ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΓΓΥΗΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

  

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΓΓΥΗΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΓΓΥΗΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΓΓΥΗΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ο υποψήφιος βουλευτής νομού Σερρών με την Ελλήνων Συνέλευσις Στέργιος Τζίντζιος στο Ράδιο Αλμωπία Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021.


Δημοσιογράφος: Πάμε να δούμε ένα θέμα που αγγίζει τα δάνεια των πολιτών. Στην άλλη άκρη της γραμμής είναι ο κύριος Στέργιος Τζίντζιος υποψήφιος βουλευτής της Ελλήνων Συνέλευσις. Τα δάνεια των πολιτών εγγυήθηκαν τις συστημικές τράπεζες. Τί ακριβώς εννοείτε με αυτό;

Στέργιος Τζίντζιος: Είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε όλοι πάρα πολύ σοβαρά, διότι έχει πολύς κόσμος υποθέσεις όπως αναφέρατε και εσείς όσον αφορά ληξιπρόθεσμα δάνεια που λέγονται «κόκκινα» που έχουν περάσει με έναν πτωχευτικό νόμο ο οποίος έχει ψηφιστεί εδώ και 6 μήνες και αφορά την πτώχευση του φυσικού προσώπου, ισχύει από χθες ενώ πήρε 2 φορές παράταση.

Θα πρέπει να δούμε πως φτάνουμε σε αυτό το σημείο, τί έχει συμβεί και ποιος επιτρέπει αυτή την στιγμή να ισχύσει ο πτωχευτικός κώδικας με ενυπόθηκα δάνεια και προσημειώσεις στις τράπεζες. Οι τράπεζες λοιπόν το 2008 με το κραχ που σημείωσαν τότε με την Lehman Brothers, είχε δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα εγγύησης ρευστότητας των τραπεζών , του χρηματοπιστωτικού συστήματος και με το ΦΕΚ Β 2471 του 2008 που πρέπει να το δουν όλοι οι δικηγόροι καθώς δεν γνωρίζουν αναφέρει πως το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορέσει να δώσει την εγγύησή του , το Ελληνικό Δημόσιο είμαστε όλοι εμείς, για να δανειστούν οι τράπεζες χρήματα μέχρι 45 δισεκατομμύρια ευρώ για πρώτη δόση , τα 45 μετά γίναν 75, 125 , φτάσαμε τα 233 δισεκατομμύρια στο τέλος του 2012 πάνω σε αυτό το πρόγραμμα.

Και αναφέρει μέσα το ΦΕΚ αυτό ότι θα μπορούν να δοθούν οι εξασφαλίσεις ή και χωρίς. Εξασφάλιση είναι αυτό που λέμε «εγγύηση» και εγγυήσεις παίρνουν όπως κάθε πολίτη όταν πάει να λάβει δάνειο που βάζει υποθήκη. Εμείς ως δημόσιο θα τους τις δίναμε και χωρίς εξασφαλίσεις με μηδενικό επιτόκιο και όταν θα ερχόταν η ώρα να βάλουν κάποιες εξασφαλίσεις θα μπορούσαν μέσα σε αυτές να είναι δάνεια ναυτιλιακών εταιριών , δάνεια επιχειρήσεων , δάνεια ΝΠΔΔ δηλαδή Δήμων, δάνεια ΝΠΙΔ και μάλιστα αυτό που ενδιαφέρει πάρα πολλούς πολίτες είναι και δάνεια φυσικών προσώπων με προσημείωση ή υποθήκη. (4 εκατομμύρια ΑΦΜ)

Αυτά θα μπορούσαν να τα βάλουν ως εξασφάλιση για να πάρουν τα χρήματα. Παλαιότερα κάναμε εκπομπή και βάλαμε ένα ηχητικό της κυρίας Παπαγιαννίδου από την κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου για τα κόκκινα δάνεια των κομμάτων όπου μας λέει ότι με βάση τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών όλα τα δάνεια πριν το 2012 έχουν πληρωθεί από τον μέτοχο που είναι ο Ελληνικός λαός. Εάν το συνδέσουμε με το ΦΕΚ του 2008 μπορούμε πολύ άνετα να εξάγουμε το συμπέρασμα με αποδεικτική διεργασία ότι οι τράπεζες όλα τα δάνεια ενήμερα ή όχι γιατί προβλέπεται από τον νόμο ότι αργότερα αν αυτό δεν μπορεί να είναι ενήμερο θα μπορέσει με εισήγηση του Διοικητή της ΤΤΕ να εισαχθεί όπου τέτοιες εισηγήσεις γίναν 4.

Άρα όταν ερχόμαστε αυτή την στιγμή ενώ έχουμε εγγυηθεί τις τράπεζες, ενώ τους δώσαμε πάνω από 233 δισεκατομμύρια μέχρι το 2012. Δημιουργήσαμε το ΤΧΣ και τις αγόρασε με 49,5 ενώ στοίχιζαν τουλάχιστον 233 δις που τις είχαμε δώσει εμείς και ενώ εγγυηθήκαμε όλα τα δάνεια και τα κάναμε εξωτερικό δημόσιο κατά κεφαλήν χρέος αυτή την στιγμή με την συναίνεση της βουλής γιατί μέσα στην κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου ήταν και ο κύριος Φάμελλος , ο κύριος Κασιδιάρης, ο κύριος Νικολόπουλος, ήταν από την δεξιά ήταν από το ΚΙΝΑΛ ήταν από όλες τις παρατάξεις και το ακούσανε αυτό και γνωρίζουν πάρα πολύ καλά.

Οπότε με την συναίνεση όλων αυτών ψηφίζουν έναν πτωχευτικό κώδικα και κάνουν πλάτες στις τράπεζες και γι’ αυτό βλέπετε πως μία τράπεζα μπορεί να σου κάνει 60, 70 και 80 τοις εκατό έκπτωση φτάνει να πληρώσεις κάτι για να κλείσεις το δάνειο. Εγώ αν μου μου χρωστάτε εσείς κύριε Σαμάνδη 10.000 ευρώ δεν πρόκειται να σας κόψω τις 8.000 για να μου δώσετε τις 2.000. Δεν ξέρω η τράπεζα πως το κάνει αυτό γιατί έχουν πληρωθεί αυτά.

Δημοσιογράφος: έχουν πληρωθεί αλλά τα διεκδικεί και απειλεί μάλιστα να πάρει περιουσίες και πάει λέγοντας. Τώρα στην πράξη επειδή όλοι εμείς δεν καταλαβαίνουμε πολλά πράγματα , λένε για τον πτωχευτικό κώδικα πρέπει υποχρεωτικά να ενταχθείς αν το θέλει η τράπεζα, τί γίνεται;

Στέργιος Τζίντζιος: μπορεί να γίνει με δήλωση του πολίτη να ενταχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης αλλά αυτή την στιγμή να ενημερώσω όλους τους πολίτες διότι έχουμε 4 εκατομμύρια ΑΦΜ που δεν μπορούν να τηρήσουν ρύθμιση. Πως θα ενταχθούν σε νέο πλαίσιο ρύθμισης; Και τί χρέος θα είναι αυτό που θα ρυθμίσουν αν έχει πληρωθεί; Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε την βάση όταν κάτι είναι πληρωμένο δεν μπορώ εγώ να έρθω να το ξαναεισπράξω. Και αυτό αποτυπώνεται όταν μέσα σε μία δικαστική αίθουσα αναζητήσουμε, που βέβαια θα δούμε ποιος είναι η δικαιοσύνη σήμερα, την πρωτότυπη σύμβαση του δανείου ΚΑΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ!!!!

