ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ - Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΤΗΣΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.

 

(ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ 1827)

ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ. ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΔΙΕΠΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ. 

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ. ΕΝΑΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΛΟΓΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΛΗ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΥΝΔΕΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΥΠΗΚΟΟΣ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΑ-ΚΑΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙ Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΣΥΓΧΕΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΓΧΥΣΗ ΕΧΕΙ ΞΟΔΕΥΤΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΕΣ ΕΡΜΗΝΙΕΣ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ https://www.syntagmawatch.gr/ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ. (ΤΑ ΣΚΙΑΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ  ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ). ΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

ΑΡΧΙΚΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΗΚΟΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΜΕΡΗ ΣΩΣΤΗ. ΟΜΩΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΥΠΗΚΟΟΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΩΣ ΟΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.

Ο όρος υπηκοότητα (υπό+ακοή) έχει μοναρχική προέλευση και χρησιμοποιούνταν παλαιότερα, όταν επί βασιλείας χρησιμοποιούσαμε τον όρο «υπήκοος» και όχι «πολίτης», ώστε να εκφράσουμε την υποδούλωση στην κυριαρχία του εξουσιαστή. Για το λόγο αυτό, πολιτειακά είναι πιο αποδεκτός ο όρος «ιθαγένεια», αλλά και η «υπηκοότητα» είναι νομικά και διοικητικά δόκιμος όρος.

(ΟΤΑΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΠΟΥΛΙΩΝΤΑΝ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΑ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΈΡΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ π.χ. ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ; ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ; ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΔΙΚΗ, ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ. ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ;)

ΔΗΛΑΔΗ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ. ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ, Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ. Ο ΟΡΘΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΗΣ: ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟΚΤΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΤΟΥ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΔΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΙΜΑΤΟΣ. 

ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

Στην ελληνική πολιτική ιστορία, η χρήση του όρου ιθαγένεια (ιθυς+γένος) παραπέμπει στο ορθόδοξο γένος, στη θρησκευτική κοινότητα των επαναστατημένων ορθόδοξων που σταδιακά μεταμορφώνεται στο ελληνικό έθνος κατά τη διάρκεια της του δέκατου ένατου αιώνα.

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ! ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΓΧΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗ. ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΝΑ ΕΙΣΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. (ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ; ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ.



(ΔΗΛΑΔΗ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ. ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΕΓΙΝΕΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΜΑΣ. ΑΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ; ΠΟΙΑ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΟΤΕ; Ή ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ; OI ΠONTIKOI ΦΑΝΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ. ΑΣ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ.)

ΑΣ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.

Η ιθαγένεια αποκτάται είτε με τη γέννηση (αρχική ιθαγένεια) είτε μεταγενέστερα (επίκτητη ιθαγένεια). Για την απονομή της αρχικής ιθαγένειας, τα κράτη υιοθετούν κατά βάση δύο συστήματα είτε το δίκαιο του αίματος είτε το δίκαιο του εδάφους.

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΑΡΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΔΙΚΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ. 

ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕΒΑΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ, ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΔΙΚΟΥ. ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ, ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ, Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΜΑΣ ΤΩΡΑ. 

ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΥΓΧΕΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΩΣ ΒΡΑΧΝΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Το δίκαιο του αίματος είναι η τεχνική κτήσης της ιθαγένειας των γονέων ή του γονέα από το τέκνο. Είναι ο ασφαλέστερος τρόπος απόδοσης και αναπαραγωγής κάθε ιθαγένειας και για το λόγο αυτόν δεν υπάρχει κράτος που να μην έχει δίκαιο του αίματος.  Παράλληλα όμως έχουμε πολιτείες στις οποίες συνυπάρχει με το δίκαιο του εδάφους, που ουσιαστικά προβλέπει αυτόματη ή ημιαυτόματη κτήση της ιθαγένειας υπό προϋποθέσεις για τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στο έδαφος της χώρας. Αυτόματο δίκαιο του εδάφους, δηλαδή αυτοδίκαιη κτήση της ιθαγένειας με τη γέννηση, χωρίς άλλες προϋποθέσεις, όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ, δεν υπάρχει στην Ευρώπη. Υπήρχε στην Ιρλανδία ως το 2004 όπου και καταργήθηκε με δημοψήφισμα. 

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦAIΝOΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; EXOYN ΛΟΓΙΚΗ ΣΕΙΡΑ Ή ΦΑΝΕΡΩΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΙΞΗΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ;

ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.

