, ένα  στη φορολογία ακινήτων και ένα στα υπόλοιπα ζητήματα».

«Κρατάμε τις εφορίες πλέον, ως σημεία εξυπηρέτησης των πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση στα ψηφιακά μέσα και τις μετατρέπουμε σε σημεία καθοδήγησης του πολίτη για το πως θα εφαρμόσει σωστά τις υποχρεώσεις του», πρόσθεσε.

«Το POS δεν θα μπορεί να παίρνει χρήματα χωρίς να κοπεί απόδειξη»

«Οι ταμειακές μηχανές είναι διασυνδεδεμένες με την ΑΑΔΕ εδώ και 1 χρόνο. Από αυτή τη διασύνδεση, βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο εάν διαβιβάζουν ή όχι. Η υποχρέωση της διαβίβασης είναι αυτοτελής και θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί σε αυτό. Έχουμε ήδη επιβάλλει πρόστιμα και θα συνεχίσουμε», πρόσθεσε.

Επίσης, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ επισήμανε ότι «το έργο της διασύνδεσης των ταμειακών με τα POS είναι σε εξέλιξη. Το POS δεν θα μπορεί να παίρνει χρήματα χωρίς να έχει κοπεί απόδειξη. Ανεξαρτήτως της διασύνδεσης, εμείς θα συνεχίσουμε να βλέπουμε εάν αυτά που μας έρχονται είναι σωστά και με άλλους τρόπους».

Πηγή

ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΓΓΥΟΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (ΑΑΔΕ) ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1/1/2017 ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΘΕΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ. ΟΠΟΤΕ ΕΓΓΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΦΕΙΛΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΑΔΕ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΑΔΕ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ

 ΠΗΓΗ

https://epistimonikos.wordpress.com/ 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://drive.google.com/file/d/1uB2W... ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://drive.google.com/file/d/111N4...