ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΑΛΚΗΣ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ” ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΑΡΓΩ WEB TV.

ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1990 (ΝΟΜΟΣ 2244/ΦΕΚ168/7.10.1994) ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΙ ΑΝΕΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΑΠΕ) ΜΕΣΩ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 2000 ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΙΔΙΟΥ ΩΦΕΛΟΥΣ. 

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΤΗΝΟ ΚΟΣΤΟΣ (ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ) ΑΦΟΥ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ. ΕΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ, ΤΟ 1999 ΙΔΡΥΕΤΑΙ Η ΡΑΕ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΤΕΘΗΚΑΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΠΟ ΑΠΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΥΨΗΛΟΤΕΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 4.5 ΕΚ ΑΦΜ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ) ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΩΣ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥΣ. 

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΩΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΥΠΕΡΚΕΔΗ ΦΑΙΡΝΕΙ ΣΤΙΣ ΙΔ.ΕΤΑΙΡΙΕΣ; ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ; 

ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΗΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΥΠΕΡΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ (ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ) ΑΦΟΥ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΦΙΑΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Η Ε.ΣΥ. ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΕΛΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.


7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.

7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.

7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.

7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.

7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.

7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.

7.6.  Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.

7.7.  Για  να  υλοποιηθεί  ένας  τέτοιος  σχεδιασμός  χρειάζεται  χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.

7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.

7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.

Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.