ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΕΝΩ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ

 

ΕΝΩ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ

ΚΑΙ ΕΝΩ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΔΟΛΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΩΣ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΡΕΣ.Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ,ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚ ΤΟΤΕ ΣΕ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ.

ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Στις 2 Ιουνίου 1823 το Εκτελεστικό (Κυβέρνηση) εξουσιοδότησε τους Ιωάννη Ορλάνδο, Ανδρέα Ζαΐμη και Ανδρέα Λουριώτη να μεταβούν στο Λονδίνο και να συνάψουν δάνειο 4.000.000 ισπανικών ταλλήρων. Η επιτροπή καθυστέρησε να αναχωρήσει, λόγω έλλειψης χρημάτων για τα έξοδα του ταξιδιού, τα οποία κάλυψε με δάνειο ο Λόρδος Βύρων. Στις 26 Ιανουαρίου 1824, ο Ιωάννης Ορλάνδος και ο Ανδρέας Λουριώτης έφθασαν στην αγγλική πρωτεύουσα και ύστερα από έντονες διαπραγματεύσεις, στις οποίες πήραν μέρος και μέλη του Φιλελληνικού Κομιτάτου, συνομολόγησαν ένα δάνειο 800.000 λιρών με τον οίκο Λόφναν (9 Φεβρουαρίου 1824). Το δάνειο είχε τόκο 5%, προμήθεια 3%, ασφάλιστρα 1,5% και περίοδο αποπληρωμής 36 χρόνια. Ως εγγύηση για την αποπληρωμή του δανείου τέθηκαν από ελληνικής πλευράς τα δημόσια κτήματα και όλα τα δημόσια έσοδα.

Όμως, το ποσό που έφθασε στην επαναστατική διοίκηση ήταν μόλις 298.000 λίρες, αφού το παραχωρούμενο δάνειο είχε οριστεί στο 59% του ονομαστικού (472.000 λίρες) και από αυτό παρακρατήθηκαν 80.000 ως προκαταβολή τόκων δύο ετών, 16.000 για χρεολύσια, 2.000 ως προμήθεια και άλλες δαπάνες.

Στις 31 Ιουλίου 1824, το Βουλευτικό αποφασίζει τη σύναψη και νέου δανείου, λίγες εβδομάδες μετά την καταστροφή της Κάσου και των Ψαρών κι ενώ η Επανάσταση βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο. Το δεύτερο δάνειο ανέλαβε ο τραπεζιτικός οίκος των αδελφών Ρικάρδο με ονομαστικό κεφάλαιο 2.000.000 λιρών (26 Ιανουαρίου 1825). Τη διαπραγματευτική ομάδα αποτελούσαν και πάλι οι Λουριώτης και Ορλάνδος. Όπως και στο πρώτο δάνειο, το καθαρό ποσό περιορίστηκε στις 816.000 λίρες, αφού το παραχωρούμενο δάνειο είχε οριστεί στο 55% του ονομαστικού (1.100.000) και από αυτό παρακρατήθηκαν 284.000 λίρες για προκαταβολή τόκων δύο ετών, χρεολύσια, προμήθεια και άλλες δαπάνες.

ΣΥΝΘΗΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

 

