ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Καναδάς : Καίνε εκκλησίες μετά την αποκάλυψη ομαδικών παιδικών τάφων στα οικοτροφία

 

Καναδάς : Καίνε καθολικές εκκλησίες μετά την αποκάλυψη ομαδικών παιδικών τάφων στα οικοτροφία
Καναδάς : Καίνε καθολικές εκκλησίες μετά την αποκάλυψη ομαδικών παιδικών τάφων στα οικοτροφία

Καναδάς : Καίνε καθολικές εκκλησίες μετά την αποκάλυψη ομαδικών παιδικών τάφων στα οικοτροφία

Τουλάχιστον 14 Καθολικές εκκλησίες έχουν γίνει στάχτη ή στόχος βανδαλισμού με μπογιά στον Καναδά τις τελευταίες εβδομάδα και από πίσω κρύβεται μια μακάβρια αλήθεια: Γιατί σε καθολικά οικοτροφεία της British Columbia του Καναδά έχουν βρεθεί περισσότεροι από χίλιοι τάφοι μικρών παιδιών χωρίς όνομα.

Ο Καναδάς αντιμέτωπος με την Ιστορία: Γιατί καίγονται καθολικές εκκλησίες σε όλη τη χώρα;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ απο το 2020mag.gr
Η οργή ξεχείλιζε τον τελευταίο καιρό στις περιοχές των ιθαγενών Καναδών -επισήμως φέρουν την ονομασία των “Πρώτων Εθνών”- και ένα μπαράζ εμπρησμών σημειώθηκε το βράδυ και τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου, την “Ημέρα του Καναδά” (πρώην Επέτειος Συνομοσπονδίας, που μετονομάστηκε σε Ημέρα Κυριαρχίας πριν η αργία πάρει το σημερινό της όνομα), όπου κάηκαν 5 καθολικές εκκλησίες και συνολικά βανδαλίστηκαν περισσότερες από 10.
Αυτό μόνο την 1η Ιουλίου, γιατί συνολικά έχουν καεί 10 εκκλησίες, με τις 8 να βρίσκονται σε περιοχές των “Πρώτων Εθνών”.
Ακόμη εκβαραθρώθηκαν δύο αγάλματα, των Βασιλισσών Βικτώρια και Ελισσάβετ της ΙΙ. Το τρίτο, το άγαλμα του θαλασσοπόρου James Cook που αποίκησε/κατέκτησε τον Καναδά για λογαριασμό της Βρετανίας, λύθηκε και πετάχτηκε στο λιμάνι και την θέση τους πήρε ένα ξύλινο ομοίωμα κόκκινου φορέματος, όπου στο πίσω μέρος έχει δακτυλικά αποτυπώματα με αίμα, ως φόρος τιμής για τις ιθαγενείς γυναίκες που δολοφονήθηκαν ή εξαφανίστηκαν από τους άποικους.

Συνομωσία Σιωπής και ανείπωτης φρίκης 100 ετών

Ο λόγος είναι απλός όσο και αδιανόητος:

Εδώ και περίπου δύο μήνες ξετυλίγεται και αποκαλύπτεται μια αιματηρή συνωμοσία σιωπής 100 ετών, με επίκεντρο την δολοφονία, την κακοποίηση, τις αυτοκτονίες ή τον θάνατο εξ αμέλειας περισσότερων από 1.000 παιδιών αυτοχθόνων, που είχαν σταλεί για «αναμόρφωση και αφομοίωση» σε οικοτροφεία του Καναδά.
Αυτό μεταφράζεται ως ξυλοδαρμοί και βιασμοί παιδιών, υποσιτισμός, απαγόρευση της χρήσης των διαλέκτων των ιθαγενών, πολιτιστικός πόλεμος και παιδιά που αφήνονταν «στα χέρια του Θεού» όταν αρρώσταιναν.

Το 60% των 130 ιδρυμάτων «αφομοίωσης» ή Κοινοτικών Σχολείων όπως ονομάστηκαν λειτουργούσαν υπό τον έλεγχο της Καθολικής Εκκλησίας και η πολιτεία έπαιρνε τα παιδιά από την ηλικία των 6 ετών για να τα αφομοιώσει με τον πολιτισμό των τότε Καναδών. Ενίοτε και για να τα δώσει βορρά στους παπάδες για κακοποίηση κάθε μορφής.

Ο Πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό, καθολικός ο ίδιος, προσπαθεί να κρατήσει ίσες αποστάσεις, καθώς από την μία αναφέρει τα τωρινά γεγονότα ως κατανοητά «Understandable», αλλά ταυτόχρονα καταδικάζει τις πράξεις εμπρησμού καθώς στερούν από τους πολίτες μέρη να πενθήσουν και να γιατρευτούν από τις ψυχικές πληγές τους. Παρόλα αυτά εκ μέρους όλης της Κυβέρνησης ζήτησε δημόσια συγνώμη και κάλεσε τον Πάπα Φραγκίσκο να πράξει το ίδιο.
Μοιάζει λίγο με “thoughts and prayers”, αλλά σημαντικότερη είναι η στάση των Ιθαγενών Καναδών.

Οι ηγέτες τους κλήθηκαν να καταδικάσουν τα γεγονότα, χωρίς όμως να μπορούν να παραβλέψουν πως μιλάμε για μια εκατονταετή ηγεμονία φόβου και κακοποίησης πάνω σε μικρά παιδιά.

Μιλάμε συνεπώς για καταδίκη με πλήρη κατανόηση της οργής και χωρίς την χρήση σκληρής γλώσσας.

