ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η "βόμβα" του πληθωρισμού και... πώς απενεργοποιείται!


Αυτή η εκπομπή έρχεται ως συνέχεια της προηγούμενης, (Βίντεο)


Πληθωρισμός με.. πτωτικές τάσεις; Οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα! στην οποία με απλά λόγια έγινε σαφές τι είναι ο πληθωρισμός, γιατί ακριβαίνουν τα προϊόντα, πώς τον υπολογίζουν και ποιος είναι ο ρόλος των τραπεζών.

Είναι αναγκαίο όμως να υπάρχει Πληθωρισμός κι αν ναι, πόσος θα έπρεπε να είναι και πόσο θα επηρέαζε την οικονομία μας;
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά για να κατανοήσουμε σε ποια θέση  βρισκόμαστε λόγω άγνοιας σήμερα όλοι μας ως πολίτες, αλλά και ποια είναι η πραγματική μας θέση στην οποία πρέπει να επανέλθουμε...
 
"... Η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας που ανέλυσε ο κ. Πασχαλίδης πριν έχει άμεση σχέση με το ότι η χώρα και γενικά ο κόσμος σήμερα όλος ο πλανήτης είναι υποδουλωμένος και υπόχρεος σε ένα χρέος το οποίο είναι ανούσιο να υπάρχει.. Διότι ενώ όλη η ενέργεια εκλύεται και δημιουργείται από τον ίδιον τον πολίτη, ξαφνικά έχουμε νομοθετήσει, αυτή η τεράστια ενέργεια να μεταφέρεται σε Ανώνυμες Εταιρίες που λέγονται "Τράπεζες" όπου τους δώσαμε την δύναμη και την δυναμική και την δυνατότητα την δική μας να εκδίδουν στην αρχή χρήμα... τώρα το τυπώνουν γιατί δεν έχει καμία εμπράγματη αξία... να τυπώνουν χαρτιά με τα οποία εμάς μας σκλαβώνουν με 1%-2% μέσα στην ευρωζώνη... Από όσο γνωρίζω κάθε χρόνο, η γη, ο τρόπος που μας έδινε ένα μήλο ή ο τρόπος με τον οποίο παρήγαγε το σιτάρι, δεν έχει αλλάξει... ο τρόπος με τον οποίο μας δίνει το πετρέλαιο, δεν έχει αλλάξει... η ροή των ποταμιών είναι η ίδια... Άρα δεν υπάρχει λόγος να αυξάνουν οι τιμές των προϊόντων..."

Ο πληθωρισμός λοιπόν είναι με πολύ απλά λόγια είναι η απώλεια της αγοραστικής μας δύναμης ανά έτος και έχουμε καταντήσει να λέμε "κάθε πέρσι και καλύτερα" κι αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμβαίνει!

Ο κ. Τζίντζιος μας διευκρινίζει πότε και πώς! 
Γιατί υφιστάμεθα αιώνες τώρα αυτόν τον φαύλο κύκλο του πληθωρισμού και του αποπληθωρισμού, ένα στημένο παιχνίδι των κεντρικών τραπεζών που αφαιμάζει την αγοραστική μας δύναμη και την ενέργεια μας συνεχώς:

"... Όταν ο ίδιος πολίτης μέσω της κραταιότητας του, δηλαδή σαν σύνολο, να δημιουργήσει έναν διαχειριστικό μηχανισμό που συνηθίζουμε να τον λέμε "κράτος" το οποίο θα μπορέσει να έχει την διαχείριση της οικονομίας, την διαχείριση του χρήματος, της οικονομικής και νομισματικής του πολιτική, το ίδιο....και να μην μεταβιβάζει σε μια ιδιωτική τράπεζα η οποία για να μας δώσει χρήματα μας επιβάλλει τόκο... ο τόκος είναι κάτι το οποίο γεννάται και εφόσον δεν υπήρχε πριν, δεν μπορεί να πληρωθεί....Ο ρόλος των τραπεζών, το έχουμε αναφέρει, και η ΤτΕ και η ΕΚΤ, ο ρόλος τους είναι να κρατάνε τον πληθωρισμό ως 2%.... αν σε μια 20ετία κρατάει σταθερό το 2%, έχουμε αμέσως-αμέσως μια τεράστια απώλεια μόνο με 2% της αγοραστικής μας δύναμης σε 20 χρόνια είναι 40%...!!!"
Και ποιος κερδίζει;; Μπορούμε να αποδείξουμε με απλά στοιχεία ότι όταν ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός, οι τράπεζες έχουν τεράστια κέρδη; 


