ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η συνέντευξη του σωφρονισμού και της κολοτούμπας.

Στις 7 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια εκτενή συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου. Επί τάπητος τέθηκαν αρκετά θέματα, που τρέχουν τον τελευταίο καιρό. Όμως, ως επί των πλείστων, στον περισσότερο χρόνο της η συνέντευξη επικεντρώθηκε στην εκτεταμένη σκανδαλολογία του τελευταίου διαστήματος, αντί να αφιερωθεί ο χρόνος για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες ως επακόλουθο των πολιτικών της κυβέρνησής του.

Πρόκειται για μια στημένη συνέντευξη με προετοιμασμένες ερωτήσεις, προετοιμασμένες απαντήσεις, προσυμφωνημένη ατζέντα όπου οι στόχοι και οι σκοποί της ήταν αρκετοί. Ένας από αυτούς τους στόχους ήταν ο ερεθισμός της πολιτικής επικαιρότητας, που μέσω του διπολισμού θα διαχωρίσει ξανά τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έδειχναν να αδιαφορούν για το κομματικό σύστημα, να το απαξιώνουν και να αναγνωρίζουν ότι η ένωση τους είναι αυτή που μπορεί να φέρει την ορθή και μόνιμη λύση.

Ένας άλλος στόχος είναι η εξύψωση του προσώπου του Πρωθυπουργού που επιχειρήθηκε να δείξει ότι δεν κρύβεται από τη σκανδαλολογία, όπου τελικά δεν συσπείρωσε τους πολίτες στο ''αριστερό δεκανίκι'' του συστήματος, κάτι που εν τέλει το σύστημα επιδιώκει. Ένας άλλος στόχος ήταν η επιβολή της πειθαρχίας στα κομματικά στελέχη του και όχι μόνο. Στόχος ήταν η πειθαρχία και στον υποστηρικτικό μηχανισμό του, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα από την τοποθέτηση που έκανε σε σχέση με τον Ολυμπιακό και με τον κουμπάρο της αδερφής του, Ντόρας Μπακογιάννη. Υπήρξε σωφρονισμός στον πρόεδρο του Ολυμπιακού για τις δηλώσεις του μετά το ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό περί παρακράτους, τον Ευάγγελο Μαρινάκη (δείτε εδώ). Εδώ όμως φάνηκε καταφανέστατα η προετοιμασία της ατζέντας, διότι εκφώνησε με χαρακτηριστική άνεση από μνήμης, ακόμη και τα νούμερα της διαφοράς που κέρδισε τα τρία τελευταία πρωταθλήματα η ομάδα του Ολυμπιακού από τον δεύτερο στο ποδόσφαιρο. 

Όμως ο πιο εμφανής σκοπός της συνέντευξης ήταν η ανακοίνωση σε δύο πολύ σημαντικά θέματα που χρήζουν ιδιαίτερου σχολιασμού. Ένα από αυτά ήταν η ανακοίνωση των ερευνητικών γεωτρήσεων υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης από την Exxon Mobil. Η Exxon Mobil είναι μια εταιρία των Η.Π.Α. απόγονος της Standard Oil co. Inc., εταιρίας του Τζων Ντ. Ροκφέλερ και η όποια έκλεισε το 1911 όταν το ανώτατο δικαστήριο των Η.Π.Α. έκρινε ότι ήταν ένα παράνομο μονοπώλιο. Η Exxon Mobil (μετά την αποχώρηση της Total από την συμφωνία) ελέγχει το 70% των δικαιωμάτων έρευνας και στα δύο οικόπεδα, που δόθηκαν σε διαγωνισμό μέσω της ΕΔΕΥΕΠ (δείτε εδώ) το 2019 και κυρώθηκαν από τη Βουλή (δείτε εδώ).

Κατά τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού, τα κοιτάσματα αυτά θα καλύψουν τις ανάγκες της Ευρώπης. Δηλαδή, η χώρα μας γίνεται η ασπίδα της ενεργειακής ασφάλειας της. Μετά από αυτήν την έκβαση γίνεται ξεκάθαρο ότι η χώρα λαμβάνει μέρος και έχει επιλέξει μέσω της πολτικής διοίκησής της την πλευρά της Δύσης σε αυτήν την παγκόσμια διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Το ερώτημα είναι αν αυτή είναι και η θέση των πολιτών ή μόνο της κυβέρνησης και του μηχανισμού διοίκησης της χώρας, οικονομικού και πολιτικού. Διότι ο πολίτης μάλλον δεν έχει καμία όρεξη να τα βάλει ούτε με τη Ρωσία, ούτε με τις Η.Π.Α. αλλά ούτε και με την Τουρκία βοηθώντας την Ουκρανία όπου στέλνονται όπλα για πόλεμο, πληρωμένα από τον Έλληνα πολίτη και τα οποία προορίζονταν για τη δική του ασφάλεια.