Οπότε πως θα πλειστηριάσει άρα κάπου την έδωσε. Την έδωσε ως εξασφάλιση για να μπορέσει να πάρει το αντίτιμο γιατί αυτό το δάνειο είναι μία ομολογία χρέους και όταν θέλεις να εισπράξεις χρήματα ομολογίες δίνεις ως εγγύηση. Έτσι λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Δημοσιογράφος: Πως βγαίνουν τόσες αποφάσεις;

Στέργιος Τζίντζιος: αυτές οι αποφάσεις βγαίνουν γιατί η δικαστική εξουσία που είναι μία από τις τρεις υπακούει στους νόμους που κυρώνει η βουλή. Όταν η βουλή κυρώνει νόμους συγκεκριμένους όπου κάνει πλάτη στο τραπεζικό σύστημα και δίνει πάτημα να μπορέσουν να πουν ότι όποιο δάνειο δεν είναι ενήμερο εδώ και 90 ημέρες να μπορεί να βγει κόκκινο και να μπει μέσα στον πτωχευτικό κώδικα τότε ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει αυτό το νομοθετικό πλαίσιο που έχει οριστεί.

Οπότε εκτός του ότι είναι διορισμένοι οι δικαστές μας αυτή την στιγμή , ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου , ο ανώτατος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο πρόεδρος του ΣΤΕ, όλοι αυτοί είναι διορισμένοι. Όλοι οι διοικητές της Α.Α.Δ.Ε. , των ΔΕΚΟ, οι αστυνόμοι είναι διορισμένοι. Μιλάμε για ένα διορισμένο καθεστώς που είναι δέσμιο ενός μισθού και τώρα θα δούμε γιατί αναφέρθηκε προχθές μόλις ότι πουλιέται και το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και τώρα αποκτούν πρόβλημα ξαφνικά όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι όσοι είχαν αποδεχθεί να τους κρατάει από τον μισθό τους το αντίστοιχο τίμημα για την δόση του δανείου και την πλήρωναν αυτοί οικειοθελώς όποτε θέλανε και αν δεν την είχαν πληρώσει ως τώρα μπαίνουν αυτομάτως στον πτωχευτικό κώδικα γιατί το ταμείο παρακαταθηκών ήταν υποτίθεται μία εγγύηση του κράτους άσχετα αν δεν ήταν κρατικό ποτέ αλλά τώρα αποκτούν πρόβλημα και αυτοί.

Ξαφνικά ενώ διαφέραν από τους υπόλοιπους τώρα βλέπουμε ότι δεν διαφέρουν. Και μάλιστα έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα γιατί είναι κάτω από ένα κουμπί που λέγεται «στάση πληρωμών». Μπορούν να κάνουν άνετα μία στάση πληρωμών γιατί δεν βγαίνει το κράτος. Άσχετα αν το κράτος δηλώνει στον ισολογισμό-απολογισμό του 2019 1.160.000.000.000 έσοδα!!!

Και αυτά δεν βγήκε ποτέ κανένας από όλους αυτούς να μας τα καταδείξει. Βγαίνει η επιτροπή ελέγχου η κυρία Παπαγιαννίδου που είναι θεσμικά η υπεύθυνη μας λέει ότι αυτά πληρώθηκαν. Πως έρχεται η τράπεζα τώρα και τα διεκδικεί; Και μάλιστα αν χάσετε το σπίτι σας κύριε Σαμάνδη με ένα δάνειο που επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά έχει πληρωθεί θα εμμείνω πάνω σε αυτό διότι αν φύγουμε από δω μπαίνουμε σε ένα ψέμα και μέσα στο ψέμα μόνο με ψέμα μπορείς να λειτουργήσεις. Εάν χάσεις το σπίτι σου δίνει την δυνατότητα η τράπεζα να μπεις μέσα με ένα ενοίκιο που θα ορίσει η ίδια και μπορείς μέχρι 12 χρόνια να είσαι μέσα εκεί. Μετά μπορείς να ξαναγοράσεις το σπίτι στην αντικειμενική τιμή που θα σου ορίσει η τράπεζα αλλά δεν θα προσμετρηθεί κανένα ενοίκιο.