Ο κ. Τζίντζιος παρουσιάζει τα στοιχεία που μορφοποιούν την αλήθεια και την εκθέτουν σε κοινή θέα... για όσους θέλουν να την δουν! 

Συνδέει το ισοζύγιο της κάθε τράπεζας στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο και με 3 σχεδιαγράμματα που θα δείτε στην οθόνη, θα διαπιστώσετε οι ίδιοι πόσο κερδίζουν οι κεντρικές τράπεζες την ώρα που ο πολίτης έχει την μέγιστη απώλεια εισοδήματος, όταν δηλαδή ο πληθωρισμός... καλπάζει!

Αποδεικνύεται με λίγα λόγια ποιοι αισχροκερδούν εις βάρος μας και είναι σημαντικό να θυμηθούμε και ποιος είναι αυτός που εισηγείται τον ετήσιο Κρατικό Προϋπολογισμό στην κυβέρνηση για να τον κάνει νόμο του κράτους, ποιος δηλαδή καθορίζει με πόσα θα βγάλουμε την χρονιά όλοι εμείς...Μα η Τράπεζα της Ελλάδος βεβαίως! 
Το ίδιο συμβαίνει και με το ΔΝΤ... Άρα παγκόσμια όταν ο πληθωρισμός πιάνει ταβάνι, έχουν τα μεγαλύτερα κέρδη!


Ο Πληθωρισμός λοιπόν τους συμφέρει πάρα μα πάρα πολύ, όπως μας επιβεβαιώνει ο κ. Τζίντζιος και συμπληρώνει: "....Κι αποκτούν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη όταν γίνεται αποπληθωρισμός και αυτό συμβαίνει για να μπορεί να χάσει την αγοραστική του δύναμη ο πολίτης... Αντιλαμβάνεστε ότι όταν η τσέπη είναι άδεια, είσαι ευάλωτος και μπορείς πολύ εύκολα να πεις "ναι" σε ο,τιδήποτε σου επιτάσσει ένα περιβάλλον το οποίο αυτή την στιγμή σε διοικεί... Έχει υφαρπάξει την δική σου δύναμη, την έχει αποκρύψει, δεν γνωρίζεις πόσο δυνατός είσαι, σου αφαιμάζει το πορτοφόλι και είσαι πάρα πολύ ευάλωτος σε ο,τιδήποτε σου πουν και σου τάξουν... όσο λίγο και να είναι αυτό, εσύ θα το δεις ως μια χαραμάδα φωτός για να ελπίζεις για ένα καλύτερο αύριο..."

Πώς γίνεται όμως ο αποπληθωρισμός και πώς κερδίζουν με αυτόν τον τρόπο οι ίδιοι μηχανισμοί;

Μα, τι προτείνει ως "λύση" στον πληθωρισμό η ΕΚΤ; Την αύξηση των επιτοκίων του δανεισμού και η την αύξηση των επιτοκίων των καταθέσεων! 
Δηλαδή από την μία κλείνουν την ροή χρήματος προς την αγορά και από την άλλη αυξάνουν τα επιτόκια των καταθέσεων και δεν θέλει πολύ  να καταλάβουμε ότι αυτοί που επωφελούνται με την αύξηση του 2%-2,5% είναι όσοι έχουν πολύ μεγάλες καταθέσεις, δηλαδή οι εταιρίες που ανήκουν πάλι στις κεντρικές τράπεζες.

