ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΣΟΓΙΑ: ΦΙΛΟΣ Ή ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ;

 

ΣΟΓΙΑ: ΦΙΛΟΣ Ή ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ;


Η Νανά Εμενίδου, υποψήφια βουλευτής της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, στην εκπομπή “ΑΝΑ-ΛΥΣΗ” με τον Νίκο Παπουτσή.

Η ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Κα ΝΑΝΑ ΕΜΕΝΙΔΟΥΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΓΙΑ. ΕΝΑ ΠΡΟΙΩΝ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ 95% ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕΤΑΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ…ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΟ ΓΙΑ ΠΟΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΥΤΟΑΝΟΣΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ….ΓΙΑ ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΥΠΟΓΩΝΙΜΟΤΗΤΑ – ΔΙΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΘΥΡΟΙΔΗ Κ.Α.

ΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΣΤΟ 65% ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ SUPER MARKET ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ.

ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΛΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΔΙΧΟΣ ΝΑ ΄΄ΙΔΡΩΝΕΙ ΄΄ ΤΟ ΑΥΤΙ ΚΑΝΕΝΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΑΞΕΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

5.0 ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

5.1. Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.
5.2. Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς .
5.3. Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.
5.4. Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.
5.5. Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,
5.6. Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.
5.7. Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.
5.8. Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Το ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.
5.9. Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.
5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.
5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.
5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.
5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.
5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ.
5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.
5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.
5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.


ΠΗΓΗ