Αυτός ο νόμος είναι από πολίτη για πολίτη; Είναι από βουλευτή δηλαδή κοινοβουλευτικό άνδρα που τον ψήφισε ο λαός , ο πολίτης για συμφέρον του πολίτη; Έτσι δηλαδή θα σηκώσουμε την οικονομία ψηλά; Ή μήπως έτσι την κατακερματίζουμε; Γιατί αν φτάσουμε να πτωχεύσουμε το φυσικό πρόσωπο ποιος θα εγγυηθεί όλο αυτό που συμβαίνει γύρω μας;

Δημοσιογράφος: αν δεν υπάρχει κάτι να σου πάρουν τί γίνεται;

Στέργιος Τζίντζιος: σου πτωχεύουν το ΑΦΜ και δίνουν την δυνατότητα να απελευθερωθείς από τα βάρη. Θυμάστε τον Τειρεσία παλιά; Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει αν πτωχεύσει το ΑΦΜ σου ούτε αίτηση για τηλέφωνο δεν μπορείς να κάνεις. Ούτε νερό μπορείς να πάρεις ούτε ρεύμα. Αντιλαμβανόμαστε που αποσκοπεί αυτός ο πτωχευτικός κώδικας; Επιτέλους όλα τα αδέρφια μας οι συμπολίτες μας πρέπει να αντιληφθούν ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά. Υπάρχει λύση δεν είμαστε ανήμποροι απέναντι σε όλο αυτό, αρκεί να νοήσουμε. Όλες οι ψευτοιδεολογίες καπιταλισμός, σοσιαλισμός και λοιπά έχουν αποτύχει παγκοσμίως διότι όλοι οι πολίτες χρωστάνε.

Οπότε μόνο σε μία βάση ένωσης των πολιτών ως γένος ως Έλληνες, αυτό θα μας ενώσει. Μέσα σε έναν πολιτικό φορέα όπως είναι η Ελλήνων Συνέλευσις που έχει καταθέσει πρόγραμμα στον Άρειο Πάγο με συγκεκριμένο πιστοποιημένο πλούτο 8,5 τρισεκατομμύρια για μία αέναη ανάπτυξη και για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Δημοσιογράφος: με 4 εκατομμύρια που χρωστάνε θα γίνει πόλεμος, που δεν γίνεται για άλλα , όλα όσα αποφασίζονται δεν στέκουν λογικά.

Στέργιος Τζίντζιος: δεν υπάρχει λογική γιατί δεν υπάρχει νομοθέτης κύριε Σαμάνδη. Ακούω πολλές φορές «ο νομοθέτης σκέφτηκε και αποφάσισε». Ποιος νομοθέτης; Ονοματεπώνυμο έχει; Μπορούν να μας πουν ποιος είναι ο νομοθέτης; Αν είναι η ίδια η βουλή που υπογράφει αυτό; Αυτός δεν είναι ο νομοθέτης; Παντού μιλάνε για τον νομοθέτη, είναι αυτός που ψήφισες αδερφέ μου. Να πας να τον ρωτήσεις γιατί το ψήφισε; Γιατί δεν έχει ένα ΦΕΚ που φαίνεται το ονοματάκι του βουλευτή των δικών σας (Πέλλα) των δικών μου εδώ στις Σέρρες , όλων μας που να φαίνεται ότι πληρώνεται από το Ελληνικό Δημόσιο.

Γιατί όλα αυτά πρέπει να είναι με μία δόση μυστικοπάθειας; Γιατί ο πολίτης δεν μπορεί να φτάσει ποτέ στην αλήθεια; Και όσο για αυτό που λέτε ότι θα γίνει πόλεμος και θα ξεσηκωθούν εδώ ο νομοθέτης κύρωσε ότι το παιδί μας θα αποφασίζει από τα 15 για το φύλο του χωρίς την άδεια του κηδεμόνα και δεν κουνήθηκε κανένας. Ο φόβος που έχει επικρατήσει μέσα από τα μέσα μαζικής προπαγάνδας τα οποία είναι και ποινικά κολάσιμα αλλά θα πρέπει να πρέπει να βρεθεί μία κυβέρνηση Ελλήνων να δικάσει όλους αυτούς γιατί έχουν δημιουργήσει ένα συναίσθημα φόβου και τρόμου μέσα στην κοινωνία όπου αυτό είναι ποινικά κολάσιμο και θα πρέπει με μία άρτια Ελληνική δικαιοσύνη αμιγώς ελεύθερη από κάθε άλλη εξουσία να μπορεί να τους δικάσει αυτό θα πρέπει να μας βάλει όλους σε σκέψεις να σκεφτούμε τί;