"... Σφίγγοντας την κάνουλα ροής χρήματος προς την αγορά, έχουμε φαινόμενα να αυξάνονται τα ενοίκια, τα οποία διαχειρίζονται οι κεντρικές τράπεζες, να αυξάνονται οι τιμές των ακινήτων για την αγοραπωλησία, να κλείνουν μικρές επιχειρήσεις, δίνοντας χώρο στις πολυεθνικές να λειτουργήσουν κι όλο αυτό με πολύ απλά λόγια, ευνοεί το περιβάλλον αυτών των μεγάλων εταιριών να βγάλουν από την αγορά τους μικρούς παίχτες, εμάς δηλαδή και να έχουν όλο το παιχνίδι δικό τους..." μας περιγράφει ο κ. Τζίντζιος μια κατάσταση την οποία ήδη βιώνουμε σήμερα, αλλά και πάρα πολλές φορές στο παρελθόν. 

Τι μπορούμε να κάνουμε όλοι εμείς, που στην ουσία είμαστε αυτοί που τρέφουμε αιώνες τώρα  αυτόν τον παγκόσμιο εγκληματικό και ληστρικό μηχανισμό των τραπεζών και των θυγατρικών εταιριών τους ώστε να αισχροκερδούν ανενόχλητοι εις βάρος μας, με κόστος την ίδια μας την ζωή και το μέλλον των παιδιών μας; 

Την απάντηση μας την δίνει ο κ. Τζίντζιος: "... Αυτό ήλθε να αλλάξει ο Αρτέμης Σώρρας, γι αυτό πολεμήθηκε και λασπολογήθηκε τόσο δυνατά γιατί την ώρα που όλος ο πλανήτης χρωστάει σε ανώνυμες εταιρίες εμφανίζει ένα περιουσιακό στοιχείο, έναν μηχανισμό  3Α, ένα ομόλογο 3 Α υποχρέωση του Αμερικανικού Δημοσίου το οποίο είναι μετά τόκων, μετά φόρων, έχει πόθεν έσχες, δεν δεσμεύεται από καμία δανειακή σύμβαση, δηλαδή είναι ελεύθερο κεφάλαιο για να κάνει τι;; Να ξεχρεώσει μία από όλες τις χώρες του πλανήτη και να της δώσει το δικαίωμα να κάνει μια επανεκκίνηση... να κάνει δηλαδή ένα restart από την αρχή και να έχει άλλα τόσα κεφάλαια ώστε να μπορέσει να χαράξει μια αναπτυξιακή πολιτική που να μπορεί να στηριχθεί σε υγιείς βάσεις...

Είναι έτοιμο να εφαρμοστεί αρκεί οι πολίτες να μεταφέρουν το 4ο απαραίτητο συστατικό που είναι η ίδια η δύναμη... 
Άρα έχοντας μια αμιγώς Ελληνική κυβέρνηση μπορούμε να θέσουμε τις βάσεις, να στήσουμε ένα κράτος, μια κραταιότητα να διοικεί από την αρχή, παρακάμπτοντας οποιονδήποτε μηχανισμό που έχει τον έλεγχο της οικονομίας του χρήματος αυτή την στιγμή, δημιουργώντας μια οντότητα εκ νέου ελέγχοντας τον προηγούμενο κάτοχο τι έχει κάνει με τα χρήματά μας...Αντιλαμβάνεστε ότι όταν υπάρξει η πρώτη χώρα στον πλανήτη η οποία δεν θα χρωστάει και θα μπορέσει να θέσει σε λειτουργία τα Παγκόσμια Ταμεία, τα Καταπιστεύματα, το treasury department δηλαδή, γι αυτό το οποίο έχει κινηθεί όλος ο πλανήτης να "θάψει" τον Αρτέμη Σώρρα με λασπολογίες, καταλαβαίνετε ότι ως ντόμινο θα συμπαρασύρει όλους τους πολίτες του πλανήτη..."

Το "κλειδί" για να βγούμε από την φυλακή μας είναι στα χέρια μας... Κι ας αναλογιστούμε: Αν όχι τώρα, τότε πότε; Αν όχι εδώ, τότε που; Κι αν όχι εμείς... τότε ποιοι;

 ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: (Βίντεο) CBDC: Πώς θα είμαστε όλοι κάτω από ένα... "κουμπί";