Η ιθαγένεια αποκτάται είτε με τη γέννηση (αρχική ιθαγένεια) είτε μεταγενέστερα (επίκτητη ιθαγένεια). Για την απονομή της αρχικής ιθαγένειας, τα κράτη υιοθετούν κατά βάση δύο συστήματα είτε το δίκαιο του αίματος είτε το δίκαιο του εδάφους.

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΠΛΕΟΝ. ΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ.

Ιθαγένεια είναι ο νομικός δεσμός του ατόμου προς το κράτος με το οποίο το άτομο καθίσταται μέρος του λαού. Ο δεσμός αυτός δημιουργείται και καθορίζεται αποκλειστικά από το εσωτερικό δίκαιο του κράτους. Κάθε κράτος ορίζει πως αποκτά και πως χάνει κάποιος την ιθαγένειά του, με άλλα λόγια το ποιος είναι και ποιος δεν είναι πολίτης μιας χώρας είναι θέμα που ανήκει στον πυρήνα της κυριαρχίας του κάθε κράτους. 

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΩΝ. ΠΩΣ ΕΝΑ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ (ΔΗΛΑΔΗ ΦΑΝΤΑΣΙΟΥΡΓΗΜΑ) ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ; Ο ΜΟΝΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΥΝΑΤΑΙ  ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ-ΠΟΛΙΤΗ-ΕΘΝΙΚΟΥ-ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΩΣ ΥΠΗΚΟΟΥ-ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΩΣ ΛΑΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΤΡΑ; ΑΦΟΥ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΙΜΑ. ΑΡΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ Ή ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΑΙΡΝΕΙ; ΑΛΛΑΞΕ ΑΙΜΑ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΓΑΤΑ; ΑΡΑ ΕΔΩ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΥΠΗΚΟΟ, ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞ' ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, ΤΟΝ ΙΘΑΓΕΝΗ (Ο ΙΘΥΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ). ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΥΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.



Άρθρο 1 - Αστικός Κώδικας - Πηγές του δικαίου

Οι κανόνες του δικαίου περιλαμβάνονται στους νόμους και στα έθιμα. 

(ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΘΙΜΑ, ΕΝΟΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΑΦΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΜΙΑ ΦΥΛΗ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ Η ΦΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΜΟ ΤΑ ΑΡΝΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥΒΛΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ.) 

 Άρθρο 5 - Αστικός Κώδικας - Ικανότητα δικαίου

Η ικανότητα δικαίου του φυσικού προσώπου ρυθμίζεται από το δίκαιο της ιθαγένειας.

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΜΙΛΑΕΙ; ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ Ή ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ-ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ-ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ; ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΦΟΣΟΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΟΜΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΟΣ. ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΩΣ ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ. ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ-ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΟΣ. ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΘΕΛΕΙ. 

ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΑΡΘΡΟ 77 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

1. H αυθεντική ερμηνεία των νόμων ανήκει στη νομοθετική λειτουργία.

2. Nόμος που δεν είναι πράγματι ερμηνευτικός ισχύει μόνο από τη δημοσίευσή του.



































(ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ.)

ΕΝ ΤΕΛΕΙ, ΟΛΟΣ Ο ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΚΟ ΘΕΜΑ. ΑΓΝΟΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΕΞ' ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΧΑΡΤΙΑ ΥΠΗΚΟΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ. ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. 
ΑΡΑ, ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ. ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ, ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΧΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ. (ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;)

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΙΔΙΩΤΗΣ Ή ΩΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. ΚΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΗ ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ.

Άρθρο 3 - Αστικός Κώδικας - Κανόνες δημόσιας τάξης

Η ιδιωτική βούληση δεν μπορεί να αποκλείσει την εφαρμογή κανόνων δημόσιας τάξης.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ. ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΩΣ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΩΣ ΥΠΗΚΟΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ. ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΝΟ ΩΣ ΔΟΥΛΟΥΣ, ΖΩΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ-ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ.

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΜΙΚΟ ΣΩΜΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ. ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ. ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ. ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ. ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.




 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
 



ΔΙΟΤΙ ΑΓΝΟΙΑ ΝΟΜΟΥ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ.

 ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.


Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, Η ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΝΕΑ ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. 

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΑ. ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΕΣΥΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑ. 

ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ


ΠΗΓΗ https://e-sykissamou.blogspot.com/2021/10/blog-post_13.html