Ότι ενώ με όλα τα άλλα μας πήραν την Μακεδονία, 2 μήνες ντόρος και τελείωσε. Μας παίρνουν το αιγαίο 2 μήνες ντόρος , τελείωσε. Μας φέρνουν τους επήλυδες μοιράζουν ιθαγένεια 2-3 μήνες ντόρος και τελείωσε. Τώρα έχουμε τον covid πάλι 2-3 μήνες ντόρος και τελείωσε. Τρέχουν να κάνουν το εμβόλιο χωρίς να έχουν αποφασίσει οι ίδιοι αλλά αποφασίζουν άλλοι για αυτούς χωρίς να θέλω να ταχθώ υπέρ ή κατά. Εγώ βλέπω ότι δεν υπάρχει βούληση όμως. Γιατί αυτή την στιγμή θα υπάρξει βούληση; Θα πουν όπως πάντα για όλους είναι όπως όλοι και εμείς και θα τελειώσει. Εγώ αυτό δεν το δέχομαι και καλώ όλους να ενωθούν γιατί υπάρχει λύση.

Η λύση είναι εδώ δεν υπάρχει αλλού , είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που στέκεται πάνω στο γένος ως Έλληνες να ενωθούμε δεν μας ενδιαφέρει τί πιστεύει ο καθένας , τί ψήφιζε, τί οδηγεί , που μένει, αν έχει χρήματα ή όχι , μας ενδιαφέρει μόνο ως αυτόχθων κυρίαρχος Έλλην που δίνει την εντολή κάθε 4 χρόνια για να δημιουργηθεί η διοίκησή του να έρθει και να διοικήσει ο ίδιος. Να μετέχει κρίσεως και αρχής της πολιτείας του ακόμη και ως υποψήφιος βουλευτής και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση να έρθει να μετρήσουμε πόσοι είμαστε τέλος πάντων αυτοί που ψηφίζουμε; Είμαστε οι μισοί; ή πολύ λιγότεροι;

Να μην ελπίζει ο κόσμος γιατί μας έχουν με μία ελπίδα , με πίστη , έχουμε ακούσει και τον κύριο Σταικούρα να λέει πως με την βοήθεια του θεού ευχόμαστε να πάει καλά η οικονομία , δηλαδή αν αυτός ήταν διευθύνων σε πολυεθνική θα πήγαινε στην γενική συνέλευση των μετόχων να πει πως «προσεύχομαι να πάει καλά η εταιρία;» , θα τον απολύαν. Εμείς όμως τον έχουμε υπουργό οικονομικών. Να φύγουμε από κάθε πίστη και ελπίδα , δεν πρόκειται κανένα δικαστήριο να τους σώσει , είναι συνομολογημένο αυτό που γίνεται. Γιατί αν μία εξουσία δεν κάλυπτε την άλλη δεν θα μπορούσε να πατήσει αυτό το πράγμα. Και το πρόβλημα είναι πως τα ίδια τα παιδιά μας είναι εκεί μέσα. Το παιδί μου είναι εκεί ως δικαστής, το δικό σου ως αστυνομικός , το παιδί του αλλουνού είναι εκεί ως βουλευτής. Να μην ελπίζουν σε κανένα δικαστήριο οι πολίτες, θα πρέπει να πολεμήσουμε , πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι χωρίς πόλεμο δεν μπορούμε να πάρουμε ελευθερία. Και αυτός ο πόλεμος είναι πόλεμος νόησης. Ούτε όπλα θέλει ούτε αίμα. Θέλει νόηση συντεταγμένα , η νομική οντότητα υπάρχει , η στρατηγική είναι σχεδιασμένη, φτάνει μόνο να δηλώσει ο Έλληνας πως είναι κυρίαρχος.

Και αυτό γίνεται σύμφωνα με την ιδρυτική μας διακήρυξη μόνο μέσα από τον πολιτικό φορέα του Έθνους των Ελλήνων , Ελλήνων Συνέλευσις.

Απομαγνητοφώνηση: Δήμος Δημαρέσης

Πηγή


 ΠΗΓΗ  https://www.e-synews.gr/wp/