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΉΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. (ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΡΗΝΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ) 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 1827
Στη συνθήκη του Λονδίνου στις 6 Ιουλίου 1827 οι Μεγάλες Δυνάμεις (Αγγλία,Γαλλία,Ρωσία), παρακινούμενες από την επιθυμία ενίσχυσης της επιρροής τους στα Βαλκάνια, αποφάσισαν την ειρήνευση στην Ελλάδα προτείνοντας παράλληλα στον Σουλτάνο Μαχμούτ Β΄ την παραχώρηση ανεξαρτησίας στους Έλληνες. Ήταν μία απόφαση που ΘΑ άλλαΖε τα δεδομένα του ελληνικου ζητήματος και ΘΑ οδήγουσε τελικά στην ίδρυση του Ελληνικού Κράτους.
Άρθρο. Ι. Οι Αναθέτουσες Δυνάμεις προσφέρουν τη διαμεσολαβηση τους στην Οθωμανική Πορφύρα, με σκοπό τηνπραγματοποίηση συμφιλίωσης μεταξύ αυτής και των Ελλήνων.
2.1Η Ελλάδα θα αποτελέσει Μετόχι (ΥΠΟΚΑΤΟΧΗ της Τουρκίας) και θα Αποτίσει φόρο τιμής.
Διορισμός Ελληνικών Αρχών.
2.2Οι Έλληνες θα ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ κάτω από τον Σουλτάνο, κατά συνέπεια θα καταβάλλουν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ετήσιο φόρο τιμής, το ύψος του οποίου θα καθορίζεται, με ΤΗΝ κοινή συμφωνία ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: Οι Έλληνες θα γίνουν Κάτοχοι όλης της Τουρκικής Περιουσίας ΜΕ την Πληρωμή της Αποζημίωσης. (ενοικιαστηριου).
Άρθρο 3. Οι λεπτομέρειες του παρόντος Διακανονισμού, καθώς και τα όρια του εδάφους στην Ήπειρο και ο ορισμός των Νήσων του Αρχιπελάγους στα οποία εφαρμόζεται η παρουσα συνθηκη, διευθετούνται με διαπραγμάτευση που θα συναφθεί στο εξής μεταξύ των Υψηλών Δυνάμεων και των Δύο Διαγωνιζόμενων Μερών.
Ειρήνευση της Ελλάδας.
Άρθρο IV. Οι Αναθέτουσες Δυνάμεις συμμετέχουν στην άσκηση των εργασιών χαιρετισμού της Ειρήνευσης της Ελλάδας, βάσει των ορων που καθορίζονται στα προηγούμενα άρθρα. Η επανάσταση ωστόσο δεν είχε ακόμη τελειώσει καθώς η Οθωμανική Αυτοκρατορία απέρριψε τη Συνθήκη[2]. Και Η οριστική ανεξαρτησία του νέου ελληνικού κράτους παγιώθηκε δυόμισι χρόνια αργότερα με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου.
============================================================

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 1830
 
1. Η Ελλάδα θα δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο κράτος και θα απολαμβάνει όλα τα πολιτικά, διοικητικά και εμπορικά δικαιώματα που συνδέονται με την πλήρη ανεξαρτησία.
2. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα πλεονεκτήματα που παραχωρήθηκαν στο νέο κράτος, και για να συμμορφωθεί με την επιθυμία που εξέφρασε Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ να επιτύχει τη μείωση των συνόρων που καθορίζονται από το πρωτόκολλο, το οποίο θα επεκτεινόταν νότια της συνοριακής γραμμής που όριζαν οι ποταμοί Αχελώος και Σπερχειός.
3. Η κυβέρνηση της Ελλάδας θα είναι μοναρχική και κληρονομική, κατά σειρά πρωτογενών. Θα ανατεθεί σε έναν Πρίγκιπα που δεν μπορεί να επιλεγεί ανάμεσα σε εκείνες των βασιλέων οικογενειών στα υπογράφοντα κράτη της Συνθήκης της 6ης Ιουλίου 1827, και θα φέρει τον τίτλο του Κυρίαρχου Πρίγκιπα της Ελλάδας. Η επιλογή αυτού του πρίγκιπα θα αποτελέσει αντικείμενο επακόλουθων ανακοινώσεων και προϋποθέσεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ 8 ΑΡΘΡΑ. ΒΑΥΑΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΦΙΛΟΑΓΓΛΙΚΑ ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΑ ΦΙΛΟ ΑΓΓΛΙΚΑ. ΚΩΛΕΤΗΣ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ ΖΑΙΜΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ,

ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ… ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ..ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ(ΑΓΓΛΙΑ)…ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ(ΓΑΛΛΟΙ)… ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ (ΡΩΣΟΙ) ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 1827.

