ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η Ελλάδα είναι η μόνη ανασφάλιστη για φυσικές καταστροφές

 Η Ελλάδα είναι η μόνη ανασφάλιστη για φυσικές καταστροφές


        Το φετινό καλοκαίρι οι καταστροφές είναι μεγαλύτερες από κάθε άλλη φορά. Και η συχνότητα των χτυπημάτων πυκνότερη όσο ποτέ άλλοτε.

Οι φωτιές πλέον ξεσπούν πλησίον κατοικημένων περιοχών σε αντιδιαστολή με τις προ 20  χρόνων εποχές όπου καίγονταν επί το πλείστο δύσβατες απομακρυσμένες ορεινές εκτάσεις. Αποτέλεσμα οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και περιούσιες.

         Το μέγεθος τους επηρεάζει όλους μας και όλη την χώρα. Και ο πλέον καλοπροαίρετος άρχισε να αντιλαμβάνεται πλέον το σχέδιο επίθεσης και καταστροφής της χώρας μας. Ενώ ή συμπεριφορά και η απόδοση του επιτελικού κράτους και των κυβερνήσεων τις εκθέτει στα μάτια των πολιτών ως ανίκανες και εσκεμμένα απούσες. Και πολύ περισσότερο όταν γίνονται γνωστές άλλες παράμετροι και αναξιοποίητες δυνατότητες.  


Τα προηγούμενα χρόνια απέδειξαν την ανυπαρξία οργανωμένης πρόληψης και προετοιμασίας.  Και ενώ η κρίση είναι αναμενόμενη όπως λένε, τελικά  οι πολίτες είναι απροστάτευτοι και οι περιουσίες τους καταδικασμένες σε καταστροφή. Και όταν αυτή επέρχεται η αποκατάσταση και η αποζημίωση γίνεται μία διαδικασία δύσκολη, ψυχοφθόρα και δυσβάστακτα κοστοβόρα για τους ίδιους.

          Η  εμπειρία από όμοιες καταστάσεις φυσικών καταστροφών του παρελθόντος έδειξε πως ο κρατικός μηχανισμός στην Ελλάδα ταλαιπώρησε και ακόμα ταλαιπωρεί τους πληγέντες σε όποια εποχή και περιοχή και για όποια είδους φυσική καταστροφή πρόκειται, λόγω  των επιλεγόμενων στρατηγικών και σχεδιασμών από τις εκάστοτε κυβερνήσεις που αποδεικνύονται όμοια οκνηρές σε αυτό το ζήτημα όπως και σε πολλά άλλα. Και κυρίως στα ζωτικής σημασίας.

  


Τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι με τέτοιες καταστροφές βρίσκουν την ευκαιρία να  «διαφημίζουν» στην ουσία υπηρεσίες ασφάλισης των ακινήτων από τις φυσικές καταστροφές. Ξεχνούν βέβαια ότι το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων αδυνατεί να καλύψει αυτό το κόστος έστω και αν ακούγεται μικρό από το στόμα τους. «Μα 200 ευρώ κατά μέσο όρο τον χρόνο είναι…δεν μπορείτε;;;  Θα έχετε άμεση λύση…Γιατί να επιβαρύνεται ο κρατικός «κορβανάς»»;;;  Θολώνουν τα νερά, γεμίζουν ενοχές τους πολίτες και στηρίζουν το καθεστώς.

         Κι όμως οι μηχανισμοί αποκατάστασης και ασφάλισης από μελλοντικές καταστροφές υπάρχουν. Είτε αυτοί αφορούν παγκόσμια κλίμακα είτε σε ευρωπαϊκό πεδίο όπου η χώρα μας βρίσκεται. Μιλάμε για μηχανισμούς που οι κυβερνήσεις μας δεν έχουν ενεργοποιήσει. Και ειδικά όταν τα τελευταία 15 χρόνια οι καταστροφές από πυρκαγιές και πλημμύρες έφτασαν σε αφάνταστα τεράστια μεγέθη. Από την άλλη η χώρα μας είναι το πιο σεισμογενές σημείο της Ευρώπης. Εκτός και αν  οι κυβερνήσεις καταθέτουν τους φακέλους με τις αιτήσεις εν αγνοία μας  και τα χρήματα που εισπράττουν διοχετεύονται κατά τέτοιον τρόπο ώστε να  ικανοποιούν  ίδια συμφέροντα ατόμων, ομάδων ή ολόκληρων κλάδων.