Ο Έλληνας πολίτης δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την εξόρυξη των υδρογονανθράκων, έτσι όπως είναι η κατάσταση αυτήν τη στιγμή. Διότι ότι και αν βγει, είτε οικονομικό κέρδος, είτε πόρος ενέργειας, θα κατευθυνθεί προς διαχείριση από δυνάμεις που δυναστεύουν τους ανθρώπους χρόνια τώρα, δίνοντας τους δύναμη να συνεχίσουν τον περίεργο αυτό πόλεμο, και στην Ουκρανία αλλά και κατά της ανθρωπότητας. Είναι εμφανές ότι από τις κυρώσεις που επιβάλει η Δύση στη Ρωσία, μόνο η Ευρώπη χάνει. Έτσι χρειάζεται να γίνει παύση και αναστροφή από την πράσινη μετάβαση (δείτε εδώ) και τα Ευρωπαϊκά κλιματικά σύμφωνα (δείτε εδώ) και να βρεθούν άμεσα πηγές αποδοτικής ενέργειας για την Ευρώπη πριν κινδυνεύσουν με κατάρρευση οι κυβερνήσεις της. Παρά ταύτα, ο Πρωθυπουργός βγήκε να κάνει τη σημαντική αυτή ανακοίνωση χωρίς να εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες ότι μπαίνουν στο κάδρο μιας επικίνδυνης σύρραξης χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος για την πατρίδα.

https://www.youtube.com/watch?v=zjQpwNg93ok

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του το καλοκαίρι του 2019, όταν είπε ξανά στον ίδιο δημοσιογράφο ότι η εκστρατεία να πουλήσει εντός εισαγωγικών τη χώρα και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα είναι μια εκστρατεία, που θα την αναλάβει προσωπικά ο ίδιος. Και ο όρος συγκριτικό πλεονέκτημα (δείτε εδω) είναι καθαρά οικονομικός όρος, που προσδιορίζει την υπεροχή είτε πόρου, είτε χώρου, είτε οτιδήποτε άλλο που δίνει υπεραξία και διαπραγματευτική ισχύ στην όποια εκμετάλλευση και στον κάτοχο της.

Μια άλλη σημαντική ανακοίνωση είναι η ματαίωση του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης του λιμανιού Αλεξανδρουπόλεως. Εδώ πρόκειται για μια ομολογία δόλου ή λήθης του Πρωθυπουργού σε ό,τι έχει να κάνει με την πώληση της ασφάλειας και της χώρας και των πολιτών στο σύνολο των αποκρατικοποιήσεων που έχουν συμβεί μέχρι τώρα. Διότι κάλλιστα μπορεί να ρωτήσει κάποιος, γιατί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι τόσο σημαντικό και δεν είναι τα αεροδρόμια της χώρας που δόθηκαν στην FRAPORT; Οι υποδομές ενέργειας, ύδρευσης, επικοινωνίας, τρένα, δρόμοι, αέρας, νερό, γη και θάλασσα, δεν ήταν απαραίτητα για την ασφάλεια (δείτε εδώ); Ή μήπως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προορίζεται για αποβατικό σταθμό του ΝΑΤΟ στην περίπτωση που ξεφύγει η κατάσταση στην Ουκρανία; Άλλωστε έχουμε δει ξανά φορτοεκφορτώσεις νατοϊκών όπλων στο λιμάνι αυτό και είναι γνωστός και εμφανής ο ρόλος που θα παίξει αυτό στο μέλλον.

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 7-11-2022 είναι αυτή εδώ.

https://www.youtube.com/watch?v=yrviaZx-wN0

Πλέον ο Κυριακός Μητσοτάκης ξεκαθάρισε στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού ότι κατευθύνεται από διοικήσεις έξωθεν της χώρας, και είναι πλέον επικίνδυνος και ως πρωθυπουργός αλλά και ως συνομιλητής σε διεθνή τραπέζια όπου παίζεται η ζωή και το μέλλον των Ελλήνων αλλά και το σύνολο της ανθρωπότητας.

Είναι αναγκαιότητα οι Έλληνες πολίτες να ενωθούν άμεσα και να στρατευτούν στον πολίτικο φορέα της Ελλήνων Συνέλευσης, και να αναλάβουν τη διοίκηση της χώρας. Οι μέρες του καθεστώτος λιγοστεύουν και δε θα έχει κανέναν ενδοιασμό πεθαίνοντας να πάρει όσους πιο πολλούς μπορεί, μαζί του, στο θάνατο του.

Σύνταξη: Δημήτρης Λ.




   
 Αν θέλεις να μάθεις με αποδείξεις πως η Ελλάδα μπορεί να περάσει στα χέρια των Ελλήνων πάτησε εδώ!

 Η τέλεια κοινωνία είναι γεγονός, δες εδώ πως μπορεί να πραγματοποιηθεί





ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΣΜΥΡΙΛΙΟΥ 43, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τ.Κ. 71303

ΤΗΛ. - FΑΧ: 2814006906

Email: esy.perifereiakritis@gmail.com