ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΞΙΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Η ανέχεια πλήττει την τρίτη ηλικία !

Μέσα σε συνθήκες ακραίας φτώχειας προσπαθεί να επιβιώσει μεγάλη μερίδα ανθρώπων της τρίτης ηλικίας !

Ένα μεγάλο ποσοστό ηλικιωμένων συνανθρώπων μας διαβιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, με πενιχρά εισοδήματα που δεν επαρκούν για να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα του χειμώνα !

Η κατάντια του κράτους και η έλλειψη μέριμνας για την τρίτη ηλικία, αποτυπώνεται από το φαινόμενο της αύξησης των ηλικιωμένων που εισάγονται στα νοσοκομεία και αρνούνται να πάρουν εξιτήριο, όπως καταγγέλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μ. Γιαννάκος :

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα πέραν των αστέγων έχουμε μεγάλο αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία ηλικιωμένων ατόμων αυτοεξυπηρετούμενων ή μη που λαμβάνουν χαμηλές συντάξεις περί των 400 ευρώ. Εισάγονται στα Νοσοκομεία και παρ ότι ξεπερνάνε τα προβλήματα υγείας αρνούνται να πάρουν εξιτήριο γιατί δεν μπορούν να ζήσουν σπίτι τους με 400 ευρώ σύνταξη. Στο σπίτι είναι κομμένο το ρεύμα από τη ΔΕΗ, χωρίς φαγητό και ζέστη ... » ΠΗΓΗ


Με συντάξεις πείνας των 400 - 650 ευρώ που λαμβάνει μεγάλη μερίδα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, δεν υπάρχει η δυνατότητα να ανταπεξέλθει στο κόστος της σίτισης, της στέγασης και ιδίως στα τεράστια τιμολόγια για ρεύμα και θέρμανση, που είναι ζωτικής σημασίας για την ίδια την επιβίωση, ιδιαίτερα τον χειμώνα.

Αυξημένο είναι και το κόστος στις ιδιωτικές προνοιακές δομές φιλοξενίας, που ξεπερνάει τα 700 ευρώ !

Εξαίρεση αποτελούν τα δημόσια θεραπευτήρια χρονίων πασχόντων, όπου όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκος, λόγω της έλλειψης προσωπικού υπάρχουν λίστες αναμονής που ξεπερνούν το ένα έτος και δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε νέες αιτήσεις.

Πόση ακόμη ανέχεια και κατάντια  θα ανεχτούμε να ζήσουμε από ένα καθεστώς που εξαθλιώνει συστηματικά τον Έλληνα και τον αντιμετωπίζει με άπειρη απαξίωση πετώντας τον στην γωνία ;; ...

 την στιγμή που ως ηλικιωμένος, γεμάτος σοφία θα έπρεπε να απολαμβάνει τον σεβασμό και την προστασία από μια οργανωμένη ΠΟΛΙΤΕΙΑ που σέβεται τον άνθρωπο.

Ταυτόχρονα υπάρχει τεράστιος πλούτος έτοιμος να χρησιμοποιηθεί για πραγματική ανάπτυξη και αξιοπρεπή διαβίωση για  όλους τους Έλληνες και ειδική μέριμνα για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας,

 όπως έχει προβλεφθεί στις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ της "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" που κατατέθηκαν στον Άρειο Πάγο στις 04/09/2015, στο κεφάλαιο που αναφέρεται για την εργασία.


4.0 ΕΡΓΑΣΙΑ


4.1. Η Ελλήνων Πολιτεία παρέχει εργασία και ασφάλεια σε όλους τους πολίτες μέσα από τη λειτουργία της.

4.2. Η Ελλήνων Πολιτεία ανοίγει τους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς ορίζοντες ειδικά με την ένταξη στην παραγωγική διαδικασία καινοτομιών και τεχνολογίας αιχμής έτσι ώστε να εξασφαλίζεται εργασία με την απόδοση έργου προς αυτήν. Με τη δομή και τη δόμηση της η πολιτεία θα παρέχει πάντα εργασία σε όλους τους πολίτες της,

4.3. Οι συνθήκες εργασίας θα είναι με σεβασμό προς το Ανθρώπινο δυναμικό.

4.4. Η αμοιβή θα είναι πάντα με αξιοκρατικό κριτήριο παραγωγικότητας και ποιότητας εργασίας.

4.5. Η περίθαλψη και συνταξιοδότηση των εργαζομένων θα καλύπτεται από ένα ασφαλιστικό ταμείο υψηλοτάτων προδιαγραφών το οποίο θα λειτουργεί πάντα με καθαρή ανταποδοτικότητα. Το ταμείο αυτό θα είναι αυτοδιοίκητο με σκοπό να πραγματοποιεί κερδοφόρες επενδύσεις ώστε να βελτιώνεται η θέση των μετόχων του που είναι οι συνταξιούχοι. Όλα τα υπάρχοντα ταμεία αφού ελεγχθούν θα εξυγιανθούν και θα λειτουργούν προς όφελος των πολιτών. Η λειτουργία της Ελλήνων Πολιτείας μέσω μηχανισμών και νόμων θα είναι η διαχρονική εξασφάλιση της τρίτης ηλικίας. Μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο η τρίτη ηλικία για την Πολιτεία. Άνθρωποι γεμάτοι βιωματική σοφία μπορούν να μεταδώσουν τον σπόρο της γνώσης στην επερχόμενη γενιά με σεβασμό για τον άνθρωπο, την Πολιτεία, το περιβάλλον, τον πλανήτη και την Κοσμοθέαση
 (Κοσμοθέαση είναι οτιδήποτε προσλαμβάνεται από τις αισθήσεις και γίνεται αντιληπτό μέσω της νοητικής διεργασίας ως αληθινό και υπαρκτό).

4.6. Η Ελλήνων Πολιτεία αναγνωρίζει την υποχρέωση να παρέχει τις συνθήκες για την ικανοποιητικότερη διαβίωση σε αντίθεση με το σημερινό καθεστώς το οποίο σκοτώνει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας γιατί τους κονσερβοποιεί σε πανάθλια ιδρύματα που έχουν μόνο κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

4.7. Σε ολόκληρη την Ελλάδα η Ελλήνων Πολιτεία αναλαμβάνει πλήρως την υποχρέωση της έναντι της τρίτης ηλικίας δημιουργώντας πάρκα που θα περιλαμβάνουν σύγχρονες εγκαταστάσεις διαμονής, εγκαταστάσεις ενασχολήσεων και συναναστροφής – επικοινωνίας, αίθουσα σωματικής αγωγής, ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη κ.ο.κ.
Είμαστε ως Έλληνες υποχρεωμένοι να καταστήσουμε την τρίτη ηλικία αυτάρκη ώστε να μην εξαρτάται από κανέναν και είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να την σεβόμαστε.Ευαγγελία Γιαδανού 

ΠΗΓΗ