ΣΥΝΘΗΚΗ (ΡΥΘΜΙΣΗ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
(21 Ιουλίου 1832)
Το 1830 οι τρεις Δυνάμεις είχαν συμφωνήσει με τον Λουδοβίκο της Βαυαρίας για την ενθρόνιση του Όθωνα στο «υπό κατασκευήν» Βασίλειον της Ελλάδος, και επρόκειτο την άνοιξη να οριστικοποιήσουν την εκλογή του Πρίγκιπα Όθωνα, η Αγγλία, στην προσπάθειά της να καταστήσει την Ελλάδα Βρετανικό Προτεκτοράτο, έστειλε απ’ τον Γενάρη του ‘32 τον Στράτφορντ Κάνιγκ στην Κωνσταντινούπολη να διαπραγματευτεί με τους αντιπροσώπους της Γαλλίας και της Ρωσίας, ώστε από κοινού να πείσουν την Οθωμανική Πύλη να δεχτεί τις διαθέσεις και τις προτάσεις των. Οι διαπραγματεύσεις αυτές«περί επικυρώσεως της εκλογής του Όθωνος», ολοκληρώθηκαν στις 21 Ιουλίου 1832. Στην πραγματικότητα αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν τίποτ’ άλλο, παρά ένα σκληρό παζάρεμα για την αποζημίωση της Τουρκίας, η οποία εκ των πραγμάτων ήταν αναγκασμένη να πουλήσει ένα μικρό τμήμα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ώστε στο τμήμα αυτό οι Μεγάλες Δυνάμεις και η Βαυαρία να εγκαθιδρύσουν ένα μικρό κρατίδιο, το Βασίλειον της Ελλάδος, υπό την εγγύησιν και τον πλήρη έλεγχο των προστάτιδων. Κι αφού λοιπόν το παζάρεμα ανάμεσα στον Κάνιγκ και τον Σουλτάνο ολοκληρώθηκε επιτυχώς και για τις δύο πλευρές, στις 21 Ιουλίου 1832 υπογράφτηκε ο Διακανονισμός της Κωνσταντινουπόλεως. η Συνθήκη αυτή είναι ένα συμβόλαιο αγοραπωλησίας, στο οποίο πωλητής εμφανίζεται ο Σουλτάνος και αγοραστής ο Άγγλος πρεσβευτής Στράτφορντ Κάνιγκ.

 

