ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.
Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ 2/3/2022 ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2018 Η ΜΕΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗ) ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε. , ΩΣΤΟΣΟ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΧΩΡΑ. 

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗ) ΣΕ ΔΑΝΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΜΑΛΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΣΕΧΙΑ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΜΕΙΩΣΗ ΣΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΙΑ _ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ (ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗ), – ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΩΣ ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 2001 ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΕΝΑΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΙ ΧΑΣΑΜΕ. 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1945 ΜΠΗΚΕ ΩΣ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΙΔΡ.ΚΕΦΑΛΑΙΟ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΩΣ ΕΤΑΙΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΕΣ,ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΤΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ. ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ 2017 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ 19% ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ 80% ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΦΗ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΒΓΑΙΝΑΜΕ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΑΜΕΝΟΙ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ. 16.10. 2015 ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΜΠΟΓΔΑΝΑ. 

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΥΔΑΤΙΝΟ ΟΓΚΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ. ΈΤΣΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ”. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΛΑΦΡΑ ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟ 2008.21.0 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

21.1. Το γήινο περιβάλλον λειτουργεί κάτω από συνθήκες νομοτέλειας οι οποίες αποδίδουν στα ανθρώπινα όντα έναν τεράστιο σεβασμό που δίνει τη δυνατότητα στο ανθρώπινο γένος να διαβιώνει στις πιο άριστες συνθήκες. Ότι είναι χρήσιμο στον άνθρωπο παρέχεται σε πλήρη αφθονία. Το νερό, το οξυγόνο, οι καρποί της γης μας, τα πολύτιμα στοιχεία που βρίσκονται μέσα στην γη μας, η κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια, η κάλυψη της αισθητικής προσφέρονται αφειδώς από το περιβάλλον μας.

21.2.    Είναι αυτονόητο εφόσον το αντιλαμβανόμαστε να τρέφουμε και να εκδηλώνουμε με πλήρη αμοιβαιότητα τον σεβασμό μας προς το περιβάλλον μας. Ο απόλυτος σεβασμός προς το περιβάλλον μας αρχίζει με την επαφή που χρειάζεται ο άνθρωπος να έχει με αυτό. Οι περιγραφές της γραμματείας μας είναι ότι οι άνθρωποι ήταν στο παρελθόν σε μεγάλη επαφή μαζί του σεβόμενοι τα θεία δώρα. Όταν διάβαιναν ποταμό έπρεπε πρώτα να καθαριστούν και το διάβαιναν πάντα καθαροί.

21.3. Τα μνημεία που μας άφησαν είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον της φύσης. Όπως οι μυκηναϊκοί τάφοι, οι πυραμίδες, οι ναοί και οι κατοικίες.

21.4. Η Ελλήνων Πολιτεία θα αποδίδει το σεβασμό της προς το περιβάλλον με την αρμόζουσα επαφή του ανθρώπου με αυτό. Στις σύγχρονες συνθήκες ότι κατασκευάζεται και δημιουργείται θα γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.

21.5. Οι οικισμοί θα είναι προσαρμοσμένοι και με σεβασμό στο περιβάλλον με όλα τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

21.6. Απώτερος σκοπός είναι η σταδιακή αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων και η ενδυνάμωση της περιφέρειας καταργώντας σχεδόν την διαβίωση του ανθρώπου σε μεγαλουπόλεις με φυλακές ψυχών και σωμάτων.

21.7. Ο άνθρωπος θα ξαναμάθει να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του, τι υπάρχει γύρω του, τι συμβαίνει γύρω του, τα συμπαντικά δρώμενα και θα συμμετέχει σε αυτά σαν αναπόσπαστο τμήμα τους.

21.8. Η ενέργεια έχει δοθεί στους ανθρώπους ως θείο δώρο και θα πρέπει να ενσωματώνεται στη δομή της πολιτειακής δράσης με αποδοτικούς πρωτοποριακούς τρόπους.

21.9. Η ενέργεια θα παύσει να είναι στοιχείο εκμετάλλευσης και πλουτισμού των επικυρίαρχων και θα παρασχεθούν από την Ελλήνων Πολιτεία προς τους πολίτες ενέργειες απόλυτα συμβατές με το περιβάλλον σε τιμές που να αντιπροσωπεύουν μόνο το κόστος των εγκαταστάσεων διανομής.

21.10. Όπως επίσης και το νερό ως θείο δώρο θα διανέμεται στους πολίτες μόνο με το κόστος διαχείρισης και μεταφοράς του (συντήρηση δικτύου διανομής).

21.11. Σε αυτό το περιβάλλον ο άνθρωπος θα τρέφεται μόνο με τους αυθεντικούς καρπούς της γης που έχουν δοθεί γι’ αυτόν και όχι μεταλλαγμένα, τροποποιημένα, κακοποιημένα με χημικές διαδικασίες τρόφιμα και παράγωγα τροφίμων.

21.12. Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει την απόλυτη ταύτιση του ανθρώπου με το περιβάλλον.

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