ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΑΥΤΑ ΧΑΙΡΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΕΜΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ. 

Η ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΓΥΜΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΙΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΡΙΧΝΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΓΗΣ ΚΑΙ ΚΛΟΠΗΣ. 

ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ, ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΤΗΣΗΣ, ΒΑΣΕΙ ΜΙΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ (ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΦΙΡΜΑΝΙ) ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΓΙΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΦΙΛΙΠ ΧΑΝΤ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. 

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΚΑΤΆΛΛΗΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

 ΜΟΛΙΣ ΤΟ 2021 Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΥΝΕΣΚΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΟΤΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΟΦΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΥΣ. ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ, ΟΙ ΦΕΡΟΝΤΕΣ  ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΟΘΩΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΛΑΒΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.


ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΔΑΝΟΥ
Υπ.Βουλευτής Ν.Ροδόπης

ΙΛΛΥΡΙΑ WEB TV (24/1/2023)
 ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΑΝΑ-ΛΥΣΕΙΣ
 Παρουσίαση: Γιώργος Βοντετσιάνος

Σκηνοθεσία: Νίκος Σαλωνίτης