ΑΡΘΡΑ ΣΥΝΘΗΚΗΣ

1.Τα Βόρεια σύνορα της Ελλάδας ορίστηκαν τελικά στη γραμμή Αμβρακικού – Παγασητικού.
2.Η αποζημίωση της Τουρκίας οριζόταν στα 40 εκατομμύρια γρόσια (462.480 λίρες στερλίνες)
3.Η καταβολή της αποζημίωσης θα γινόταν τον Δεκέμβρη του 1832 με ταυτόχρονη εκκένωση από τα τουρκικά στρατεύματα των εδαφών που κατείχαν νότια της συνοριακής γραμμής.
4.Η χάραξη της συνοριακής γραμμής αποφασίστηκε να γίνει από οροθέτες των τριών Δυνάμεων, με συμμετοχή Τούρκου οροθέτη, εντός έξι μηνών χωρίς την παρουσία Έλληνα αντιπροσώπου! Συν τοις άλλοις οι εγγυήτριες Δυνάμεις συμφώνησαν μεταξύ τους και τα παρακάτω:
1.Τα έξοδα των Βαυαρικών δυνάμεων, που σε λίγο θα κυβερνούσαν την Ελλάδα, καθώς και η αποζημίωση στην Τουρκία, θα καλύπτονταν από συμμαχικό δάνειο 2.400.000 λιρών! Τελικά στις 26 Δεκεμβρίου η Πύλη, αφού έλαβε την αποζημίωση, αποδέχτηκε τη ρύθμιση των συνόρων και αναγνώρισε το Βασίλειο της Ελλάδος. Το άλλο πρωί οι Έλληνες ξύπνησαν και πληροφορήθηκαν ότι χρωστούν το αμύθητο ποσό των 2.400.000 λιρών, σε Αγγλικές κυρίως Τράπεζες, για την εξαγορά της πατρίδας των! Ο μεγαλειώδης αγώνας του Ελληνικού λαού και η δωδεκάχρονη επανάσταση για την ανεξαρτησία μετατράπηκε σε βαριά και συνεχή φορολόγηση, που για το συγκεκριμένο και μόνο δάνειο κράτησε ως το 1964! Δηλαδή οι Έλληνες πλήρωναν επί 132 χρόνια τη θυσία τους για να πάρουν πίσω τη δική τους γη!
ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΦΕΚ 1 ΤΟΥ 1833 ΜΕ ΤΟΝ 17ΧΡΟΝΟ ΟΘΩΝΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΕΣΙΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ…. ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ.
ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 6 ΤΟΥ ΦΕΚ 1833 ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΥΠΟΤΑΓΗΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΣ ΑΥΤΟΥ… ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ Ή ΑΠΟΣΤΑΤΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ..(ΠΟΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ).
ΜΕ ΤΟ ΦΕΚ 2 ΗΡΘΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΩΧΥΡΩΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΡΚΟΣ ΕΠΙ ΠΟΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΟΣΟΙ ΑΡΡΕΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΣΙ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΧΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΟΘΩΝΑ ΩΣ ΥΠΗΚΟΟΙ.. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΔΟΥΛΟΙ.
1834 Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΩΝ 2.400.000 ΛΙΡΩΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1815. Ο ΜΑΞ ΝΤΕ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ ΓΙΑ 11 ΧΡΟΝΙΑ.
1841 ΙΔΡΥΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΡΑΤΟΣ. Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΙΔΙΩΤΗ. 7 ΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΠΡΩΧΕΥΣΑΝ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.
ΑΠΟ ΤΟ 1890 ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΩΣ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ, ΠΟΤΕ. ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ…
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 200+400 = 600 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΞΑΝΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΕ ΝΟΗΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΜΕ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ (ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ) ΝΑ ΑΝΑΧΤΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΑΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Για την Ελληνική Κυρίαρχη Δημοκρατία έχουν κατατεθεί και κλειδωθεί τα ακόλουθα οικονομικά εργαλεία από τον Αρτέμη Σώρρα (*). Αυτά συνοδεύονται με σειρά αδιαμφισβήτητων και αδιαφιλονίκητων διαπιστευτηρίων και νομιμοποιητικών έγγραφων που επικυρώνουν την εγκυρότητα, γνησιότητα και ισχύ.

Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες νομικές και πρακτικές ενέργειες βάσει της Ελληνικής αλλά και της Παγκόσμιας νομοθεσίας, προς κάθε κατεύθυνση και προς κάθε άμεσα ή και έμμεσα σχετικό φορέα και έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για τυχόν ενστάσεις, απορρίψεις, αμφισβητήσεις κ.ο.κ.

Σε καμία από τις προτάσεις και σε κανένα από τα κατατεθέντα εργαλεία δεν έχει γίνει ουδέποτε οποιαδήποτε απόρριψη ή άρνηση οιασδήποτε μορφής από οιονδήποτε φορέα.

Αφού παρήλθε ο χρόνος των ενστάσεων και δεν υπήρξε καμία άρνηση, αυτό υποχρεωτικώς συνεπάγεται σε αποδοχή και οι πράξεις θεωρούνται τελεσθείσες, χωρίς δικαίωμα παρεμβολής από οιονδήποτε φορέα, οποτεδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο.

Τα εργαλεία και ο πλούτος που περιέχουν είναι πλέον εκχωρηθείσα περιουσία υπέρ των Ελλήνων, της Ελλάδος και του εν γένει απανταχού Ελληνισμού.

