ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΑΥΞΗΤΙΚΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ

  

ΑΥΞΗΤΙΚΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ


Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΑΝΑ ΕΜΕΝΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΩ WEB TV.

ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ; Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΒΟΔΙΝΟΥ Η ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΑΠΟ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΖΩΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΓΕΙΡΕΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ. ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΗΔΗ ΒΟΔΙΝΟ Η ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ! ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΡΕΑΤΟΣ. ΩΣΤΟΣΟ ΟΙ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΖΩΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΖΩΑ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΡΕΑΣ.

ΩΣΤΟΣΟ Ο ΚΡΙΣΤΟΦ ΤΕΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ TESTBIOTEC ΕΦΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ: «ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ». ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΑΛΩΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΖΩΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ. ΣΥΧΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΠΛΑΣΙΕΣ. ΠΟΙΟΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ; ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ. «ΤΑ ΖΩΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ», ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΡΙΣΤΟΦ ΤΕΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ:«ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΑ ΕΠΙΤΡΕΠΤΗ Η ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ;». ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ, ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΧΡΗΣΗ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ. ΕΑΝ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΔΕΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΞΑΡΧΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΓΟΡΝ ΠΕΤΕΡΣΟΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ FLI ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΠΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΘΕΙ ΕΑΝ «ΕΝΑ ΝΕΟΓΝΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑ Η ΑΠΟ ΚΛΩΝΟ. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ, Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ». ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΠΑΝΤΩΣ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΖΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΗ, ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΚΕΡΔΗΣ. Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΖΩΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΝΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΚΟΚΚΑΛΑ.

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕ. Ο ΠΕΤΕΡΣΕΝ ΠΑΝΤΩΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΑΧΘΗΚΕ ΥΠΕΡ ΜΙΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΡΕΑΤΟΣ Η ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ. ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΕΑΝ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΔΕΝ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ.

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