ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΤΑ 600 ΔΙΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ, ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ!


ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ, ΤΩΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 2016, 2017, 2018, 2019 ΚΑΙ 2020.

ΕΑΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4270/2014 ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ, ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ, ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ, Κ.ΛΠ.. 


Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ, (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΔΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ  ΣΕ ΕΝΑ ΕΤΟΣ), ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3 ΑΡΘΡΟΥ 58 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4270/2014 ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ  ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ.

ΟΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ:

Α) Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΟΥΣΙΑ, (ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ), ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Β) Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΟΥΣΙΟΣ (ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ)  ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ), ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,  ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,  ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ

Γ) Ο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΩΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ

ΩΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΝΕΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΣΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥΣ.

ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΦΘΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ Ή ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΟΥ ΕΞΟΦΛΟΥΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΙΣΟΠΟΣΑ ΤΟΣΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ,  ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΡΧΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 60. Ν.4270/2014.

Η ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΝΟΜΟΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΓΙΝΕ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟ¨ΤΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ, ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ 1 ΚΑΙ 2 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 163 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 1, ΕΔΑΦΙΑ α) ΚΑΙ β) ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 164 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4270/2014.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΥΤΟ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ 7Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 1 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 167 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4270/2014),  ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. 

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 165 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4270/2014, ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΡΟΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΒΑΣΗΣ, (Π.Δ. 15/2011).

ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ, ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ 1,2 ΚΑΙ 7 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 79 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 1  ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 79 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΒΟΥΛΗ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΤΟΣ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ.

ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 2 ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 7 ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.

ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ «ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΡΕΥΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015 ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΥΤΟ ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 67650 ΣΤΙΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΑ 6 ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ Η.Π.Α ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΗΝ «ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», ΛΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2014, ΚΑΙ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΠΙΣΤΩΣΗ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»
ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.

ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ:

1Ο Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤI ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΑ 600 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ Η.Π.Α., ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ «ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΘΩΟΘΗΚΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΥΕ ΝΑ ΤΑ ΠΙΣΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΩΣ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΤΟΚΟ 0,5%    

2Ο) ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΩΝ 600 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ Η.Π.Α. ΕΛΗΓΑΝ ΤΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2014 ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΤΑΝ ΣΕ ΡΕΥΣΤΟ, (ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΟΚΟΣ 1% ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΕΙΣ ΤΗΝ «ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕΑΛ»).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΡΕΥΣΤΟ, ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΝΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 0,5%,  ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΩΝ «ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ», ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΤΑ ΕΙΣΑΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ.
ΓΙΑΥΤΟ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2014, ΕΙΣΗΧΘΗΚΑΝ  ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2015.

3Ο) ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

4Ο) ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ «ΕΠΕΙΔΗ ΩΣΤΟΣΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΘΕΝΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΠΡΕΠΕΙ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤ’ΑΡΘΡΟ 38 ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΝΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΟΝ ΤΕΛΕΣΗ ΑΥΤΕΠΑΓΕΛΤΩΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ, ΙΔΙΩΣ ΑΥΤΩΝ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΤΑΜΜΗΝΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΥΣ ΑΝΩΜΟΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ».

ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΦΑΣΗ 67650 ΤΟΥ 2013 ΑΘΩΟΘΗΚΕ.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΣΤΙΣ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015, Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΘΕΙ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥ.

ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΟ VIDEO ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

ΕΙΔΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΛΟΓΩ ΨΕΥΔΟΥΣ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ.

ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΜΕ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΕ ΕΜΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2012, ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015, (ΒΛΕΠΕ: http://www.e-forosimv.gr/docs/fek_a_259_2014.pdf), Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΥΡΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2014, ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ.
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016, (ΒΛΕΠΕ: http://www.e-forosimv.gr/docs/fek_a_166_2015.pdf), Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΥΡΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015ΣΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ 600 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ Η.Π.Α., ΩΣ ΠΟΣΟ 532.736.537.000 ΕΥΡΩ.
 ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ 532,736 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 2 ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ, ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ (551,172 ΔΙΣ ΕΥΡΩ) ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

ΕΠΕΙΔΗ, ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ,  ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΩΣ ΕΞΟΔΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΞΑΝΑΒΑΖΟΥΝ ΩΣ ΕΣΟΔΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 75 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4270/2014 ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ,ΑΠΟ ΤΟ 2016 ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ 532,736 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ Η.Π.Α. ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΑΝ, ΚΑΤΑΡΧΑΣ, ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2016, (ΒΛΕΠΕ: https://www.minfin.gr/documents/20182/225124/PROSXEDIO_KRAT_PROYP_2016.pdf/444aef0f-0fb1-49d4-afe8-40180b6c8e50), ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2015.
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΕΥΡΩ - ΔΟΛΑΡΙΟΥ
1,1263, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ (1,1266) ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΝΕΙ Η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ», (ΒΛΕΠΕ: https://www.bankofgreece.gr/ExchangeRateBulletins/2015/20151007.01.190.pdf),
ΣΤΙΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2015, (ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2016, ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ). ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΕΥΡΩ - ΔΟΛΑΡΙΟΥ 1,1263 ΤΑ 532,736.576,000 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΑ 600.000.000.000 ΔΟΛΑΡΙΑ Η.Π.Α..
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΟΤΙ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2015, ΠΟΥ ΚΥΡΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 (ΒΛΕΠΕ: https://www.e-nomothesia.gr/kat-oikonomia/nomos-4502-2017-phek-182a-24-11-2017.html?fbclid=IwAR1ZqLNq58M3aYmAjl8dMegnS-0qb3JfJa1IyUSjF1Z-QUMkqQ2YNxh25DA),  ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΑ 600 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ Η.Π.Α. ΩΣ ΡΕΥΣΤΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015 ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2015 ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2016.
 ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΑ ΜΕΤΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ, ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΗΡΩΘΕΝΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ Η.Π.Α. ΩΣ ΡΕΥΣΤΟ.

ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2015 (ΒΛΕΠΕ: https://www.e-nomothesia.gr/inner.php/kat-oikonomia/nomos-4503-2017-phek-183a-24-11-2017.html?print=1&fbclid=IwAR1xU-hlIrsz1TpliDVXHp9jM_6Bwkm3cDHp93J0e9GCAPTi0Jvdb4fzK6c), Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΥΡΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017  ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΡΟΕΣ ΔΑΝΕΙΩΝ.
ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΚΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015, ΚΑΤΑ ΤΗΝ 19Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ, ΤΗΣ 16ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΠΛΗΡΩΣ ΟΤΙ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2016 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015, ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΛΕΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΕΙΟ ΣΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΝΟΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΗ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΕΟΓΡΑΦΟ ΜΙΚΡΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Ο ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ (ΠΧ. Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α.Ε.») ΕΚΔΙΔΕΙ ΕΝΑ REPO ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΧΡΕΟΓΡΑΦΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΑΝΕΙΣΤΗ (Π.Χ Η «ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ») ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΙΜΗ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΙΜΩΝ ΕΙΝΑΙ  Η  ΑΠΟΔΟΣΗ  ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗ.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΩΣ ΕΝΕΧΥΡΟ ΕΝΑ ΧΡΕΟΓΡΑΦΟ ΓΝΩΣΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΔΩΘΕΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΕΝΕΧΥΡΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΕΟΓΡΑΦΑ Η ΩΣ ΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ.

Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ REPO ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΙΚΡΗ (ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΕΩΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ), ΤΑ REPOS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΑΓΟΡΑ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΣΤΡΟΦΑ (REVERSE) REPOS ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ(ΒΛΕΠΕ: https://www.euretirio.com/symvolaia-epanagoras-reverse-repos/), ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΟΠΟΥ Ο ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ «ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΑΝΕΙΣΕ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ Η.Π.Α., ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ. 

ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015 ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ  ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΣΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016ΗΤΑΝ 314, 897 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.

ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ, (ΒΛΕΠΕ: https://www.minfin.gr/documents/20182/351982//Ετήσιο_Δελτίο_Χρέους_2016.pdf/621100f3-6183-4c2a-83f6-20a013253105), ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟ 2016
ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ  ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016 ΠΡΟΒΛΕΦΘΗΚΑΝ 532,736 ΕΥΡΩ, ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΤΕ ΤΑ 332,229 ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ: ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟ ΡΕΥΣΤΟ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΙΑ.

ΑΦΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΑ 600 ΔΙΣ, ΑΥΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΩΣ ΕΞΟΔΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 1 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4270/2014, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΟΣΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ.   

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2017 ΟΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ Η.Π.Α., ΣΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.
  
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΣΕ VIDEO ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ – ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΝΤΟΝΗ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ  ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016, ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017,  ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, (ΣΤΙΣ 3-2-2017), ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ.
ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ  ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2015.

ΟΥΤΕ  ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΣΕ VIDEO ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ , ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2015 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ,  ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ  ΣΕ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2017, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ 4444.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2018 ΟΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ Η.Π.Α., ΣΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ

ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΙ  ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ. (Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2015, ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2016, 2017 ΚΑΙ ΤΟΥ 2018), ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ , ΣΤΙΣ 3 – 2 – 2018, ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2018, ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΙΣ 2020 ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ 600 ΔΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ.

ΤΟ 2019 ΚΑΙ ΤΟ 2020ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΣΕ 600 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΤΟΥ 0,5%.

ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΚΟ ΤΟΥ 0,5% ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ. ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019, ΟΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΤΟΚΟΣ ΤΟΥ 0,5% ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ, ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.
ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΘΕΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2019, ΟΤΙ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΟΚΟΣ ΤΩΝ 3 ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ, (2.991.130.000,00 ΕΥΡΩ), ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΟ 0,5% TOY TOKOY ΤΩΝ 600 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ». 

ΕΝΤΟΜΕΤΑΞΥ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ VIDEO ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΜΕ ΤΑ 600 ΔΙΣΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ  ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΤΟΥ .... ΠΑΙΔΙΑ. ΔΕΣΤΕ.

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2020, (Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΥΡΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ «ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ» ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ), ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.
ΣΤΟ VIDEO ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ  ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΤΙ ΛΕΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2020, ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΓΙΑ ΤΑ 600 ΔΙΣ.

ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ, ΟΤΙ Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΞΟΔΕΜΑ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ, ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΜΙΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο«ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ» ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΑΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΤΩΝ Η.Π.Α., ΣΤΙΣ  26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΣΕ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΟΥ ... ΠΑΙΔΙΑ. ΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ. 

ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΟΤΙ  ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019, ΜΙΑ ΜΟΛΙΣ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019, Η ΒΟΥΛΗ ΕΙΧΕ ΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2020 ΚΑΙ ΑΡΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ !

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

ΕΛΛΗΝΕΣ – ΕΛΛΗΝΕΣΠΩΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΣΑ ΣΟΒΑΡΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ;

ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΑΠΡΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ - ΣΗΜΕΡΑΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»;

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ;

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΖΩΗ ΜΕ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ;

ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΜΕ ΝΟΗΣΗ, ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΕΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΔΡΑΝΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ

ΕΜΠΡΟΣ ΑΔΕΛΦΙΑ! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΚΕΔΩΝ