ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

  

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΟΛΙΤΕΣ” ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΣΤΟ ΑΡΓΩ WEB TV. ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΕΡΙΔΟΔΟ 2014-2020 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΤΕΡΕΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ. ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ, ΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ, ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΒΑΡΕΛΙΑ, ΧΑΡΤΟΚΙΒΩΤΙΑ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑΤΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ. ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΕΓΜΕΝΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ (ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΚΑΙ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΑ) ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ, ΕΝΤΥΠΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΑΣΑ ΣΕ ΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΥΛΙΚΩΝ (ΧΑΡΤΙ, ΠΛΑΣΤΙΚΟ, ΜΕΤΑΛΛΟ, ΓΥΑΛΙ ΚΑΙ ΞΥΛΟ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ/ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΘΩΝ (Π.Χ. ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ, ΡΟΥΧΑ ΚΛΠ). ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ (TΣ) ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ 1.739.936.902,00 ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΑΝ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΣΠΑΝΕ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΕ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΠΛΑΚΑ ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ Τ.Ο. Ε.ΣΥ. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΝΧΟ ΤΟΥ ΕΛΕΝΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΔΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΩΣ ΕΤΑΙΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΣΤΙΣ 16/11/2021 ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ LAW SPOT ΜΕ ΘΕΜΑ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΣΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Η ΜΗ ΟΡΘΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΑΣ. ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ.

ΜΕ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΑ ΔΟΜΗΘΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΙΧΜΗΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΩΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΦΥΪΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΦΥΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΛΥΣΗ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ.

21.0 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

21.1. Το γήινο περιβάλλον λειτουργεί κάτω από συνθήκες νομοτέλειας οι οποίες αποδίδουν στα ανθρώπινα όντα έναν τεράστιο σεβασμό που δίνει τη δυνατότητα στο ανθρώπινο γένος να διαβιώνει στις πιο άριστες συνθήκες. Ότι είναι χρήσιμο στον άνθρωπο παρέχεται σε πλήρη αφθονία. Το νερό, το οξυγόνο, οι καρποί της γης μας, τα πολύτιμα στοιχεία που βρίσκονται μέσα στην γη μας, η κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια, η κάλυψη της αισθητικής προσφέρονται αφειδώς από το περιβάλλον μας.

21.2.    Είναι αυτονόητο εφόσον το αντιλαμβανόμαστε να τρέφουμε και να εκδηλώνουμε με πλήρη αμοιβαιότητα τον σεβασμό μας προς το περιβάλλον μας. Ο απόλυτος σεβασμός προς το περιβάλλον μας αρχίζει με την επαφή που χρειάζεται ο άνθρωπος να έχει με αυτό. Οι περιγραφές της γραμματείας μας είναι ότι οι άνθρωποι ήταν στο παρελθόν σε μεγάλη επαφή μαζί του σεβόμενοι τα θεία δώρα. Όταν διάβαιναν ποταμό έπρεπε πρώτα να καθαριστούν και το διάβαιναν πάντα καθαροί.

21.3. Τα μνημεία που μας άφησαν είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον της φύσης. Όπως οι μυκηναϊκοί τάφοι, οι πυραμίδες, οι ναοί και οι κατοικίες.

21.4. Η Ελλήνων Πολιτεία θα αποδίδει το σεβασμό της προς το περιβάλλον με την αρμόζουσα επαφή του ανθρώπου με αυτό. Στις σύγχρονες συνθήκες ότι κατασκευάζεται και δημιουργείται θα γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.

21.5. Οι οικισμοί θα είναι προσαρμοσμένοι και με σεβασμό στο περιβάλλον με όλα τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

21.6. Απώτερος σκοπός είναι η σταδιακή αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων και η ενδυνάμωση της περιφέρειας καταργώντας σχεδόν την διαβίωση του ανθρώπου σε μεγαλουπόλεις με φυλακές ψυχών και σωμάτων.

21.7. Ο άνθρωπος θα ξαναμάθει να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του, τι υπάρχει γύρω του, τι συμβαίνει γύρω του, τα συμπαντικά δρώμενα και θα συμμετέχει σε αυτά σαν αναπόσπαστο τμήμα τους.

21.8. Η ενέργεια έχει δοθεί στους ανθρώπους ως θείο δώρο και θα πρέπει να ενσωματώνεται στη δομή της πολιτειακής δράσης με αποδοτικούς πρωτοποριακούς τρόπους.

21.9. Η ενέργεια θα παύσει να είναι στοιχείο εκμετάλλευσης και πλουτισμού των επικυρίαρχων και θα παρασχεθούν από την Ελλήνων Πολιτεία προς τους πολίτες ενέργειες απόλυτα συμβατές με το περιβάλλον σε τιμές που να αντιπροσωπεύουν μόνο το κόστος των εγκαταστάσεων διανομής.

21.10. Όπως επίσης και το νερό ως θείο δώρο θα διανέμεται στους πολίτες μόνο με το κόστος διαχείρισης και μεταφοράς του (συντήρηση δικτύου διανομής).

21.11. Σε αυτό το περιβάλλον ο άνθρωπος θα τρέφεται μόνο με τους αυθεντικούς καρπούς της γης που έχουν δοθεί γι’ αυτόν και όχι μεταλλαγμένα, τροποποιημένα, κακοποιημένα με χημικές διαδικασίες τρόφιμα και παράγωγα τροφίμων.

21.12. Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει την απόλυτη ταύτιση του ανθρώπου με το περιβάλλον.

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