Συνοπτικά έχουν τελεσθεί οι ακόλουθες πράξεις και έχουν κατατεθεί τα ακόλουθα ποσά που είναι έτοιμα προς εκταμίευση:

1.0.  ΠΟΣΟ  ΕΞΑΚΟΣΙΩΝ  ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ  ($  600.000.000.000)  ΔΟΛΑΡΙΩΝ

ΑΜΕΡΙΚΗΣ είναι κατατεθειμένα σε κηδεμονευόμενο λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού και τα οποία επικυρώθηκαν από όλους τους εμπλεκομένους φορείς (US Treasury, US Treasury Offset Payments, US department of Transportation, ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, ΤΤΕ, Άρειο Πάγο, Ελληνικά Δικαστήρια και πολλές άλλες χώρες του εξωτερικού). Κατατέθηκαν για την εξαγορά του Δημοσίου Χρέους και τη χρηματοδότηση των νέων αναγκών.

1.1. Επιτόκιο : 0 %, (0,5 % προσωρινό επιτόκιο μέχρι την εξαγορά των δανείων από τους δανειστές: και μετά θα μετατραπεί σε 0 %. Τα έσοδα από τους σχετικούς τόκους θα διατεθούν και πάλι σε ταμείο για την Ελλάδα),

1.2.  Αποπληρωμή : Μέχρι 100 χρόνια.

2.0. ΠΟΣΟ ΔΥΟ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΡΙΩΝ (Ε 2.300.000.000.000) ΕΥΡΩ έχει κατατεθεί ως αίτημα του Αρτέμη Σώρρα ο οποίος ενέργησε για λογαριασμό των Αυτοχθόνων Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, δυνάμει του Αμετακλήτου- Αορίστου χρονικά και με Μεταθανάτια ισχύ και κληρονομικό δικαίωμα Συμβολαιογραφικού Πληρεξουσίου, όπως αυτό έχει ανατεθεί από διάφορους Δήμους αλλά και Εκκλησιαστικούς Φορείς στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

2.1.  ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΩΣ  ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ:

Να ληφθούν κεφάλαια από τα παράγωγα του πλούτου των Ελληνικών Κληρονομικών Ταμείων Διεθνούς Εξασφάλισης, που διατηρούνται καταχωρημένα στους ειδικούς Θεσμικούς Μητρικούς και Παράλληλους «Υπερκαλυμμένους λογαριασμούς» (OVER BALANCED) ή/ και «Κύριους λογαριασμούς» (GLOBAL MASTER CASH AND CHIPS ACCOUNTS – GMC & CA), ή / και τους «Διεθνείς Συγκεντρωτικούς Λογαριασμούς», (INTERNATIONAL COMBINED COLLATERAL ACCOUNTS ), στην Τράπεζα Ελλάδος καθώς και σε όλες τις υπόλοιπες εμπορικές τράπεζες ή άλλους οργανισμούς με έδρα την Ελλάδα και το εξωτερικό και που ελέγχονται από την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS – Bank of International Settlements), την Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank), Federal Reserve και τις κεντρικές τράπεζες των χωρών δια μέσου των γκρίζων/ μαύρων οθονών (Επίπεδο υψίστης ασφαλείας). Τα κεφάλαια αυτά είναι Δικαιωματικά, κατά τις Διεθνείς Συνθήκες, νόμιμη ιδιοκτησία του Κυρίαρχου Ελληνικού Έθνους, όπως αλλιώς είναι γνωστό ως «η Παγκόσμια Διευκόλυνση του Χρέους» (Global Debt Facility), με απώτερο σκοπό να δομηθεί χρηματοδότηση προς όφελος του Έλληνα Πολίτη, για μια βιώσιμη αναδιάρθρωση και αναπτυξιακή πολιτική, εξασφαλίζοντας έτσι τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την αναγέννηση του Ελληνισμού στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Αφορά την κάθετη αειφόρο ανάπτυξη με έργα κοινωφελή και ανταποδοτικά μαζί με εξαγορά των κόκκινων δανείων επιχειρήσεων και νοικοκυριών για την Ελλάδα, Κύπρο και τον απανταχού Ελληνισμό.

2.2.  ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΒΑΡΗ:

  • Αρτέμης Σώρρας δέσμευσε ως εγγύηση αντίστοιχη περιουσία από το δικό του χαρτοφυλάκιο ούτως ώστε να μην επιβαρυνθεί με

ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΟΣ  ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΛΑΟΣ .

2.3.  ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ:

Το αίτημα κατατέθηκε και επικυρώθηκε στους αρμόδιους φορείς (Παγκόσμιος Ελεγκτικός μηχανισμός, «ALPHA OMEGA STATION»,

World Bank, Federal Reserve, ITC, Consolidated Credit Bank LTD, UN, EU, ECB, IMF, Ελληνική Δημοκρατία, Άρειος Πάγος, USA & Ρωσία).

3.0.  ΟΚΤΩ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ   ΤΗΣ   ΑΝΑΤΟΛΗΣ ,  ΕΝΑΝΤΙ  ΧΡΥΣΟΥ  ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ,  Σ ΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ   ΑΞΙΑΣ   ΠΕΝΤΕ  ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ (5.500.000.000.000) ΕΥΡΩ, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε χρεωστικό ομόλογο με υποχρέωση της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Ελλάδος και της Κεντρικής Τράπεζας της Ευρώπης. Η δωρεά αυτή φορολογήθηκε ήδη από το Ελληνικό Δημόσιο με φόρο ύψους Είκοσι επτά Δις. Ευρώ και το Υπουργείο Οικονομικών και το ΣΔΟΕ αρνήθηκαν να τα εισπράξουν.

3.1.  ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ:

Δ.Ο.Υ. Πατρών, Ελληνικό Κοινοβούλιο, Υπ. Οικονομικών, Πρεσβεία Γαλλίας, Ελληνικό Χρηματιστήριο, Ελληνικά Δικαστήρια.

( * )   ΑΡΤΕΜΗΣ    ΣΩΡΡΑΣ  , διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο σημαντικών χρηματοοικονομικών εργαλειών, στο οποίο κάποια είναι ιδιοκτήτης και κάποια είναι νόμιμος δικαιούχος – διαχειριστής. Η διαχείριση αυτή προκύπτει από Ανέκκλητα πληρεξούσια, Αορίστου χρόνου, με Μεταθανάτια ισχύ και Κληρονομικό Δικαίωμα. Είναι ο μόνος δικαιούχος, μόνος αποφασίζων και μόνος υπογράφων. Όλες οι προτάσεις έχουν κατατεθεί ως φυσικό πρόσωπο ούτως ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για όλες τις πράξεις, ενέργειες, συμβάσεις κ.ο.κ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΕΡΕΥΝΕΣ , ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ

Για την μεταβατική περίοδο ευθύς μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από την “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ” θα υλοποιηθούν τα κάτωθι:

Είναι προγραμματισμένο από τώρα, συγκεκριμένα από την κατάθεση που έχει γίνει υπέρ της Κυρίαρχης Ελληνικής Δημοκρατίας (στους Έλληνες ιθαγενείς πολίτες) των 600 δις δολαρίων από τις 28/ 09/ 2012 ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΕΥΘΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΈΛΛΗΝΑ/ΔΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ/Η ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ ΩΣ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΘΕΙ ΥΨΟΥΣ 2,3 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ.!!!

Θα συσταθούν ειδικές επιτροπές οι οποίες θα αναλάβουν να ερευνήσουν, στη συνέχεια θα γνωματεύσουν και θα δομήσουν εμπεριστατωμένες και στοιχειοθετημένες προτάσεις με αδιαμφισβήτητες αποδείξεις οι οποίες θα κατατεθούν προς συζήτηση, απόφαση και θεσμοθέτηση από τα κρατικά όργανα.

