ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η μεγάλη απάτη με τις εταιρίες Παροχής Ηλεκτρικού ρεύματος...

 


Οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος αλλάζουν μονομερώς τα τιμολόγια – Έγκλημα χωρίς τιμωρία...


"Οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος αλλάζουν μονομερώς τα τιμολόγια – Έγκλημα χωρίς τιμωρία(ακόμα…). Διαπράττουν απάτη κατά των καταναλωτών και επομένως έγκλημα το οποίο δεν έχει βρεθεί κανείς εισαγγελέας έστω να το αναγνωρίσει και να το ερευνήσει. Και αναφέρομαι βέβαια στους συστημικούς εισαγγελείς που είναι σαν να μην υπάρχουν στην χώρα μας, όταν πρόκειται για συμφέροντα δωσίλογων με το καθεστώς. Και με τις ευλογίες της κυβέρνησης βεβαίως η πίεση της επιβίωσης που ασκείται στους Έλληνες σφίγγει όλο και περισσότερο. Με αποτελέσματα πολύ άσκημα και στην τσέπη αλλά κυρίως στην υγεία των ανθρώπων.

Και αυτό το έγκλημα παραμένει ατιμώρητο, ακόμα τουλάχιστον εξαιτίας μιας εγκληματικής και αντιανθρώπινης κυβέρνησης η οποία έχει σταθεί για ακόμα μια φορά εναντίον μας και υπέρ των συμφερόντων των εταιριών αυτών".

Κείμενο: Αδάμ Αλεξόπουλος

"Η ακρίβεια μέρα με την ημέρα γίνεται όλο και πιο αισθητή στο τραπεζάκι, όπου συνήθως ακουμπάμε τους λογαριασμούς, ώστε να τους δούμε, να τους εμπεδώσουμε, να ζυγίσουμε τα οικονομικά μας και να τους αποπληρώσουμε.

Οι πιο «θαρραλέοι» τους μοστράρουν στο ψυγείο με μαγνητάκια. Έτσι κάθε φορά που επιστρέφουν από το σούπερ μάρκετ, με κάτι που λιγουρεύτηκαν και πήραν από την καλογυαλισμένη βιτρίνα, πριν καλά καλά το χαρούν, αρχίζουν οι τύψεις. Όχι για να μην τους κατσαδιάσουν οι διατροφολόγοι, αλλά γιατί θα πρέπει να κόψουν κάτι από τα απολύτως απαραίτητα.

Οι μόνοι που δεν έχουν τύψεις, από ότι φαίνεται, είναι οι υψηλά ιστάμενοι των εταιριών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Από τότε που ανακαλύφθηκαν τα μικρά γράμματα, όπως αυτά που μας αναγκάζει να βγάζουμε τα μάτια μας ο οφθαλμίατρος κατά τη διάρκεια της εξέτασης, στους λογαριασμούς, ότι και να γίνει, αυτοί θα βγάλουν τα σπασμένα.

Και νά σου οι προσφορές, νά σου οι δελεαστικές τηλεφωνικές προτάσεις, και νά σου το αγκίστρι με την διαφανή πετονιά. Στην άκρη βέβαια βρίσκεται ο ψαράς και αυτό το καταλαβαίνεις στον πρώτο λογαριασμό ή την πρώτη ειδοποίηση ότι θα σου τροποποιήσουν μονομερώς τους όρους του συμβολαίου.

Πρώτα μας έμαθαν την ρήτρα αναπροσαρμογής. Για να μην πέσουν έξω οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, συνεχίζουν να ρίχνουν την ενισχυμένη ψαροτροφή του μάρκετινγκ. Στο ταμείο βέβαια, τα χαμόγελα της νέας συνεργασίας διαδέχονται οι εφιάλτες. Εκατό ευρώ για το κόστος του ρεύματος και τετρακόσια ευρώ η ρήτρα προσαρμογής.

Ο μαρκετίστας εξασφαλίζει ότι θα πάρει στο τέλος του χρόνου το βραβείο για την καταπληκτική διαφήμισή του, ο υψηλά ιστάμενος θα εξασφαλίσει το παχυλό μπόνους του και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας είναι ευτυχισμένη στην περιοχή Πειραιώς 132, Αθήνα.

Εκτός όμως από την ρήτρα αναπροσαρμογής, σήμερα άλλη μία σειρά από τα μικρά γράμματα του συμβολαίου μεγάλωσαν. Ένα-ένα τα γράμματα σήκωσαν ανάστημα και τώρα που έγιναν πιο διακριτά γράφουν: «άρθρο στο άρθρο 17.5 του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Το άρθρο αυτό επιτρέπει σύμφωνα με τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας την τροποποίηση των όρων της σύμβασης «για σπουδαίο λόγο, όπως, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, μεταβολή της κείμενης νομοθεσίας και αλλαγή των όρων λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρισμού».

Αυτό έχει ως συνέπεια, ακόμα και οι καταναλωτές που είχαν σκεφτεί πιο έξυπνα και είχαν επιλέξει σταθερά τιμολόγια, να δαγκώνουν, θέλουν δεν θέλουν και αυτοί το αγκίστρι, όπως αποδεικνύει και το μήνυμα που έλαβε από τον πάροχό του και μας προώθησε αναγνώστης της «Ζούγκλας».

Τώρα, το ζήτημα που μένει να απαντηθεί είναι πρώτον αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και την πολιτική ηγεσία της χώρας. Δεύτερον, αν οι καταναλωτές μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης του παρόχου να αλλάξει μονομερώς τους όρους να κουνήσουν μαντίλι ή αν θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο για την φυγή τους. Τρίτον, εάν υπάρχουν και άλλα μικρά γράμματα που βιάζονται να μεγαλώσουν το επόμενο διάστημα".

Δείτε το μήνυμα


zougla.gr

Πλέον ένα ασφυκτικό περιβάλλον έχει δημιουργηθεί για τις επιχειρήσεις και νοικοκυριά που βλέπουν καθημερινά τα ταμεία και τις τσέπες τους να αδειάζουν, αδυνατώντας ακόμη και να ανταποκριθούν σε βασικές τους υποχρεώσεις και ανάγκες.

Και ενώ η ακρίβεια εξελίσσεται  στον απ’ αριθμόν 1 εχθρό και θέτει σε κίνδυνο το μέλλον χιλιάδων πολιτών πρόκληση αποτελούν οι δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας που αντι για μέτρα προστασίας αρέσκεται σε εξοργιστικές δηλώσεις που υποτιμούν και χλευάζουν  την νοημοσύνη των Ελλήνων .

Η κυρία ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, υποψήφια Βουλευτής στο Νομό Θεσπρωτίας με τον Πολιτικό Φορέα ‘’ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ’’, αποδομεί και καταγγέλει τις κυβερνητικες πρακτικές στην εκπομπή ‘’ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ με τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΟΥΦΛΕΡΟ.