ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΝΟΜΟΣ 4727/2020 - ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Α.Φ.Μ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑ. ΕΑΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΤΟ Α.Φ.Μ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ;

 

ΝΟΜΟΣ 4727/2020 - ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Α.Φ.Μ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑ. ΕΑΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΤΟ Α.Φ.Μ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ;

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄

 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

 Άρθρο 11

 Προσωπικός Αριθμός 

1. Καθιερώνεται προσωπικός αριθμός (Π.Α.) ως αριθμός υποχρεωτικής επαλήθευσης της ταυτότητας των φυσικών προσώπων στις συναλλαγές τους με τους φορείς του δημόσιου τομέα. Ο Π.Α. αποτελείται από δώδεκα (12) αλφαριθμητικά στοιχεία, εκ των οποίων τουλάχιστον τα εννέα (9) είναι αριθμητικά, και χορηγείται άπαξ στο φυσικό πρόσωπο. Ο Π.Α. δεν μεταβάλλεται και απενεργοποιείται με τον θάνατο ή την κήρυξη σε αφάνεια του φυσικού προσώπου. 

2. Ο Π.Α. χορηγείται υποχρεωτικά σε κάθε φυσικό πρόσωπο που δικαιούται Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) ή Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία.

3. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) είναι αποκλειστικά αρμόδια για την παροχή υπηρεσιών επαλήθευσης ταυτότητας των φυσικών προσώπων προς τους φορείς του δημόσιου τομέα και για την αντιστοίχιση των Π.Α. με τους αναγνωριστικούς αριθμούς των μητρώων (ειδικούς τομεακούς αριθμούς) των φορέων του δημόσιου τομέα, ιδίως Α.Φ.Μ. και Α.Μ.Κ.Α., με σκοπό την επαλήθευση της ταυτότητας των φυσικών προσώπων και την επίτευξη διαλειτουργικότητας των πληροφοριακών συστημάτων των αρμόδιων φορέων μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας, υπό τους όρους προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως προβλέπονται στον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων και την εθνική νομοθεσία. 

4. Η Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. είναι υπεύθυνη επεξεργασίας για τους σκοπούς της επαλήθευσης της ταυτότητας των φυσικών προσώπων και τηρεί το Μητρώο Προσωπικού Αριθμού.Το Μητρώο Προσωπικού Αριθμού περιλαμβάνει τα στοιχεία που είναι απολύτως αναγκαία για την επαλήθευση της ταυτότητας του φυσικού προσώπου, ήτοι όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημερομηνία γέννησης, τόπο γέννησης, Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, Α.Μ.Κ.Α., Α.Φ.Μ. Η τήρηση των δεδομένων του Μητρώου Π.Α. λαμβάνει χώρα, ακόμα και ύστερα από την απενεργοποίηση του ΠΑ για τους λόγους που προβλέπονται στην παρ. 1, στο πλαίσιο εκπλήρωσης καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον και κατά την άσκηση της ειδικής δημόσιας εξουσίας τήρησης του Μητρώου Π.Α., που έχει ανατεθεί στον Υπεύθυνο Επεξεργασίας και υπό τους όρους που προβλέπονται στον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων και την εθνική νομοθεσία. 

5. Ο Π.Α. χορηγείται στα φυσικά πρόσωπα σύμφωνα με τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα που ορίζεται στο προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 107. Με την διαδικασία αυτή χορηγείται ο Π.Α. και σε όσα φυσικά πρόσωπα έχει χορηγηθεί Α.Φ.Μ. ή/και Α.Μ.Κ.Α. 

6. Οι φορείς του δημόσιου τομέα επεξεργάζονται τον Π.Α., μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ., με μόνο και αποκλειστικό σκοπό την επαλήθευση της ταυτότητας των φυσικών προσώπων για την παροχή δημόσιων υπηρεσιών προς φυσικά και νομικά πρόσωπα, την εν γένει διεκπεραίωση των υποθέσεων των φυσικών προσώπων και την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, χωρίς να τον συλλέγουν και αποθηκεύουν στα πληροφοριακά συστήματα ή στα συστήματα αρχειοθέτησης και τηρώντας τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα που ορίζονται στο προεδρικό διάταγμα της παρ. 6 του άρθρου 107. 

7. Ο Π.Α. δεν τηρείται από τους επιμέρους φορείς του δημόσιου τομέα, οι οποίοι αποδίδουν στα φυσικά πρόσωπα αναγνωριστικό αριθμό εσωτερικού τους μητρώου, για την επίτευξη της λειτουργικότητας των πληροφοριακών συστημάτων τους και των ειδικών ανεξάρτητων μητρώων τους. Όταν σύμφωνα με τη νομοθεσία απαιτείται η συλλογή και επεξεργασία του Α.Φ.Μ., ιδίως για φορολογικούς ή τελωνειακούς σκοπούς ή για σκοπούς είσπραξης δημοσίων εσόδων χρησιμοποιούνται και αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας μόνο τα τελευταία εννέα (9) αριθμητικά στοιχεία του Π.Α.


ΤΕΡΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΔΑΡΟΥΣΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΤΑΙ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ. 

ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΙΚΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΚΟΛΠΟ. ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΛΑΣΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΕΙΣ. ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΦΕΚ 184 A'/23-9-2020, Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΦΜ. ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟ; Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ Α.Φ.Μ. ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΤΟ ΨΕΜΑ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ, ΠΙΝΕΙ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟΝ, ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΟΝΤΟΤΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Α.Φ.Μ.

ΕΤΣΙ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΠΤΩΧΕΥΕΙ ΤΟ Α.Φ.Μ. ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΕΙ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ. ΟΤΑΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΤΩΧΕΥΣΕ; ΜΑ ΔΟΥΛΟΣ ΦΥΣΙΚΑ! ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΥΠΟΔΟΥΛΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ. 

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙ; ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΝΑΙ. ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΣ ΤΟ ΨΑΞΟΥΝ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΘΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΘΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΛΕΟΝ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΪΟΝ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΔΗ ΑΥΤΟ! 

ΕΙΝΑΙ ΦΡΙΚΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. Η ΟΡΓΟΥΕΛΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ. ΑΝ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. 

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΟΥ ΤΟ ΔΙΚΙΟ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΟΥΚΑΤΟΥ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ. ΟΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΩΣ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΑΥΤΗ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ. ΑΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΩΣ ΚΡΕΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΗ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΝΤΑ ΟΦΕΛΕΙ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΤΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ. 

ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΤΡΕΛΟ ΑΥΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ, ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΟΤΣΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ.

ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΕΚ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΦΕΚ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 20.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ, ΔΕΝ ΣΗΚΩΣΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΡΕΑΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΚΡΕΑΤΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΕΜΑΣ, ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ (ΠΛΑΝΑΣΘΕ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.)

ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ, ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.


Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΠΡΟΪΟΝ ΔΙΟΤΙ ΕΝΤΑΣΣΕΣΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΩΣ ΦΥΣΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ. ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΚΡΕΑΣ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΚΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ ΤΟΥ. ΠΗΓΗ  https://e-sykissamou.blogspot.com/