ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΣΕ HOT SPOT! ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

 

ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΣΕ HOT SPOT! ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ»
ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΣΕ HOT SPOT! ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ»

ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΣΕ HOT SPOT! ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ»

Εικόνες καταστροφής στο αεροδρόμιο Πολυκάστρου Κιλκίς μετά τη μετατροπή του σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων,με αποτέλεσμα όχι μόνο να διακοπεί κάθε πτητική δραστηριότητα σε αυτό, αλλά κυρίως να πληγούν σοβαρά οι υποδομές του.
Εγκατάσταση κοντέινερ σε όλο το μήκος του αεροδιαδρόμου, εκτεταμένες καταστροφές στον Πύργο Ελέγχου και αεροπλάνα με σπασμένες έλικες και λαβωμένα φτερά στα υπόστεγα είναι η σημερινή εικόνα του μέχρι πρότινος σημαντικότερου αεροδρομίου εκπαίδευσης πιλότων της Βόρειας Ελλάδας.
Για την υπόθεση αυτή έχει ήδη ενημερωθεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς ύστερα από την κατάθεση ενώπιόν της σχετικών μηνυτηρίων αναφορών, τη στιγμή που το αρμόδιο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει πάρει θέση επί του συγκεκριμένου ζητήματος, αλλά, όπως προκύπτει, ούτε και τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των εγκαταστάσεων, οι οποίες έχουν ιδιαίτερη κοινωνική αλλά και οικονομική σημασία για την ευρύτερη περιοχή.

Παρότι τις διαμαρτυρίες τοπικών φορέων και κατοίκων για τη δημιουργία hot spot στο αεροδρόμιο Πολυκάστρου δεν έλαβαν υπόψη τους οι αρμόδιοι,

κανείς δεν περίμενε ότι εκτός της αναστολής της δραστηριότητάς του θα προκαλούνταν τόσες καταστροφές στις υποδομές του το τελευταίο διάστημα που θα καθιστούσαν αδύνατη την επαναλειτουργία του εάν και όποτε αποχαρακτηριστεί από καταυλισμός μεταναστών.
Ο πρόεδρος της Αερολέσχης Κιλκίς Στέργιος Λουκάς αναφέρει ότι το αεροδρόμιο κατασκευάστηκε από τους Γερμανούς την περίοδο της Κατοχής. «Το τελευταίο γερμανικό αεροπλάνο που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο κατά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων το βομβάρδισε δημιουργώντας 8 κρατήρες διαστάσεων 100 τ.μ. ο καθένας.
Με μεγάλη προσπάθεια το ξαναφτιάξαμε κάνοντάς το ένα από τα καλύτερα αεροδρόμια των Βαλκανίων στο είδος του, με πάρα πολλές εκπαιδευτικές σχολές. Είχαμε 11 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα μέχρι τη μετατροπή του σε κέντρο φιλοξενίας».

Για τις συνθήκες των βανδαλισμών θα πει: «Δεν το λεηλάτησαν απλώς. Το κατέστρεψαν. Με μανία.

Χτυπούσαν ακόμα και τα ντουβάρια. Το αεροδρόμιο επιτάχθηκε. Όσα αεροπλάνα δεν ήταν δυνατόν να πετάξουν τη συγκεκριμένη μέρα απομάκρυνσής τους από το αεροδρόμιο τα κατέστρεψαν.
Διέλυσαν τον Πύργο Ελέγχου. Έσπασαν τα πάντα. Τζαμαρίες, κομπιούτερ, ασύρματους. Όσες καρέκλες δεν χρησιμοποίησαν τις έσπασαν κι αυτές. Το αεροδρόμιο καταστράφηκε. Μετά ήρθαν τα συνεργεία και άνοιξαν τρύπες για τα κοντέινερ στον διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης αφού προηγουμένως οι πρόσφυγες είχαν ανάψει φωτιές πάνω του. Οι τρύπες αυτές θα αχρηστεύσουν την πίστα».    
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς, ομάδες “αγνώστων” εντός του κέντρου φιλοξενίας κατέστρεψαν ολοσχερώς με τη χρήση λοστών τόσο τον Πύργο Ελέγχου όσο και τους χώρους στέγασης των αεροπλάνων, καθώς και όλο τον κινητό εξοπλισμό που υπήρχε εντός των χώρων αυτών. ΤΥΧΑΙΟ;;; δεν νομιζω…
Μπορεί, βεβαίως, η υπόθεση να έχει φτάσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών του Κιλκίς, αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν θα φτάσει σε βάθος, για να διερευνηθεί αν τυχόν εκτός από τους «πρόσφυγες» ευθύνες για τις εικόνες καταστροφής στην περιοχή υπάρχουν και για τους γνωστούς «αλληλέγγυους», οι οποίοι ενθαρρυμένοι από την απουσία και την ατιμωρησία που τους παρέχει το καθεστώς του εθνομηδενισμού και της πολυπολιτισμικότητας προχωρούν σε συνεχείς παραβατικές ενέργειες.
Μόνο για τους συνειδησιακά Έλληνες προβλέπεται άμεση κρατική καταστολή και εφαρμογή ενός «αντιρατσιστικού» νόμου, του οποίου η ερμηνεία μπορεί άνετα να γίνει λάστιχο με βάση προφανείς ιδεοληψίες και ανάλογες πολιτικές σκοπιμότητες.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ  

ΠΗΓΗ:crete-news.gr E-SYNEWS

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook