ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ

  

ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ

Ο Χρήστος Χειμώνας, υποψήφιος βουλευτής της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, στην εκπομπή “ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ … Ε.ΣΥ.;” με τον Θεόδωρο Λαφαζανίδη.
ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ 1985 ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΚΑΤΑ 50% ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ 100% ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ . ΠΑΡΣΝΟΜΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΤΟ 2008 ΥΨΟΥΣ 540 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ .

ΑΠΩΛΕΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 80% ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ. ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΣΕ ΑΡΑΒΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 1,3 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΩΝ.

H ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΖΩΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΔΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΥΤΩΝ.

9.0 ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ελλάδα ίσον θάλασσα. Είμαστε οι άνθρωποι της θάλασσας. Έχουμε στο DNA μας την σύνδεσή μας με τη θάλασσα. Η ενίσχυση της θέσης παγκοσμίως της ναυτιλίας ακόμη περισσότερο από ότι είναι σήμερα είναι βασικός στόχος της Ελλήνων Πολιτείας. Σημαντικό επίσης είναι το γεωστρατηγικό σημείο όπου βρίσκεται η Ελλάδα που ενώνει τρείς ηπείρους.
Η ναυτιλία θα θέσει την Ελλάδα ως παγκόσμιο κέντρο συναλλαγών και εμπορίου.
9.1. Η Ελλήνων Πολιτεία έχει σαν στόχο τη βιομηχανική ανάπτυξη της ναυτιλίας σε όλα τα επίπεδα.
9.2. Βασικός στόχος να δημιουργηθούν ελεύθερες ζώνες εμπορίου και διακίνησης, τεράστιοι αποθηκευτικοί χώροι, όλες οι απαραίτητες υποστηρικτικές υπηρεσίες κ.ο.κ.
9.3. Η Πολιτεία θα είναι συνεπίκουρη της ναυτιλίας ώστε να γίνει η Ελλάδα το παγκόσμιο κέντρο εμπορίου και συναλλαγών.
9.4. Θα γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα ούτως ώστε να υπάρχει υπερσύγχρονο δίκτυο σιδηροδρομικών σταθμών, αεροδρομίων, περιφερειακών δρόμων δομημένων με τις ανάλογες υπηρεσίες, θα επανδρωθούν με υπερσύγχρονη διαχείριση αποθήκευσης, τελευταίας τεχνολογίας μηχανισμούς φόρτο -εκφορτώσεων, ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης της κίνησης κτλ ούτως ώστε η Ελλάδα να αποτελέσει ένα υπερσύχρονο διαμετακομιστικό κέντρο και εμπορίου.
9.5. Θα ενισχυθεί η υπάρχουσα ναυπηγική κατασκευαστική τεχνογνωσία καθώς και οι υψηλών προδιαγραφών επισκευές όλων των πλωτών μέσων σε ναυπηγοεπισκευαστικές εγκαταστάσεις.
9.6. Στόχος είναι η κατασκευή υψηλοτάτης τεχνολογίας πλοίων, που θα παρέχουν ασφάλεια, χρηστικότητα και άνεση.
9.7. Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί ώστε η ενέργεια που απαιτείται για την κίνηση των πλοίων να αντικατασταθεί με εναλλακτικές μορφές ενέργειας με στόχο την ελεύθερη ενέργεια.
Η Ελλήνων Πολιτεία με το πρόγραμμα αυτό θέτει την Ελλάδα στη θέση που της ανήκει στον τομέα της ναυσιπλοΐας


ΠΗΓΗ