         Οι χρηματοδοτήσεις αυτές για πλήρη αποκατάσταση μπορούν να προσέλθουν από ταμεία της παγκόσμιας τράπεζας που έχουν ιδρυθεί γι αυτούς τους λογούς. Μέχρι το 1981 η χώρα μας μπορούσε να απευθυνθεί απ ευθείας σε αυτή. Από το έτος όμως αυτό και έπειτα τον ρόλο του εκπροσώπου-διαμεσολαβητή-διεκπεραιωτή ανέλαβε η ευρωπαϊκή ένωση (με το αζημίωτο βέβαια) όπως και για όλα τα κράτη της ένωσης. η Ελλάδα ακόμα και τώρα έχει ασφαλώς το δικαίωμα ως μέλος  και  μέτοχος στην παγκόσμια τράπεζα αλλά προτιμά να μην θίγει τα συμφωνηθέντα με τους εταίρους της που τελικά συμπεριφέρονται ως δυνάστες της.



Στην φωτό αποτυπώνεται πως το Πακιστάν χρηματοδοτήθηκε για ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και για χτίσιμο υποδομών υγείας επειγόντων καταστάσεων.



Ένα από τα οικονομικά και ασφαλιστικά προγράμματα της παγκόσμιας τράπεζας που αφορούν τις φυσικές καταστροφές και μάλιστα εκτός τραπεζικών οικονομικών ιδρυμάτων.


       ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

        Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ  ΩΣ ΟΔΗΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ  ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ.



    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΣΤΟ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" ΣΤΙΣ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2020 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ. 

(το άρθρο παρατίθεται στο τέλος παρούσας δημοσίευσης)

 

Και είναι πράγματι παράδοξο αυτό που συμβαίνει για την χώρα μας, όπως αναφέρει το παραπάνω άρθρο του Πρώτου Θέματος, όταν βαλκανικές χώρες που είτε είναι πρόσφατα ενταγμένες στην Ε.Ε.  είτε δεν είναι έχουν υλοποιήσει τέτοιες πρακτικές. Εκτός και αν τα χρήματα από τον ΕΝΦΙΑ και τους άλλους φόρους ακίνητων τα μαζεύουν για τέτοιες περιπτώσεις. Αλλά ούτε μας το είπαν ποτέ αλλά και ούτε το ψήφισαν. Άλλωστε οι πολιτικοί και οι κομματικές κυβερνήσεις δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες γενναιοδωρίες.

«Η αποζημίωση είναι μια εφάπαξ (μηδαμινή) παροχή και στη συνέχεια το κράτος παρέχει εγγυήσεις για τη λήψη επιδοτούμενων δανείων από τις τράπεζες. Η όλη διαδικασία παίρνει πολλά χρόνια μέχρι οι ζημιωθέντες να επισκευάσουν τα σπίτια τους.»

                Ηλίου φαεινότερων τα τελευταία χρόνια ότι το ελληνικό κράτος έχει καταστεί το ιδιωτικό «χωράφι» των τραπεζών σε οποιαδήποτε πτυχή και γωνία του. Αλλά να τους δίνεται το δικαίωμα να διαχειρίζονται και τον τομέα των αποζημιώσεων από φυσικές καταστροφές καταντάει εξοργιστικά υποτελές και εγκληματικό. Κατανοητό πλέον γιατί συμβαίνει αυτό. Ουδεμία περαιτέρω εξήγηση χρειάζεται. Τεράστια κέρδη.