Το ζήτημα έγκειται στο ότι για όλο αυτό το διάστημα, ο χριστιανισμός ήταν η μόνη διέξοδος για τους λαούς τους (λαούς με έντονη πνευματικότητα) να πιστέψουν σε μια ανώτερη δύναμη, ενίοτε μέσα από τον μερικό μετασχηματισμό της πίστης τους στην μετάβαση από τον ανιμισμό προς τον χριστιανισμό.
Τις δε καθολικές εκκλησίες στα εδάφη αυτά, τις περισσότερες φορές τις έχτισαν οι ίδιοι οι Ιθαγενείς Καναδοί, οπότε σε ένα βαθμό το κάψιμο των εκκλησιών, έκανε κάποιους να θεωρήσουν πως μαζί κάηκε ο κόπος των προγόνων τους. Αυτή την στιγμή στον Καναδά είναι το νούμερο 1 θέμα πλην κορωνοϊού και φυσικά έχουν βγει όλες οι «ψύχραιμες» φωνές ακροδεξιών και Συντηρητικών και ζητούν «συλλήψεις» και «επαναφορά της τάξης και της ασφάλειας». Έπαθαν “Νέα Σμύρνη” με λίγα λόγια.

Η φρίκη των καθολικών οικοτροφίων

Το 1894 η φοίτηση στα οικοτροφεία του Καναδά, έγινε υποχρεωτική για όλα τα παιδιά των αυτοχθόνων. Οπότε σε έναν βαθμό τα παιδιά απάγονταν από τις οικογένειές τους καθώς τα Κοινοτικά Σχολεία, είχαν προγραμματιστεί να χτιστούν και χτίστηκαν μακριά από όλους τους καταυλισμούς των ιθαγενών.

Σκοπός να μειωθεί η οικογενειακή επιρροή αλλά προφανώς μειώθηκε και η προστασία των παιδιών αυτών. Οι οικογενειακές επισκέψεις έγιναν ακόμα πιο δύσκολες χάρη σε ένα σύστημα που διατηρούσε τους Ιθαγενείς γονείς τους εντός των ορίων των καταυλισμών.

Τα σχολεία αυτά τους στέρησαν την γλώσσα, τον πολιτισμό, την οικογένεια και σε πολλές περιπτώσεις την ζωή τους.

Αν οι τάφοι είναι περισσότεροι από 1.000 και οι μαθητές που παρακολούθησαν τα σχολεία αυτά 150.000, μιλάμε για ένα τεράστιο ποσοστό θνησιμότητας υπό την εποπτεία του Καναδικού κράτους ή της Καθολικής Εκκλησίας.

Το σύστημα πέτυχε διαταράσσοντας την επιρροή του πολιτισμού των Πρώτων Εθνών σε αυτά τα παιδιά, όμως το τίμημα ήταν μετατραυματικό στρες, αυτοκτονίες, αλκοολισμός και κατάχρηση ουσιών, που είναι πλέον βαθιά ριζωμένα στις κοινότητες αυτές (κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στις ΗΠΑ)

Πολίτες και γνωστοί αυτόχθονες καναδοί μιλούν πλέον ανοιχτά για την εκδίωξη των καθολικών εκκλησιών από τις περιοχές αυτές.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν βρεθεί 182 ανώνυμοι τάφοι στην British Columbia στο Κοινοτικό Σχολείο St Eugene’s Mission από την Lower Kootenay Band (φυλή), 751 ανώνυμοι τάφοι βρέθηκαν από το Cowessess First Nation του Saskatchewan και 215 ανώνυμοι τάφοι από την φυλή Tk’emlups te Secwepemc.

Όλα αυτά μόλις τις τελευταίες 40 ημέρες.

Επιζώντες και επειρογνώμονες φοβούνται πως τα επόμενα χρόνια ο αριθμός των τάφων που θα βρεθούν κοντά στα Καθολικά Σχολεία θα αυξηθεί δραματικά. Ήδη σε αυτές τις έρευνες συνδράμουν ραντάρ υπεδάφους και έτσι δεν χρειάζονται τυχαίες ανασκαφές σε κάθε σημείο υποψίας ή ενδιαφέροντος ξεχωριστά. Θα πρέπει να τονίσουμε πως μόλις σε ελάχιστες περιπτώσεις δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις στους γονείς σχετικά με τον θάνατο των παιδιών τους ή έγιναν έρευνες.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα δεχθεί ξεχωριστά εκπροσώπους από τα Πρώτα Έθνη, τους Μετίς και τους Ινουίτ τον Δεκέμβρη κάτω από ηχηρές πιέσεις για δημόσια συγγνώμη. Βέβαια οι ετεροχρονολογημένες συγνώμες έχουν συνήθως ως αποτέλεσμα την δικαιολογημένη οργή και το κάψιμο των εκκλησιών που πλέον συμβολίζουν 100 χρόνια κακοποίησης και φόνων από αδιαφορία μικρών παιδιών.
Δύο καθολικές θρησκευτικές ομάδες, οι Oblates (η λέξη αναφέρεται σε μέλη καθολικών κοινοτήτων), δήλωσαν πως θα αποδεσμεύσουν όλα εκείνα τα έγγραφα σχετικά με την δική τους δράση (σχολεία στις περιοχές Marieval και Kamloops), αρκεί να μην παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα
ΠΗΓΗ : olympia.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook
ΠΗΓΗ  https://www.e-synews.gr/wp/