Ι. ΘΕΣΜΙΚΟ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΒΟΥΛΗ

1.0     Επιτροπές Έρευνας και Ελέγχου

2.0     Επιτροπές που θα δομήσουν μελέτες επίλυσης των ξεχωριστών θεμάτων, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της Ελληνικής οικονομίας και τη χάραξη της πολιτικής και πολιτιστικής γεωστρατηγικής,

3.0     Επιτροπές Θεσμοθέτησης των εγκεκριμένων αποφάσεων

  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΩΜΑ

 1.0  Επιτροπές Δικαίου & Πειθαρχικού

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Ι. ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΒΟΥΛΗ

1.0 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:

1.1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ:

1.2.1.     Η Επιτροπή Ελέγχου Δημοσίου χρέους: Θα προβεί σε μια ενδελεχή έρευνα, για τον έλεγχο την αξιολόγηση και τη δομή του δημοσίου χρέους σε βάθος χρόνου, τόσου ώστε να αποδειχτεί στο σύνολο η αλήθεια, με την επικουρία ομάδας παγκοσμίως αποδεκτών εμπειρογνωμόνων ελεγκτών. Ο έλεγχος θα περιλαμβάνει χωρίς να είναι περιοριστικό, το πως δημιουργήθηκε το Δημόσιο χρέος, ποιοί ήταν οι δανειστές, με τι συμβάσεις δεσμεύτηκε το κράτος και η τήρηση αυτών, ποιός γνωμάτευσε και αποφάσισε επ’ αυτών, θα πιστοποιηθεί εάν και εφόσον είναι απεχθές το χρέος, εάν τα χρήματα έφτασαν και πόσα έφτασαν στην Ελλάδα, πως τοκίστηκε το εκάστοτε δάνειο, ποιός διαχειρίστηκε τα χρήματα που λήφθηκαν, που επενδύθηκαν, η έκδοση/ ακύρωση των ομολόγων κ.ο.κ.

1.2.2.     Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιου χρήματος από εσωτερικά όργανα ή εξωτερικά καθώς και το ρόλο των συμβουλευτικών, ελεγκτικών εξωτερικών, ιδιωτικών ή και κρατικών συμβούλων.

1.2.3.      Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιας περιουσίας, γεωστρατηγικών περιουσιών, συμβάσεις (πώλησης, ενοικίασης, διαχείρισης, κατασκευής),

1.2.4.      Επιτροπή ελέγχου για όλα τα Δημόσια Ασφαλιστικά ταμεία και όλων των άλλων ταμείων άμεσα ή έμμεσα σχετικών με αυτά, φανερών ή μυστικών, χωρίς να είναι περιοριστικό στα προαναφερθέντα, για τους ισολογισμούς, τις συμβάσεις, διαχείριση, παράπλευρες πράξεις με χρήση των κεφαλαίων κ.ο.κ.

1.2.5.      Επιτροπή υπεύθυνη για τον έλεγχο των Τραπεζικών Ιδρυμάτων, λειτουργία, εγγυήσεις και βάρη, ,διαχείριση των κεφαλαίων και επενδύσεις που έγιναν απ’ αυτά, συγχωνεύσεις, κεφαλαιοποιήσεις και ανακεφαλαιοποιήσεις, η μετοχική σύνθεση σε όλα τα επίπεδα μέχρι το τελικό φυσικό πρόσωπο για το 100 % της δομής, περιουσιακό χαρτοφυλάκιο, χρηματοοικονομικά εργαλεία που έχουν εκδοθεί από τις τράπεζες και προς ποιες κατευθύνσεις, λειτουργία και συμβάσεις με δανειολήπτες.

1.2.6.      Έλεγχος για την λειτουργία, επενδύσεις, αξιολογήσεις, ενέργειες κτλ του Τ.Χ.Σ. , του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και όλων των άλλων (τοπικών

  • εξωτερικών) ταμείων και φορέων που συστάθηκαν και που διαχειρίστηκαν Ελληνική Δημόσια περιουσία και όλων των σχετικών των εμπλεκομένων με αυτά.

1.2.7.      Έλεγχος οικονομικών καταστάσεων, υποχρεώσεων, περιουσιακών στοιχείων, έλεγχος ταμείων, δομή μισθολογίων, κτλ όλων των Περιφερειακών γραφείων, Νομαρχείων και Δήμων.

1.2.8.   Έλεγχος των εξοπλιστικών ταμείων και των ταμείων μυστικών κονδυλίων.

 

Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esuelkordeliou@gmail.com

 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – YOUTUBE

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