ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΤΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΩΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

 


ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΛΥΒΑ (ΜΕ ΕΝΑ Λ ΛΑΜΔΑ), ΟΠΩΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΝΟΗΜΑ. ΕΠΕΙΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΡΟΣΟΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΤΩΝ ΘΑΝΟΝΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΕΚΡΩΝ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΑΡΚΙΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΨΥΧΗ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ ΚΟΛΛΥΒΑ (ΜΕ ΔΥΟ Λ ΛΑΜΔΑ).

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΛΙΓΟ ΠΑΛΙΟ, ΑΛΛΑ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΛΙΓΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΑΛΛΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ 1848.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Γ.Α. ΡΑΛΛΗ


ΣΤΟ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΛΥΒΟΥ ΩΣ ΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ, ΕΙΤΕ ΧΡΕΩΣΤΙΚΩΝ ΕΙΤΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ, ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ Α ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ Β, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΩΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ. 

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΦΥΛΑΞΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΤΑΣΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΟΛΛΥΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ. ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΑΝΗΘΙΚΗ ΑΠΑΤΗ. ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΩΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ Ή ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ.ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΙΝ ΚΑΜΙΑ ΦΘΟΡΑ Ή ΜΟΧΘΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΟΛΛΥΒΟ. ΛΟΓΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΠΟΛΥΕΞΟΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΛΗΦΘΕΙ. ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΛΥΒΟ, ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ. 

ΑΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΚΟΛΛΥΒΙΣΤΙΚΕΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟΤΕΡΟ ΟΡΙΣΜΟ ΩΣ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ. ΑΝ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΓΥΡΑΜΟΙΒΟΥΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΟΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΠΟΥ ΩΣ ΧΡΗΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ή ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΒΑΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΘΝΗΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΟΠΟΥ ΜΟΝΟ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ. ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ.

ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΑΣ ΙΕΡΕΑΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΕΙΤΑΙ, Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΕΙ, ΤΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΧΟΥΦΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΟΚΚΟΥΣ ΣΙΤΑΡΙ, ΟΠΟΥ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ. ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΒΡΑΣΤΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΑΝ ΠΕΘΑΜΕΝΟ. ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΛΥΒΟ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΣΜΕΝΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΕΚΡΟ. ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΛΛΥΒΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΡΚΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΑΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΟΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΕΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΤΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ. ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ, ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΣ, ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΒΙΟ, ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ. ΑΡΑ ΨΑΞΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ, ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΓΝΩΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ, ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ, ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΛΗΘΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ. Η ΕΝΩΣΗ ΣΠΑΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ.


ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ
 

 ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ
 
 
ΟΙ 12 ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΑΞΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 
 ΟΙ 18 ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΑΞΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
 

 
 ΟΙ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΑΞΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
 


Η ΓΝΩΣΗ ΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
 

 
 


ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΑΡΧΙΚΗ ΠΗΓΗ: https://erifylh.blogspot.com/2020/11/blog-post_19.html