                Ένα καθολικό ταμείο ασφάλισης ειδικά για τις επικίνδυνα επιρρεπείς περιοχές θα συνεπαγόταν ένα εύρωστο αποθεματικό για πλήρη αποκατάσταση και ανάπτυξη αποφεύγοντας επιδοματικές δαπάνες για το δημόσιο , τις προμήθειες των τραπεζών και όποια άλλα διαδικαστικά έξοδα. Το αντίτιμο ασφαλώς θα ήταν ευτελές λόγο της μαζικής συμμετοχής.

                Χαρακτηριστική άλλωστε είναι η περίπτωση του Έλληνα  Αρτέμη Σώρρα  ο οποίος με δικές του ενέργειες και με εγγύηση δική του πιστοποιημένη και εγκεκριμένη περιουσία από όλους του διεθνείς θεσμούς δόμησε ένα πρόγραμμα με απευθείας χρηματοδότηση από τα ταμεία της παγκόσμιας τράπεζας με στόχο την  αποκατάσταση των τεράστιων συνεπειών της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας (βέβαια οι συνέλληνές μας που αυτοκτόνησαν δεν γυρίζουν πίσω), τον τερματισμό της και την έναρξη συνεχής αναπτυξιακής και ανελικτικής πορείας για την ελληνική πολιτεία.

                Αφορά άτοκη χρηματοδότηση  2,3 τρις ευρώ με αποπληρωμή  σε  50-100 χρόνια για όλους τους δήμους της Ελλάδας και της Κύπρου για εκτέλεση έργων υποδομής, πολιτιστικών, ψυχαγωγικών, παιδείας, επιχειρηματικών, παραγωγικών, έργα για αποκατάσταση αρχαιοτήτων, αποκατάσταση από καταστροφές φυσικού περιβάλλοντος, για  αποπληρωμή οφειλών σε τράπεζες και δημόσιο και πλήθος άλλων.

                Και όμως, ενώ πέντε δήμοι της χώρας εντάχθηκαν και υπέγραφαν με τον Αρτέμη Σώρρα, το επίσημο ελληνικό κράτος, η κεντρική διοίκηση, κώφευσε και εξαπέλυσε μια επίθεση άνευ προηγουμένου κατά του προσώπου του Αρτέμη Σώρρα  με όλους τους μηχανισμούς του για να εμποδίσει την εκτέλεση του προγράμματος αλλά και την απελευθέρωση των Ελλήνων πολιτών.

                Εξ’ άλλου είναι πάγια και χρόνια  πρακτική των κομματικών σχηματισμών και κυβερνήσεων να αποκρύβουν από τους πολίτες τον πραγματικό τους πλούτο, δυνατότητες και δύναμη. Προβάλλοντας πάντοτε την μιζέρια, την φτώχια και την αδυναμία τους μέσα στο χάος που έχουν αφήσει να υπάρχει στον ελληνικό χώρο.

                Η προσπάθεια για ενημέρωση των Ελλήνων δεν σταμάτησε όμως ποτέ από το πρώτο χρόνο των αποκαλύψεων και μέχρι σήμερα. Και συνεχίζεται με κάθε δύναμη και δυνατότητα μέσα από το διαδίκτυο και από τα γραφεία «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» όπου συνέρχονται οι Έλληνες , γίνονται μέλη, λαμβάνουν γνώση, μετέχουν διοίκησης και εκπαιδεύονται  για να διοικήσουν στην αυριανή τους πολιτεία. Την «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ».

                Σε καλούμε Έλληνα πολίτη όχι μόνο απλώς να μας στηρίξεις ως ψηφοφόρος αλλά και ως ενεργός πολίτης να δράσεις, να μετέχεις στην διοίκηση, στις αποφάσεις, στο έλεγχο των πεπραγμένων και της εκτέλεσης των.

    Η ιδρυτική διακήρυξη του πολίτικου φορέα "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ", οι προγραμματικές δηλώσεις και το καταστατικό του είναι στην διάθεση όλων δημόσια για να γνωρίσουν και να πάρουν θέση άπαντες.


ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ : Γιώργος Ντουλαπτσής

ΠΗΓΗ

https://esykpdkentrikisellados33.blogspot.com/




ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ -

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ



Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://drive.google.com/file/d/1uB2W... ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://drive.google.com/file/d/111N4...