ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Κ.Π.Δ.ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Σ.Δ.Ι.Τ. ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ

 


ΗΡΑΚΛΕΙΟ 20-07-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΔΟΘΗ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Σ.Δ.Ι.Τ. ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ.

ΤΟ ΑΝΗΘΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΠΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΩΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ. ΕΠΕΙΤΑ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΝΩ Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΑΝΕΙΣΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΤΟΚΑ.
ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ;

ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΝΕΡΟ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΡΓΑ Σ.Δ.Ι.Τ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΩΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΕ ΑΓΑΘΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ Ή ΑΛΛΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΣΗΣ.

ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ. ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΔΙΚΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΩΝ «ΕΛΛΑΣ»:

http://dimoi.oramaellas.gr/project-ellas

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

https://drive.google.com/file/d/1uB2Wfqlzz2hN_O8Ah1MyaLK5ap5SyWPM  Τμήμα Τύπου
 Κεντρικής Περιφερειακής Διοίκησης Κρήτης
Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις