ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Χρ. Σταϊκούρας άλλος ένας τραπεζικός στις υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών .


Όπως βλέπουμε στο 
Wikipedia και στο βιογραφικό του ο κ. Σταϊκούρα https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B1%CF%82  ενώ ξεκίνησε ως μηχανολόγος μηχανικός σε Ελληνικό πολυτεχνείο άλλαξε κατεύθυνση και τον βλέπουμε να αποκτά πτυχίο στην διοίκηση επιχειρήσεων και εντέλει να αποκτά διδακτορικό στην τραπεζική από πανεπιστήμιο του Σίτι του Λονδίνου. Για όσους δεν γνωρίζουν το Σίτι του Λονδίνου είναι ένα κράτος εν κράτη μέσα στην Βρετανία και ένα από τα  τρία κέντρα εξουσίας στον πλανήτη.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν όλοι μας θεωρώ ότι την θέση την οποία κατέχει δεν την κατέχει τυχαία. Να θυμίσω βέβαια ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε δει  τραπεζικό στην θέση πρωθυπουργού βλέπε Παπαδήμος , ο οποίος είχε διατελέσει  διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  αλλά και μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος και έναν άλλο τραπεζικό και πάλι, στην θέση του υπ. Οικονομικών  βλέπε Στουρνάρα, ο οποίος έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας , ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος ,τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης , αντιπρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου , πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζαςκαι λίγο μετά την θητεία του διορίστηκε διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος.

Βλέπουμε δηλαδή ότι σε καίριες θέσεις και ειδικά μετά το θέμα που προέκυψε με την οικονομία της χωράς και την ένταξη μας σε καθεστώς μνημονίων τοποθετούνται άτομα τα οποία έχουν άμεση σχέση με το τραπεζικό καθεστώς το οποίο λυμαίνεται τον πλανήτη , ακριβώς επειδή έχουν εκπαιδευτεί να ενδιαφέρονται μόνο για λογιστικά νούμερα και την εξυπηρέτηση συμφερόντων, είτε από τα πανεπιστήμια που σπούδασαν είτε από διαφορά εγχώρια η και ευρωπαϊκά όργανα στα οποία συμμετείχαν, όπως φαίνεται στη παραπάνω σύντομη αναφορά των βιογραφικών τους.

Αναφέρω τα παραπάνω με αφορμή ένα άρθρο το οποίο δημοσίευσε ο κ. Σταϊκούρας https://dikastirio.com/chr-staikouras-pos-tha-antimetopistei-to-idiotiko-chreos-neo-ergaleio-me-10-paremvaseis-gia-tis-ofeiles/?fbclid=IwAR1T6NVAnGSWKecZAHQ_qfXa7AvGrG4xkh7NzyR5Rrugu40obkHnOLAgqNs  οπού λίγο πολύ διαφημίζει τον νόμο περί εξωδικαστικού μηχανισμού.

Ας μας πει όμως ο κ. Σταϊκούρας

Ποιος ευθύνεται για τις ¨οφειλές¨ των πολιτών στις οποίες αναφέρεται στο άρθρο του;;;

Μήπως η αφαίμαξη των Ελλήνων μέσω των φόρων σε όλα τα επίπεδα;;; Μήπως οι φόροι και τα τέλη που επιβαρύνουν όλους τους λογαριασμούς που καλείται να πληρώσει για την παροχή βασικών και αναγκαίων αγαθών για την διαβίωση του, ρεύμα ,νερό , θέρμανση τα οποία μπορεί να ξεπερνούν την αξία της κατανάλωσης ;;;;

Μήπως οι μισθοί που δεν αρκούν για να βγάλει τον μήνα μια οικογένεια στην οποία συνήθως εργάζονται και οι δυο γονείς;;;;;

 Ή μήπως η, με τόσο μεγάλο πόθο και πάθος όλων των κυβερνήσεων,  εξυπηρέτηση ενός ψεύτικου χρέους το οποίο δεν απέδειξε ποτέ κανένας αλλά αντιθέτως αμφισβητήθηκε από ανθρώπους οι οποίοι είχαν άμεση σχέση με την ΕΛΣΤΑΤ και τη λειτουργία της, βλέπε Ζωή Γεωργαντά   https://www.google.com/search?q=%CE%B6%CF%89%CE%B7+%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1&ei=bN2JY7reDrvgxc8Pi8mw-AU&oq=%CE%B6%CF%89%CE%B7+%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1+%CF%88%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF+%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%BF%CF%82+2009&gs_lcp=Cgxnd3Mtd2l6LXNlcnAQARgAMgUIABCiBDIHCAAQHhCiBDoKCAAQRxDWBBCwA0oECEEYAEoECEYYAFCoCFi9E2CILmgBcAF4AIAB0gGIAZkGkgEFMC4zLjGYAQCgAQHIAQfAAQE&sclient=gws-wiz-serp#fpstate=ive&vld=cid:f6de6a77,vid:ICkxxok3XV8 στο παραπάνω βίντεο βέβαια θα δείτε και άλλα πρόσωπα τα οποία θα κρίνετε εσείς. Από την άλλη και όσον αφορά τον κ. Γεωργίου πρόεδρο της προαναφερόμενης ανεξάρτητης αρχής ένα δείγμα για να έχετε κατ ιδίαν άποψη. https://www.peiraiasonline.gr/%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CE%BB%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84/

Όσον αφορά τον εξωδικαστικό μηχανισμό στην ουσία είναι μια νέα συμφωνία με τους ¨πιστωτές¨ , ουσιαστικά είναι αποδοχή από τον ενδιαφερόμενο της οφειλής του, όπως γινόταν και με τον νόμο Κατσέλη μόνο που υπήρχε και το τυράκι στην φάκα η διάσωση της πρώτης κατοικίας, μιας οφειλής όμως που έχει είδη πληρωθεί από τον κύριο μέτοχο όπως μας ενημερώνει η διευθύντρια Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ η οποία κατέθεσε στην επιτροπή της βουλής σχετικά με τα δάνεια των μ.μ.ε και συγκεκριμένα για το δάνειο το οποίο προμηθεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για λογαριασμό του κήρυκα Χανίων όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=Hox0wEX9X9Q&t=10s . Ποιος είναι ο Κύριος μέτοχος;;; Εμείς συνέλληνα μου, όλοι οι Έλληνες. Οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι ο κ. Σταϊκούρας διαφημίζει έναν νόμο που στην ουσία σε βάζει να ξαναπληρώσεις, κάτι το οποίο έχεις ήδη επιβαρυνθεί με το κατά κεφαλήν εξωτερικό χρέος το οποίο είναι ανάλογο με το χρέος της χώρας και το οποίο αυξάνεται όσο η βουλή ψηφίζει νέους δανεισμούς για την ¨διάσωση¨ των τραπεζών.

Παρόλα αυτά και μιας ο κ. Σταϊκούρας δείχνει να ενδιαφέρεται για την αποπληρωμή των οφειλών των πολιτών, να του θυμίσω, ότι δόθηκε ξεκάθαρα η ευκαιρία στην κυβέρνηση Σαμαρά, στην οποία συμμετείχε ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών οπότε ήταν άμεσα εμπλεκόμενος, να αποπληρώσει όλο το εξωτερικό και ιδιωτικό χρέος της χώρας και των Ελλήνων με την αποδοχή της προσφοράς άμεσης χρηματοδότησης του προέδρου της Ελλήνων Συνέλλευσις Αρτέμη Σώρρα http://600dis.oramaellas.gr/ . Και ακριβώς επειδή δεν δεχθήκατε αυτήν την πρόταση έχετε μια μηνυτήριο αναφορά εσχάτης προδοσίας και οι 300 βουλευτές συν τον Γιάννη Στουρνάρα υπ.Οικονομικών συν τον Κάρολο Παπούλια πρόεδρο της Δημοκρατίας την οποία φυσικά κατέθεσε ο ίδιος ο κ.Σώρρας.

Οπότε κ. Σταϊκούρα αυτό που σας ενδιαφέρει δεν είναι η διευκόλυνση των Ελλήνων και η με ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμή των οφειλών που τους επιβαρύνουν, οι οποίες βέβαια δεν υφίστανται όπως είδαμε παραπάνω, αλλά η συσσώρευση πλούτου σε λίγα χέρια καθώς οι τράπεζες είναι ιδιωτικά μαγαζιά .Από την άλλη αν σας ενδιέφερε η αποπληρωμή των χρεών εξωτερικό και ιδιωτικό θα μπορούσατε να το κάνετε με την αποδοχή της πρότασης του κ Σώρρα γιατί τα χρήματα είναι εκεί που κατατέθηκαν και περιμένουν, εξάλλου από το 2016 και μετά εμφανίζονται και στον κρατικό προϋπολογισμό   https://alfeiospotamos.gr/2021/12/18/600%CE%B4%CE%B9%CF%83-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8B%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83-2022-%CE%B8%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9-%CF%84%CE%BF/ .

Άρα κ . Σταϊκούρα το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αυτό που γίνεται είναι πλιάτσικο στην δημόσια και ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων τους οποίους καταντήσατε επιδοματίες με απώτερο σκοπό την εξαφάνιση μας ….

Να είστε σίγουρος πάντως ότι εκείνη η μηνυτήρια αναφορά και όχι μόνο θα δικαστεί και θα δικαστεί από Έλληνες και αυτή την φορά η δικαιοσύνη θα είναι με ορθάνοιχτα τα μάτια της όπως πρέπει να είναι και η Νέμεσης θα νείμει τα ίσα σε όλους…..    

Καραμάρκος Δημήτρης Υπ. Βουλευτής Ν. Κοζάνης

ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΡΚΟΣ 

ΠΗΓΗ