ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΜΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ (ΜΙΝΑΜΑΤΑ)Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΑΝΑ ΕΜΕΝΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Η ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ;” ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΩ WEB TV.

Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ MINAMATA ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΠΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ. 

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ MINAMATA ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΩΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΤΑΝ ΑΡΓΑ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΑΝ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΑΛΙΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ MINAMATA ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΥΔΑΤΑ. 

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ, ΤΗΣ «ΝΟΣΟΥ MINAMATA», ΟΠΩΣ ΕΜΕΛΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΟ,ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ,ΕΞ’ΙΣΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ.

21.0 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 

21.1. Το γήινο περιβάλλον λειτουργεί κάτω από συνθήκες νομοτέλειας οι οποίες αποδίδουν στα ανθρώπινα όντα έναν τεράστιο σεβασμό που δίνει τη δυνατότητα στο ανθρώπινο γένος να διαβιώνει στις πιο άριστες συνθήκες. Ότι είναι χρήσιμο στον άνθρωπο παρέχεται σε πλήρη αφθονία. Το νερό, το οξυγόνο, οι καρποί της γης μας, τα πολύτιμα στοιχεία που βρίσκονται μέσα στην γη μας, η κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια, η κάλυψη της αισθητικής προσφέρονται αφειδώς από το περιβάλλον μας.

21.2.    Είναι αυτονόητο εφόσον το αντιλαμβανόμαστε να τρέφουμε και να εκδηλώνουμε με πλήρη αμοιβαιότητα τον σεβασμό μας προς το περιβάλλον μας. Ο απόλυτος σεβασμός προς το περιβάλλον μας αρχίζει με την επαφή που χρειάζεται ο άνθρωπος να έχει με αυτό. Οι περιγραφές της γραμματείας μας είναι ότι οι άνθρωποι ήταν στο παρελθόν σε μεγάλη επαφή μαζί του σεβόμενοι τα θεία δώρα. Όταν διάβαιναν ποταμό έπρεπε πρώτα να καθαριστούν και το διάβαιναν πάντα καθαροί.

21.3. Τα μνημεία που μας άφησαν είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον της φύσης. Όπως οι μυκηναϊκοί τάφοι, οι πυραμίδες, οι ναοί και οι κατοικίες.

21.4. Η Ελλήνων Πολιτεία θα αποδίδει το σεβασμό της προς το περιβάλλον με την αρμόζουσα επαφή του ανθρώπου με αυτό. Στις σύγχρονες συνθήκες ότι κατασκευάζεται και δημιουργείται θα γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.

21.5. Οι οικισμοί θα είναι προσαρμοσμένοι και με σεβασμό στο περιβάλλον με όλα τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

21.6. Απώτερος σκοπός είναι η σταδιακή αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων και η ενδυνάμωση της περιφέρειας καταργώντας σχεδόν την διαβίωση του ανθρώπου σε μεγαλουπόλεις με φυλακές ψυχών και σωμάτων.

21.7. Ο άνθρωπος θα ξαναμάθει να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του, τι υπάρχει γύρω του, τι συμβαίνει γύρω του, τα συμπαντικά δρώμενα και θα συμμετέχει σε αυτά σαν αναπόσπαστο τμήμα τους.

21.8. Η ενέργεια έχει δοθεί στους ανθρώπους ως θείο δώρο και θα πρέπει να ενσωματώνεται στη δομή της πολιτειακής δράσης με αποδοτικούς πρωτοποριακούς τρόπους.

21.9. Η ενέργεια θα παύσει να είναι στοιχείο εκμετάλλευσης και πλουτισμού των επικυρίαρχων και θα παρασχεθούν από την Ελλήνων Πολιτεία προς τους πολίτες ενέργειες απόλυτα συμβατές με το περιβάλλον σε τιμές που να αντιπροσωπεύουν μόνο το κόστος των εγκαταστάσεων διανομής.

21.10. Όπως επίσης και το νερό ως θείο δώρο θα διανέμεται στους πολίτες μόνο με το κόστος διαχείρισης και μεταφοράς του (συντήρηση δικτύου διανομής).

21.11. Σε αυτό το περιβάλλον ο άνθρωπος θα τρέφεται μόνο με τους αυθεντικούς καρπούς της γης που έχουν δοθεί γι’ αυτόν και όχι μεταλλαγμένα, τροποποιημένα, κακοποιημένα με χημικές διαδικασίες τρόφιμα και παράγωγα τροφίμων.

21.12. Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει την απόλυτη ταύτιση του ανθρώπου με το περιβάλλον.

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